Fersk sild passer altså også like godt på et sildebord som spekesild nedlagt på klassisk måte. Denne retten smaker aller best nylaget, men tåler å stå litt før den nytes. Dog ikke for lenge for da faller salaten sammen.
Dagens rett
Wok med salat og krydret varm fersk sild
Slik har du kanskje ikke smakt fersk sild, men du blir garantert overbevist
Denne retten smaker like godt som middag som del av et større sildebord. Og den perfekte måten å starte sildefesten på.
22 November 2022 - 00:00
Wok med salat og krydret varm fersk sild
Fremgangsmåte
- Rens sildefilétene fri for skinn og ben og del dem i biter. Bland olje og krydder, hvitløk og chili. Vend sildebitene godt i blandingen.
- Bruk wok eller en stor stekepanne. Surr først pinjenøttene gylne på tørr panne og ta dem ut.
- Ha sildeblandingen i pannen og la dem steke 3-4 minutter ved middels varme. Smak til med rødvinseddik og soyasaus og ev salt.
- Del opp salaten og myntebladene og legg dem i en stor bolle eller et fat.
- Legg den varme silden og pinjenøttene over salaten og server straks med grovt brød ved siden av.
Her er alle sildeoppskriftene du trenger
Se hvordan du lager kryddersilde her
Se hvordan du lager din egen tomatsild her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Bestillingsutvalget91 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå