Hot madras-karri er en favoritt, men vanlig karri gjør også en god jobb i denne suppen. For her er det mye hjelp å få av blåskjellene. Tunfisken på toppen er luksuriøs og kan fint erstattes av hval eller annen fisk.
Dagens rett
Karrikremet blåskjellsuppe med tunfisk
Foto: (S_Z)
Med dette til middag spiser du med alle sansene
Karrien sørger for aromaer og intensitet også i smaken, hvor mye avhenger av hvilken type du velger. Mektig godt blir det uansett.
09 Juni 2023 - 23:01
Karrikremet blåskjellsuppe med tunfisk
Fremgangsmåte
- Brun karripulveret i en kjele med litt smør, tilsett så sjalottløk, hvitløk og hvitvin. Kok opp.
- Legg en rist over og legg godt skylte blåskjell oppå.
- La koke under lokk til de åpner seg. Kast de som ikke åpner seg.
Sil av kraften og rens skjellene som legges til side (holdes varme). - Tilsett fløte i kraften og kok det hele inn til ca. halvparten, smak til med salt og pepper.
- Tunfisken skjæres i porsjonsstykker. Grilles eller brunes veldig raskt i pannen i smør el olje. Stekeskorpen skal være 1 mm.
- "Smelt" deretter spinaten i samme panne. Det tar 20 sekunder.
- Legg blåskjell i bunnen av dype tallerkener.
- Hell opp suppen. Legg på spinat og tunfisk på toppen.
- Server brød vend siden av.
Her finner du mange flere deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 245.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå