- Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem.
- Kast skjell som ikke lukker seg.
- Finhakk hvitløk og sjalottløk, og surr blank i rapsolje i en kasserolle.
- Tilsett blåskjell, hvitvin og vann, og damp under lokk i 3-4 minutter.
- Rist på kasserollen så de skjellene som ligger nederst kommer opp.
- Damp videre i 3-4 minutter til blåskjellene har åpnet seg. Kast skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
- Sil blåskjellkraften og ha den i en skål, og rens blåskjellene.
- Jordskokksuppe:
Skrell og skjær jordskokk i store terninger, og grovhakk sjalottløk.
- Fres jordskokk og sjalottløk kjapt i olivenolje.
- Tilsett grønnsaksbuljong og kraft fra blåskjellene, og la det koke til jordskokken er mør, ca. 10 minutter.
- Tips: Du kan godt lage denne suppen med skalldyrkraft fra fryseren eller butikken. Beregn da 3 dl kraft.
- Sil ut halvparten av kraften og sett den til side i en skål, og mos jordskokk og sjalottløk med en stavmikser.
- Rør inn kremfløte og og spe på med kraft til ønskelig tykkelse på suppen.
- Smak til med salt, pepper og kajennepepper.
- Gi suppen et raskt oppkok, og ha i blåskjellene rett før servering.
- Server blåskjellsuppe med brød og sitronbåter. Dryss gjerne basilikum over hvis du har.
Tips: Du kan spare noen av skjellene og bruke dem som pynt i suppen ved servering.
Her kan du lære mer om jordskokk
Jordskokk er en delikatesse vi bør bruke mer av, gjerne som tilbehør siden den er ganske så eksklusiv.
Se våre andre oppskrifter med jordskokk
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev