Påskefrokosten første påskedag varer ikke bare lenge, den starter gjerne senere enn ellers, omtrent som en brunch. Dermed får du også bedre tid til den siste finpussen enten det er pynting av frokostbordet eller kakene.
For et påskefrokostbord skal være velfylt med både salt og søtt. Nystekte bakervarer eller opptint fra fryseren er en selvfølge, det er også dekorterte egg og godt pålegg.
Vårt forslag til påskefrokost inneholder en del unorske elementer. Påske feires jo i store deler av den vestlige (kristne) verden, og det er alltid hyggelig å kunne by på noe som gjestene «aldri har smakt før».
Her finner du forslag til godt pålegg
Du har derfor valget mellom et syrlig gresk eller et søtt og krydret kypriotisk påskebrød. Eller hva med brød formet på kunstferdig vis til en kurv?
Vi leker oss enda mer med egg til denne frokosten. Når speilegget serveres midt i brødskiva, kommer alle til å be om en smak.
Men påske er jo ikke bare egg. Både sjokolade og appelsin hører selvsagt med.
Enda flere søte påskefristelser
Det gjør også påskeharen. Disse påskeharene er dessuten ekstra sunne. Og om du vil nyte påskefrokosten utendørs, er flere av disse rettene velegnet å ha med i sekken. Som rundstykkene med pepperoni og ost som kan tilberedes i ovnen hjemme, eller varmes i glørne fra et bål om du er på tur.
Slik koker du egg:
Kok opp vann med eggene i, i 4-6 minutter gir et smilende egg som må spises fra skallet eller i eggeglass. Om du skal skjære egget i skiver, trenger det 9 minutter koking.
Disse påskedrinkene kan også lages uten alkohol
På de neste sidene finner du oppskrifter på retter som passer på et påskefrokostbord samt salt og søt bakst