Når grønnsaksdiskene bugner av norske varer, og til gunstige priser, er det bare å glemme kjøtt for en stund. Denne retten er så enkel at selv familiens yngste får den til. Og den kan ikke minst lages av rester etter tidligere middager.
Dagens rett

Foto: (Pretti)
Når grønnsaker ostegratineres, går de i en egen mage
Lag derfor ekstra stor porsjon av denne raske ovnsretten som kun trenger godt brød ved siden av.
Aase E. Jacobsen
22 August 2023 - 23:00
Ostegratinerte grønnsaker

Fremgangsmåte
- Blansjer grønnsakene om du ikke har rester, i 30 sekunder i kokende lettsaltet vann.
- Sett tomatene spredt i en ildfast form og fordel de andre kokte grønnsakene i biter rundt.
- Dryss over krydder og urter og dekk alt med osten.
- Stek ved 220 grader i 12 minutter til osten har smeltet og alt er gjennomvarmt.
- Server med godt brød til.
Tips: Du kan bruke alle typer grønnsaker og rester av slike i denne retten.
Mange flere deilige vegetarretter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 259.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
-
81 POENG
Forsiden akkurat nå