Med norske nypoteter blir denne franske klassikeren ekstra raffinert. Lag gjerne en større porsjon siden den holder seg fint i kjøleskapet.
Dagens rett
Foto: (Proformabooks)
Potetsuppe på fransk maner er lekker sommermat
Kald eller lun fransk potetsuppe er perfekt sommermat. Når suppen serveres varm heter den Potage Parmentier, og når den er kald Vichysoisse.
25 Juni 2024 - 23:00
Potage Parmentier - Vichysoisse servert kald eller lun
Fremgangsmåte
- Potage Parmentier: Ha poteter, purre og kyllingkraft/hønsebuljong i en kjele og kok det under lokk i 20 minutter.
- Kjør blandingen i foodprosessor i 10 sekunder til den er jevn. Eller brukt stavmikser.
- Hell i fløte eller créme fraîche og kjør igjen noen sekunder til suppen blir lett og skummende.
- Vichysoisse:
- Avkjøl suppen helt etter at den er kjørt i food processor første gang. Ha i fløte eller crème fraîche og kjør til suppen blir lett og skummende.
- Server med en gang - med dill og agurkskiver.
Her finner du mange flere deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
SpaniaVolum: 0.50 l Pris: 396.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå