De kinesiske kjøkken (ja, det er mange av dem) bruker ofte woking. Det er ikke alltid vi behøver å investere i egne spesielle wok-panner. Koketoppene de fleste bruker fungerer som regel best med ordinære panner, men siden woking krever rask varmebehandling ved høy varme, blir det best resultat om du har en panne som leder varmen godt.
Dagens rett
Foto: (Elena_Danileiko)
Denne kinesiske klassikeren er veldig lett å lage hjemme fra bunnen av
Kylling i sur-søt saus er faktisk veldig enkelt å lykkes med. Dessuten er et kjapp middag som alle vil takke ja til.
04 Oktober 2023 - 23:00
Sur-søt wok fra Kina
Fremgangsmåte
- Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Skjær paprika i biter.
- Varm oljen i en wokpanne eller jerngryte.
- Start med å steke kyllingkjøttet og brun det raskt ved høy temperatur. Dryss salt og pepper over. Ha i paprikabitene og la dem surre til de er nesten møre.
- Tilsett ingrediensene til sursøt saus unntatt maisenna.
- Varm raskt opp og jevne med maisenna utrørt i litt kaldt vann.
- Kok opp før servering.
Vi byr på mange spennende wokretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå