Men kombinasjonen av den kremete blåmuggosttypen gorgonzola og valnøtter er en sikker vinner. Og med eplemos får retten en lett sødme og fruktighet som passer veldig godt til de andre ingrediensene.
Dagens rett
Foto: (Grazziela Bursuc)
Superenkel men også mettende pastarett uten kjøtt
Pastaretter er for mange førstevalget når lettvinte middager skal på bordet. Dagens variant er imidlertid ikke blant de vanligste.
06 Oktober 2024 - 23:00
Pennette rigate med gorgonzola og valnøtter
Fremgangsmåte
- Rist valnøttene i en godt forvarmet stekepanne og hell dem over i en skål.
- Kok pasta i godt saltet vann, 3 minutter kortere enn anbefalt koketid. Slå av vannet og hell tilbake pastaen i kjelen med litt olivenolje.
- Legg biter av gorgonzola i kjelen sammen med eplemos, rør om, legg på lokket og la osten smelte på lav varme.
- Dekorer med de ristede valnøttene og nykvernet pepper samt friske urter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå