Hot pot er en eldgammel kinesisk tradisjon som antas å stamme fra mongoltiden. Konseptet er å samles rundt en gryte som holdes varm over en flamme. Så det er varmen og ikke krydderstyrken som er hot. I denne oppskriften som er signert tidligere Bocuse-vinner Geir Skeie, er inspirasjonen hentet fra et bredere asiatisk nedslagsfelt. Den er smaksfyldig men ikke sterk - og smaker aller best mens den er varm slik en hot pot skal.
Dagens rett
Foto: (Audun Aagre)
Prøv en hot pot med inspirasjon fra hele Asia - og Norge
I denne oppskriften møtes norske råvarer og en kinesisk tradisjon. Lettlaget og ikke minst knallgodt.
18 Oktober 2024 - 23:00
Asiatisk hot pot med kveite
Fremgangsmåte
- Grovhakk og knus alt krydderet sammen.
- Varm oljen og ha krydderblandingen. Tilsett sjalottløk og hvitløk og la det surre i 5 minutter uten at det blir brunt.
- Tilsett kyllingkraft og kokosmelk og juster smaken med limejuice.
- Sil suppen, tilsett grønnsakene og kok opp.
- Ha i fisken og la den trekke i suppen til den er kokt.
Se flere lekre fiskesupper her
Feststemte oppskrifter med kveite
Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 205.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå