Siden julemat er forholdsvis salt, bør du være forsiktig med saltingen. Den gjør du helt til slutt for å justere smaken. Du kan fint bruke ferdigkokte linser i denne retten. Da går det raskere.
Dagens rett
Foto: (matprat.no)
By på en fyldig linsesuppe hvor du får brukt opp rester av julematen
I denne linsesuppen er kjøttet mer som et smaksbidrag, og derfor er det perfekt utgangspunkt for rester av julematen.
30 Desember 2024 - 00:00
Linsesuppe med lam og koriander
Fremgangsmåte
- Kutt lammekjøttet i strimler og bland inn spisskummin, salt og pepper.
- La kjøttet stå og ta til seg smak fra krydderet i 30 minutter.
- Brun det raskt i varm gryte med olje. Ta ut kjøttet.
- Tips: Hvis du bruker rester av julemat som røykt lammelår eller pinnekjøtt, tilsetter du kjøtt og krydder (men ikke salt) samtidig og etter at du har frest løken.
- Tilsett finhakket løk, hvitløk og ingefær og fres videre i gryta ett minutt.
- Ha i chili, linser, tomater og vann og la suppen småkoke i 30 minutter.
- Ha kjøttet tilbake i gryta sammen med koriander og mynte. Server med brød.
Flere lammeretter fra hele verden finner du her
Lyst til å lage en annen suppe finner du mange du mange forslag her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå