Dagens rett

Zaalouk - marokkansk auberginesalat

Denne marokkanske vegetariske klassikeren er så smaksrik at du trenger kun brød til
Foto: (ALLEKO)

Denne marokkanske vegetariske klassikeren er så smaksrik at du trenger kun brød til

Aubergine er redningen for mang en vegetarrett. Ser vi mot sør, finner vi mye god inspirasjon for å hente ut ekstra smak av denne kjøttfulle grønnsaken.
25 Juli 2023 - 23:00

Retten er rask å lage når du først har kuttet opp ingrediensene - den lager seg nemlig selv på ovnen. Du må riktignok passe på at den ikke koker tørr, men det har du tid til for den skal ikke stå altfor lenge på platen. 

Har du fyr på grillen eller stekeovnen, kan du gjøre forberedelsene der. Alt står i oppskriften. 

Flere deilige marokkanske retter finner du her

Zaalouk - marokkansk auberginesalat

Zaalouk - marokkansk auberginesalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær aubergine i terninger, legg i en bolle og dryss over salt. La stå i 10 minutter. Skyll av saltet og la dryppe godt av før du tørker med kjøkkenpapir.
  2. Kutt tomater i terninger og knus hvitløken.
  3. Varm opp olje i en stekepanne og tilsett aubergine, tomater og hvitløk.
  4. Smak til med salt, spisskummen, paprika og chiliflak. Rør godt og stek i 5 minutter.
  5. Tilsett koriander, persille, vann og sitronsaft.
  6. La småkoke under lokk på lav varme i ca 20 minutter. Rør innimellom. Pass på at den ikke koker tørr, tilsett i så fall mer vann. 
  7. Ha den i en bolle. Drypp over extra virgin olivenolje, hakket koriander og knuste chiliflak. 
  8. Server med nystekte pitabrød eller annet sprøstekt brød.

Tips: Om du skal bruke den som dip, kan du kjøre den i en blender eller bruke en potetstapper. 

Tips: Aubergine kan stekes hel i ovnen i 20 minutter ved 175 grader eller på grillen. Avkjøl før du graver ut innholdet. Da oppnår du en mos.

Flere deilige marokkanske retter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her