Dagens rett

Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.
02 April 2021 - 23:18

Skrei er en så flott råvare at den trenger ikke så mye tilbehør for å komme til sin rett. Siden den akkurat nå fyller fiskediskene - forhåpentligvis også der du er akkurat nå - passer det jo fint å matche den med påskearoma nummer en - appelsinen.

Se våre andre kombinasjoner av sjømat og appelsin

Skrei med spinat og appelsinsaus

Skrei med spinat og appelsinsaus

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 230 °C.  

Skrap skreiskinnet godt, dryss salt over fisken og la den ligge i 10 minutter. Skyll av saltet og tørk godt med tørkepapir, og skjær fileten i porsjonsstykker.

Knus hvitløksfedd lett med flatsiden av en kjøkkenkniv.

Varm olivenolje i en stekepanne, ha i hvitløk og timian, og stek skreien med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca. 4 minutter.

Snu skreien, tilsett smør og trekk stekepannen av varmen. La skreien trekke til den akkurat er gjennomstekt, ca. 4 minutter.

Legg parmaskinke på et stekebrett med bakepapir, og stek sprø i stekeovnen, ca. 5 minutter.

Potetmos:
Skrell potet, skjær i biter og kok møre i usaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av kokevannet og mos potetene med en potetmoser eller en gaffel.

Tilsett smør og helmelk, og mos til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Appelsinsaus:
Press saften av appelsin og sil over i en kasserolle. Finhakk chili og ha i kasserollen.

Kok opp og la det småkoke til mengden er halvert. Pisk inn crème fraîche og la sausen småkoke i ca. 4 minutter.

Ta kasserollen av varmen og rør inn kaldt smør i terninger rett før servering.

Tilbehør:
Stek spinat i smør til det faller lett sammen, og smak til med salt og pepper. 

Server skreien med parmaskinke, potetmos, appelsinsaus og spinat.

Se våre andre oppskrifter med skrei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her