Om du ikke har prøvd bambusskudd før, er det ingen grunn til bekymring, for det har veldig mild smak. I denne retten kan du sågar bytte ut kyllingen og øke på med bambusskudd som er riktig så næringsrike. Men de må varmebehandles, på samme måte som en rekke andre grønnsaker. Derfor er det for mange enklest å kjøpe dem i hermetisk form.
Dagens rett
Foto: (deymos)
Prøv en ny vri på wokretten: bambusskudd og kylling gjør susen
Vi starter uken med en mettende wokrett, der kyllinh sammen med masse deilige grønnsaker, står som basis for den smakfulle retten. Har du ikke wok, bruk en stekepanne med høye kanter.
02 Oktober 2023 - 01:00
Wok med bambusskudd og kylling
Antall porsjoner
2
Tilberedning
20 minutterIngredienser
- 300 g
- 2 ss
- 2 stk
- 1 stk
- 1 stk
- 1 stk
- 150 g
- 1 dl
- 2 ss
- 2 ss
- 1 dl
- 1 { "boks": "Boks", "bunt": "Bunt", "cl": "Centiliter", "dl": "Desiliter", "g": "Gram", "glass": "Glass", "gr": "gr", "kg": "Kilogram", "hg": "Hektogram", "l": "Liter", "litt": "litt", "ml": "Milliliter", "pakke(r)": "Pakke(r)", "pose(r)": "Pose(r)", "skiver": "skiver", "ss": "Spiseskje", "stk": "Stk", "ts": "Teskje" }
- Tilbehør:
- 1 ss
- 1 ts
Fremgangsmåte
Har du ikke wok, bruk en stekepanne med høye kanter.
- Fres kjøttet raskt i olje i en panne eller wok i små porsjoner.
- Legg kjøttet til side på en tallerken.
- Vask og skjær opp grønnsakene samt ingefæren og fres dem i pannen et par minutter.
- Bland sammen alle ingrediensene til sausen i et glass med lokk.
- Rist godt og hell blandingen over grønnsakene.
- Kok opp og legg i kjøttet.
- Hell blandingen over nykokte nudler eller ris.
Tips:
Bruker du ferske bambusskudd, må de varmebehandles før de brukes i retten.
Fres alltid det strimlede kjøttet i små porsjoner, 150 g - 200 g om gangen. La kjøttet hvile mens du woker grønnsakene.
Våre beste wokoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå