- Skjær aubergine i terninger, legg i en bolle og dryss over salt. La stå i 10 minutter. Skyll av saltet og la dryppe godt av før du tørker med kjøkkenpapir.
- Kutt tomater i terninger og knus hvitløken.
- Varm opp olje i en stekepanne og tilsett aubergine, tomater og hvitløk.
- Smak til med salt, spisskummen, paprika og chiliflak. Rør godt og stek i 5 minutter.
- Tilsett koriander, persille, vann og sitronsaft.
- La småkoke under lokk på lav varme i ca 20 minutter. Rør innimellom. Pass på at den ikke koker tørr, tilsett i så fall mer vann.
- Ha den i en bolle. Drypp over extra virgin olivenolje, hakket koriander og knuste chiliflak.
- Server med nystekte pitabrød eller annet sprøstekt brød.
Tips: Om du skal bruke den som dip, kan du kjøre den i en blender eller bruke en potetstapper.
Tips: Aubergine kan stekes hel i ovnen i 20 minutter ved 175 grader eller på grillen. Avkjøl før du graver ut innholdet. Da oppnår du en mos.
Flere deilige marokkanske retter finner du her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev