Ribolita er en bønne- og grønnsakssuppe, men den er ikke kjøttfri. Her er både svineknoke og bacon, men mest av det gode grønne. Om du dobler mengden grønnsaker, beholdes likevel den gode smaksintensiteten. For sesongens grønnsaker har mye smak.
Dagens rett
Foto: (Astrid Hals)
Nå er sesongen for å sette en toscansk grønnsakssuppe på festbordet
Med de fantastiske råvarene som er å få tak i akkurat nå, kommer du ikke unna en fyldig suppe som denne. Start forberedelsene nå.
21 August 2024 - 23:00
Ribollita - Toscansk grønnsakssuppe med Chevre fra Haukeli
Fremgangsmåte
- Bløtlegg bønnene i rikelig med vann over natten, eller i minst 12 timer.
- Sil av bønnene og kok de deretter opp i nytt vann, senk temperaturen og la bønnene koke/trekke på svak varme i ca 1½ time.
- Kok svineknoken mør i en gryte for seg (ca 1½ time) - ta opp og spar på kokekraften. Pass på å rense knoken for kjøtt mens den er varm - det er dermed lettere å fjerne kjøttet fra benet.
- Kutt alle grønnsakene og baconet i terninger og fres de over middels varme til de blir blanke men ikke tar farge.
- Hell over kraften fra svineknoken og kok grønnsakene møre, ca. ½ time, bland i de hvite bønnene og kjøttet fra svineknoken.
- Smak suppen til med salt og pepper - legg så lagvis med loffen og sett kaldt over natten.
- Varm opp suppen igjen og server denne med et dryss av smuldret Chevre og frisk timian, samt god olivenolje ved servering.
Flere deilige grønnsakssupper finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå