Vi trenger pause fra kjøttmiddagene en gang i blant. Med en slik rett som denne blir selv de mest innbitte vegetarskeptikerne positive. Må du ha kjøtt, er dette dessuten en veldig god erstatning for både grønnsaker og poteter eller ris som tilbehør. Aubergine er en mettende og anvendelig grønnsak vi bør bruke mer av.
Dagens rett
Gratinert aubergine med couscous
Denne vegetarretten overbeviser selv skeptikerne
Gratinert aubergine med couscous er både eksotisk og smaksrikt. Dessuten lett og raskt å lage. Her er oppskriften.
15 Mars 2023 - 00:00
Gratinert aubergine med couscous
Fremgangsmåte
- Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. ½ cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje.
- Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.
- Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen:
- Kok couscousen som angitt på pakken.
- Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.
- Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen.
- Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene.
- Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.
Server med østerssaus og frisk koriander.
Lyst å prøve deg på flere retter med aubergine?
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå