Om fersk mais ikke er å få tak i, kan du bruke de ferdigkokte bra butikken. Alternativt hermetisk. Kantarellen kan fint komme fra fryseren, om det er der høstens fangst har havnet allerede. Fisken kan være alt fra torsk til lysing, hvitting eller sei. Alle disse sortene passer fint å smørsteke, med eller uten skinn.
Dagens rett
Foto: (mahbub hasan)
Mais og kantarell skaper stor smaksopplevelse til stekt fisk
Når både fersk mais og kantarell er å få tak i, må du benytte anledningen, som i denne oppskriften.
Aase E. Jacobsen
27 September 2024 - 23:00
Maissuppe med stekt fisk og kantarell
Fremgangsmåte
- Kok maiskolbene 2-3 minutter i vann. Da blir det lettere å skjære av kjernene.
- Varm olivenoljen i en vid panne på middels sterk varme.
- Tilsett halvparten av maiskjernene, potet, chili, paprika, selleri og chilipulver.
- Stek til løken blir myk, 7-8 minutter, under jevn omrøring.
- Tilsett hvitløk og stek ett minutt til.
- Tilsett kraften og laurbærbladet.
- Kok opp og skru ned varmen, la småkoke i 15-20 minutter, til potetene moser seg.
- Ta ut laurbærbladet.
- Hell resten i en blender.
- Tilsett smør og kjør til jevn masse.
- Hell tilbake i kjelen.
- Tilsett creme fraiche og limesaft.
- Kok opp.
- Stek kantarell i smør, deretter fisken i samme panne. Smak til med salt og pepper.
- Kok ut pannen med litt vann og hell oppi suppekjelen.
- Fordel suppe i dype tallerkener.
- Legg maiskjerner oppå og fiskestykkene samt kantarellene på toppen.
- Pynt med friskt grønt.
Tips: Om det blir suppe igjen, kan den fint fryses - eller spises dagen etter.
Her finner du veldig mange deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 399.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 245.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå