- Lag woksaus: Pisk ingrediensene sammen i en tykkbunnet kjele og kok opp. Ta kjelen straks av platen.
- Skjær kinakål og paprika i tynne strimler.
- Brun kjøttet i varm panne i to omganger.
- Legg kjøttet til side, og wok grønnsakene i to omganger
- Ha kjøtt og grønnsaker tilbake i woken og rør inn sausen.
- Kok opp og smak til. Server kokt ris til.
Tips1:
I stedet for kinakål kan du bruke nykål (i sesongen), spinat eller grønnkål.
Tips2:
Du kan bruke både rød, gul og grønn paprika. De fleste vil nok etterlyse en smak som sparker fra, som chili. Både fersk og tørket chili fungerer, såvel i woken som i sausen. Og vårløk setter ekstra god smak. Et dryss av friske urter er alltid velkomment og øker appetitten betraktelig.
Tips3:
Lag gjerne dobbel porsjon woksaus, så har du til senere. Resten fylles på et glass med lokk og oppbevares i kjøleskapet.
De beste wokoppskriftene finner du her
Lyst på andre wokretter?
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev