Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.
Les hele sakenAt vi har sagt farvel til julens utskeielser, behøver ikke bety en hverdag fattig på smak, bare lettere. Her er 25 oppskrifter.
Les hele sakenPasta er alltid godt. I dagens oppskrift gir vi deg en rimelig, enkel og ikke minst vegetarisk og småsint utgave av arten.
Les hele sakenPastaretter er for mange førstevalget når lettvinte middager skal på bordet. Dagens variant er imidlertid ikke blant de vanligste.
Les hele sakenEn riktig favoritt blant store som små kan vi kalle dagens rett, som i dag er både vegetarisk og kompromissløs når det kommer til smak.
Les hele sakenKoldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.
Les hele sakenIntet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.
Les hele sakenPizza er kosematen fremfor noen. Når noe er så positivt ladet allerede og ikke minst med grunnsmakene på plass, kan du fint gjøre den vegetarisk.
Les hele sakenRotgrønnsaker har en sentral plass i vår mattradisjon. Sjekk ut oppskriftene og ta gjerne vinforslagene med på kjøpet.
Les hele sakenLag derfor ekstra stor porsjon av denne raske ovnsretten som kun trenger godt brød ved siden av.
Les hele sakenAubergine er redningen for mang en vegetarrett. Ser vi mot sør, finner vi mye god inspirasjon for å hente ut ekstra smak av denne kjøttfulle grønnsaken.
Les hele sakenFalafel er langt mer smaksrik enn de aller fleste kjøttboller. Når også tilbehøret har mye av alt, må det bare bli godt.
Les hele sakenBrokkoli er noe av det sunneste du kan servere. I gratinert utgave blir den spiselig også for grønnsaksvegrere.
Les hele sakenAt veggiser også har det gøy, er denne oppskriften et godt bevis på. Ingen kommer til å savne kjøttet eller fisken i dag.
Les hele sakenDenne helgrønne risottoen er en oppskrift også barna mestrer. Og styrken kan tilpasses familiens smak.
Les hele sakenGratinert aubergine med couscous er både eksotisk og smaksrikt. Dessuten lett og raskt å lage. Her er oppskriften.
Les hele sakenHodekål er supersunt og nesten gratis, men den trenger hjelp av krydder for å løfte seg ut av sitt litt traurige rykte. Det gjør denne oppskriften til gangs.
Les hele sakenNå er vinterkålen på sitt beste. Sørg for alltid å ha et kålhode i kjøleskapet.
Les hele sakenPasta til middag er ikke bare enkelt og kjapt, men også godt. Når du står foran et helt nytt år, er det også fint å tenke grønt.
Les hele sakenI dag serveres lasagne uten de tradisjonelle lasagneplatene. En ren vegetarrett med andre ord. Med den gode smaken i behold.
Les hele sakenSvartkål utfordrer grønnkål på grønnsakstoppen. Denne suppeoppskriften er bevis nok.
Les hele sakenTomatsuppe med vaffeltoast tilfredsstiller selv den kjøtthungrige - uten kjøtt.
Les hele sakenDisse gresskarlappene smaker mye bedre enn brød til suppen. Eller de kan bli midtpunkt i måltidet. Her er oppskriften.
Les hele sakenGode grønnsaker skaper også en klassiker som lasagne om til en ekstra god smaksopplevelse. Med litt chili løftes smaken ytterligere.
Les hele sakenI denne innpakningen kommer nemlig tacostemningen enda bedre fram enn den etter hvert så klassiske kjøttdeig + butikktortilla.
Les hele sakenDet er ikke mye som overgår sesongens rotgrønnsaker når det kommer til smaksfylde. Derfor skal du bruke dem så ofte som mulig.
Les hele sakenGlad i pasta? Da er dette en rett for deg. Med soltørkede tomater, basilikum og hvit geitost etter hva du liker, blir mandagsmiddagen både spennende og smaksrikt. Og helt uten kjøtt.
Les hele sakenOg det uten noen form for kjøtt. Og helt uten at det går på bekostning av smaken. Bare prøv.
Les hele sakenOmelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som du fortsatt bare må drømme om.
Les hele sakenPrøv denne smaksrike indiskinspirerte grønnsaksretten.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenDen 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele sakenDen 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele sakenBli med på en uforglemmelig kveld på Villa Paradiso den 23. januar. For kun 1290 kroner kan du nyte en 5-retters meny og 5 utsøkte viner. Se hele menyen nederst i artikkelen.
Les hele sakenEller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.
Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.
Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.
De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.
Les hele sakenKoreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.
Les hele sakenEtterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig
Les hele sakenSushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.
Les hele sakenKombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.
Les hele sakenPosjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.
Les hele saken