Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.
Les hele sakenDu kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.
Les hele sakenGammelt brød har en tendens til å hope seg opp, men det skal altså ikke kastes, for til denne middagen trenger du brød både i suppa og til brødkrutongene.
Les hele sakenI denne linsesuppen er kjøttet mer som et smaksbidrag, og derfor er det perfekt utgangspunkt for rester av julematen.
Les hele sakenJordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.
Les hele sakenEn varm og deilig suppe gjør godt i novembermørket.
Les hele sakenVarm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.
Les hele sakenNovember er en kald og grå måned. Farger på tallerkenen piffer opp, og denne nudelsuppa får hjel av litt chili til et ekstra kick.
Les hele sakenDenne lekre retten inneholder noen av høstens beste råvarer. Oppskriften er mye enklere enn du skulle tro.
Les hele sakenAt kombinasjonen av potet og purre er en klassiker, er lett å forstå. Den er dessuten nå allsidig at den kan tilføres en rekke andre ingredienser, som her med reker.
Les hele sakenI denne oppskriften møtes norske råvarer og en kinesisk tradisjon. Lettlaget og ikke minst knallgodt.
Les hele sakenDen beste suppen lager du selv. Denne retten tar dessuten akkurat like lang tid å lage som det tar å koke opp en suppepose.
Les hele sakenEn herlig kremet suppe med varmende smaker fra Østen og med en fransk vri er både mettende og en fryd for smaksløkene og synet.
Les hele sakenNår både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.
Les hele sakenI dag kan du finne frem fangsten etter helgens sopptur - en velsmakende suppe får følge av en frisk hvitvin.
Les hele sakenDette er en herlig varmende suppe som i tillegg er enkel og velsmakende og ikke minst nærmest gratis.
Les hele sakenMed de fantastiske råvarene som er å få tak i akkurat nå, kommer du ikke unna en fyldig suppe som denne. Start forberedelsene nå.
Les hele sakenKald eller lun fransk potetsuppe er perfekt sommermat. Når suppen serveres varm heter den Potage Parmentier, og når den er kald Vichysoisse.
Les hele sakenDen bruker kyllingfilet og ferdig kyllingkraft i stedet for hel kylling - men smaken blir riktig så god selv om tiden det tar er betydelig kortere.
Les hele sakenMinestrone er en herlig smaksrik suppe der du finner en rekke deilige ingredienser. Den er også en fin måte å få brukt opp rester i kjøleskapet.
Les hele sakenKylling på thailandsk vis er det ingen tvil om at smaker godt. Lime og kokos spiller på lag, sammen med en hel masse spennende grønnsaker og urter. Og det viktigste er jo at det aller meste er ferske varer.
Les hele sakenEn skogsoppsuppe faller i smak samtidig som den passer årstiden vi er inne i. Om du ikke har plukket sopp selv, kan du bruke den du finner i butikken, frisk eller tørket.
Les hele sakenEn suppe fungerer strålende som et raskt middagsmåltid etter jobb og før trening. Med alle de smakfulle grønnsaker du finner i butikken om dagen, bør du benytte anledningen til å styrke kroppen med noe fra høstens spiskammers.
Les hele sakenServer den i en suppe. Dermed trenger du verken å tenke på saus eller grønnsaker.
Les hele sakenBåde agurk og yoghurt føles kjølende i varmen. Med litt valnøtter og hvitløk samt urter blir det også noe å tygge på og ikke minst ekstra smak.
Les hele sakenKarrien sørger for aromaer og intensitet også i smaken, hvor mye avhenger av hvilken type du velger. Mektig godt blir det uansett.
Les hele sakenHva er vel mer egnet enn en rødbetesuppe på en dag som 1. mai. Den krever ikke mye arbeid, men bruk plasthansker, så unngår du røde hender i dagevis.
Les hele sakenTomatboksen har reddet mang en middagskrise. Det er nesten ubegrenset hva du kan få ut av denne basisingrediensen som er så takknemlig året rundt.
Les hele sakenHva smaker vel bedre på en kald vinterdag en en rykende varm kjøttsuppe?
Les hele sakenDen italienske minestronesuppen har store variasjoner fra nord til sør i Italia, men basisen med pasta, bønner og grønnsaker er lik.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenDen 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele sakenDen 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele sakenJanuar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.
Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.
Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.
Her har du forslag til både vin og øl som matcher kalkunmiddagen.
Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.
Les hele sakenPosjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.
Les hele sakenEtterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig
Les hele sakenSushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.
Les hele sakenVi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.
Les hele sakenErtesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.
Les hele saken