Om du er blant dem som mener suppe ikke er middag, ja, da må du prøve denne kombinasjonen. Er du fortsatt ikke overbevist, er den en fin måte å få brukt rester av kjøtt eller fisk fra kjøleskapet. Som serveres oppi eller ved siden av. Restene altså, ikke kjøleskapet.
Dagens rett
Foto: (jenifoto)
Lag en mettende suppe med blomkål og poteter - bli overrasket over hvor herlig det smaker
Dette er en herlig varmende suppe som i tillegg er enkel og velsmakende og ikke minst nærmest gratis.
28 August 2024 - 23:00
Blomkål - og potetsuppe
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i biter. Fres det i smør i en kjele uten at det tar farge.
- Bryt blomkålen i buketter, men legg noe til side for topping.
- Toppingen stekes i smør eller grilles og holdes varm.
- Hell på buljong eller kraft og tilsett blomkålen i kjelen.
- La den koke under lokk slik at den blir myk, ca. 10 minutter.
- Miks suppen glatt ved evt å la den gå i en blender eller food processor.
- Rør i osten og la den smelte.
- Smak til med salt og pepper.
- Hell suppen opp i boller og pynt med stekt/grillet blomkål og et dryss med paprika ved servering.
Tips: Denne suppen kan du godt lage helt vegetarisk ved å benytte grønnsakskraft/buljong.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 244.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå