Minestrone som betyr "det som serveres", er en eldgammel rett som har tradisjoner over det meste av dagens Italia. Den eneste faste beskrivelsen er at det er en tykk suppe, ellers kan ingrediensene varieres. Den er ikke alltid helt vegetarisk all den tid kjøttkraft ofte brukes. Men opprinnelig, om vi går tilbake til før romertiden, var kjøtt en luksus forbeholdt de få. Retter som denne var det folk levde av. Derfor har minestrone fått tilnavnet fattigmannsrett tilhørende det italienske cucina povera.
Dagens rett
Foto: (robynmac)
Helt uten kjøtt, men likevel veldig mettende og smaksrik: La det bli minestronesuppe i dag
Minestrone er en herlig smaksrik suppe der du finner en rekke deilige ingredienser. Den er også en fin måte å få brukt opp rester i kjøleskapet.
31 Januar 2024 - 00:00
Italiensk minestronesuppe
Fremgangsmåte
- Ha olivenolje i en stor vid kjele, la løk og hvitløk surre et par minutter.
- Ha poteter og grønnsaker i og stek videre i 4-5 minutter.
- Hell på kraft og tomater og la alt småkoke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutter.
- Tilsett ferdig kokt pasta, bønner som er skylt i kaldt vann og hakket frisk rosmarin og bladpersille.
- Kok opp.
- Smak til med salt og pepper.
- Server suppen med finrevet parmesan i en skål ved siden. Ferskt brød smaker godt til.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå