Sursøt wok lager du enkelt hjemme
Sprø og saftige grønnsaker sammen med mørt svinekjøtt - eller sopp for en vegetarisk versjon - er både raskt å lage og fantastisk velsmakende.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Sprø og saftige grønnsaker sammen med mørt svinekjøtt - eller sopp for en vegetarisk versjon - er både raskt å lage og fantastisk velsmakende.
Les hele sakenWokretter er både enkle og raske å tilberede. Og en perfekt start på uka for her er det masse grønnsaker og magert kjøtt - eller tofu om det er en vegetarisk vri du vil ha.
Les hele sakenÅ woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.
Les hele sakenKylling i sur-søt saus er faktisk veldig enkelt å lykkes med. Dessuten er et kjapp middag som alle vil takke ja til.
Les hele sakenVi starter uken med en mettende wokrett, der kyllinh sammen med masse deilige grønnsaker, står som basis for den smakfulle retten. Har du ikke wok, bruk en stekepanne med høye kanter.
Les hele sakenNår du woker, kan du bruke mindre kjøtt. Dermed blir det mindre belastning på matbudsjettet, for kjøtt er alltid dyrere enn grønnsaker. Spesielt nå som de siste er i norsk høysesong.
Les hele sakenDet er sannelig ikke ofte man ser makrell benyttet i en wok-oppskrift. At den er en svært godt egnet fiskesort til denne type rask varmebehandling, er hevet over en hver tvil. Ekstra god smak gir rød currypasta.
Les hele sakenPeanøtter, reker, søt soyasaus og litt til er det som skal til for å skape litt ekstra stas på den noe smaksvake kyllingfileten.
Les hele sakenFisk og grønnsaker er det vi skal spise mer av, og det er enkelt som bare det når middagen er så fristende og lettlaget som her.
Les hele sakenNår du lager en wok med steinbit og lar den svømme i kinesiskinspirerte smaker, blir det fart på selv midt-i-uka-middagen.
Les hele sakenDenne enkle retten blir aller best med pølser som ikke er for magre.
Les hele sakenDenne retten smaker like godt som middag som del av et større sildebord. Og den perfekte måten å starte sildefesten på.
Les hele sakenWok er en takknemlig hverdagsmiddag. Men det betyr ikke kjedelig av den grunn. Denne oppskriften kan du bygge ut etter hva du har i skapet.
Les hele sakenI dag er det salat i form av den asiatiske kåltypen pak choy som står på menyen. Ikke rå, men derimot woket, og godt kan vi love deg at det blir.
Les hele sakenSiden vi spiser også med øynene, er fargen på maten av stor betydning. Her går det i grønt og rødt. Men gult er også velkommen, så her er det bare å føle seg fri til å eksperimentere.
Les hele sakenI denne wokretten er det brukt bokhvetenudler, men andre type nudler fungerer også fint.
Les hele sakenIshavsrøye er en av de bedre oppdrettsfiskene vi har. Den blir ekstra spennende når den wokes.
Les hele sakenHvalkjøtt har spennende smak som ikke må ødelegges med for mye varmebehandling. Woking er derfor perfekt.
Les hele sakenDu kan selvsagt bruke annen type kjøtt. Den virkelige smaksforsterkeren her er den svarte bønne-sausen.
Les hele sakenI dagens rett spiller shitake-sopp hovedrollen sammen med scampi.
Les hele sakenWoking er morsomt, raskt og effektivt samtidig som du ender opp med en rett med mye smak. For ekstra metthetsfølelse kan du selvsagt spe på med litt ris eller nudler.
Les hele sakenGrønnsakene til denne wokpannen har du trolig allerede i kjøleskapet.
Les hele sakenIngrediensene har du enten allerede eller så får du kjøpt dem i nærmeste butikk. Og drikkeforslagene på nærmeste pol.
Les hele sakenSiste dag av langhelgen må det bli restemiddag. Har du ikke reker, kan du godt bruke annen type skalldyr eller fisk.
Les hele sakenMandager har en tendens til å bli ekstra hektiske. Ikke minst når den også er selveste 8. mars. Med denne wokoppskriften behøver du ikke stresse, men bare kose deg og nyte.
Les hele sakenDenne oppskriften er virkelig verdt å prøve siden den kombinerer hurtighet med spennende smaker. Noe du garantert vil ha mer av.
Les hele sakenEr kjøleskapet tomt før helgeinnkjøpene, er dette en løsning som passer de fleste. Denne oppskriften kan nemlig bygges ned og opp etter behov.
Les hele sakenFinn frem woken og tryll frem denne lekre og smakfulle retten til middag i dag.
Les hele sakenOppskrifter på raske wokretter som denne er perfekte på travle hverdager. Dessuten smaker det ekstra godt på en mandag.
Les hele sakenOg samtidig får en rett som ikke bærer preg av å være restemat. Årsaken er den friske og søte nykålen.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenDen 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele sakenDen 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele sakenEller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.
Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.
Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.
De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.
Les hele sakenKoreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.
Les hele sakenEtterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig
Les hele sakenSushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.
Les hele sakenKombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.
Les hele sakenPosjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.
Les hele saken