Utvalget av woksaus er stort i butikken, og med det på kjøkkenet kommer maten raskt på bordet. Men du kan fint lage woksausen selv.
Dagens rett
Foto: (Alf Börjesson)
Mandag er wokdag - med denne på middagsbordet blir det mye matglede
Wokretter er både enkle og raske å tilberede. Og en perfekt start på uka for her er det masse grønnsaker og magert kjøtt - eller tofu om det er en vegetarisk vri du vil ha.
Redaksjonen
27 Oktober 2024 - 23:00
Kinesiskinspirert kylling i wok
Fremgangsmåte
- Bland kyllingstrimler, hvitløk, ingefær og chili med woksaus.
- Mariner i ca. ½ time mens du klargjør de andre ingrediensene til woken.
- Skjær rødløk i ringer, squash i skiver, paprika og brokkoli i biter.
- Kok nudlene etter anvisningen på pakken.
- Ta kjøttet ut av marinaden og fres kjøttstrimler raskt (2-3 minutter) i olje på sterk varme i en panne.
- Ta ut kjøttet og fres grønnsakene.
- Bland de stekte kyllingstrimlene og nudler forsiktig i til slutt.
- Tilsett marinaden og smak til med pepper og eventuelt salt.
Tips: I denne oppskriften er det brukt ferdig woksaus, men du lager den også enkelt selv.
Og vil du ha en vegetarisk vri, dropper du kyllingen og bruker tofu i stedet.
Flere lekre wokretter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Basisutvalget85 POENG
-
84 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget83 POENG
Forsiden akkurat nå