- Rens og del opp løk og hvitløk. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank. Rør inn melet.
- Tilsett hakkede tomater. Spe suppen med vann - litt om gangen. Rør godt. Den skal være klumpefri mellom hver gang du sper.
- Tilsett buljongterningen og la suppen småkoke i ca 5 minutter.
- Tilsett melken og smak til med salt, pepper og basilikum/oregano.
- Mos gjerne suppen med en stavmikser. Da blir den glattere og uten biter.
- Server suppen med nylaget vaffeltoast som du lager slik:
Smør brødskiver med ingrediensene og legg dem sammen, med fyllet mot hverandre.
Stek i vaffeljern.
Tips1: Om du foretrekker friske urter, bruk 1-2 ss.
Tips2: Om du har lyst på ekstra smak, kan du legge spekeskinke eller salami mellom brødskivene.
Se våre andre oppskrifter på tomatsuppe
9 lettlagete supper å ta med på tur
Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev