Mange tørker og fryser inn overskuddet fra soppsesongen. Og det er en fantastisk måte å ta vare på denne helt gratis ressursen. Men alt som kommer i fryser eller skap, har en tendens til å bli glemt. Og nå er det jo bare noen måneder til en ny sesong starter, så da er det på tide å avslutte "høstingen". Husk at når du bløtlegger tørket sopp så skal du ta vare på vannet, for det gir ekstra smak til suppa.
Dagens rett

Foto: (melk.no)
Har du huset fullt av selvplukket tørket eller fryst sopp, lag en fyldig suppe som denne
Skogsopp smaker alltid enda mer intenst enn kjøpesopp. Men for all del, det er fullt mulig å lage denne suppa med den type sopp også.
13 Mars 2025 - 00:00
Slik lager du skogsoppsuppe

Fremgangsmåte
- Om du bruker tørket sopp, må den bløtlegges. Fryst sopp tines. Ta vare på kraften i begge tilfeller.
- Fres sopp og løk i smøret.
- Tilsett melk og fløte, og la osten smelte i.
- Rør godt og la suppen småkoke ca. 5-10 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Dryss over urter like før servering og server med stekt sopp på toppen og godt brød til.
Prøv noen nye spennende oppskrifter med sopp
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
94 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 320.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå