Bobler, sjømat og sommerstemning
Foto: (Louise Restaurant & Bar)
Winemakers Dinner i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatsfat.
13 Februar 2025 - 10:12

Franciacorta er Italias svar på champagne. Denne kvelden vil du få intet mindre enn 5 glass utsøkte franciacorta i glasset fra den historiske vinprodusenten Fratelli Berlucchi. Renato Dario Della Bartolomea, salgsdirektør hos Fratelli Berlucchi, tar turen fra Italia til Oslo for å dele sin kunnskap om disse spennende vinene, og selvfølgelig nyte et godt måltid sammen med deg.

Renato Dario Della Bartolomea gleder seg til å møte deg på sjømatsaften. Foto: Fratelli Berlucchi

Franciacorta er en anerkjent italiensk musserende vin som produseres på tradisjonell metode og lages hovedsakelig av chardonnay-, pinot noir- og pinot blanc-druer - samme metode og druer som brukes i verdensberømte Champagne. Vinområdet ligger i Lombardia-regionen i Nord-Italia, ved foten av Alpene. Områdets unike terroir, med kalksteinholdig jordsmonn og et gunstig klima, gir ideelle forhold for dyrking av druene. Som med champagne, gjennomgår franciacorta en sekundær gjæring i flasken, som skaper dens karakteristiske bitte små bobler og kompleksitet. Alt dette gjør at den er kjent som den fineste italienske musserende vinen. Derfor har den også har den høyeste kvalitetsbetegnelsen, DOCG.

Fratelli Berlucchi ble grunnlagt i 1927 og holder til i Borgonato Cortefranca, midt i hjertet av Franciacorta. Vingården drives i dag av fem søsken som eier 70 hektar vinmarker innen DOCG Franciacorta og DOC Franciacorta. Alle vinene produseres av egne druer – pinot noir, chardonnay, pinot blanc, cabernet sauvignon og merlot. Fratelli Berlucchi satser på lav avkastning, manuell innhøsting og skånsom pressing av druene for å sikre topp kvalitet.

Den historiske vingården. Foto: Fratelli Berlucchi

Midt på Aker Brygge ligger tradisjonsrike Louise restaurant & bar. Louise er kjent for sine deilige sjømatsfat og maritime atmosfære. Med utsikt mot havet og et interiør inspirert av norsk sjøfart, er dette stedet for å komme i sommerstemning.

Ta med venner, kollegaer eller kjæresten og bli med på en kveld fylt med bobler, sjømat og gode historier!

Uten navn (600 x 400 px).png [346.94 KB]

Sjømatsaften.png [56.43 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig
Dagens rett

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig

Om du ikke får tak i kyllingbryst med skinn, kan du bruke lår eller gå for en hel kylling. Det blir ekstra feststemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen
Ukens drink

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen

Ukens drink er komponert med bourbon som det bærende smakselementet. Men annen type amerikansk whiskey fungerer også godt. Lager du limonaden selv, blir smaksopplevelsen ekstra stor.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her