Det tar litt tid å lage auberginemosen som trengs til sausen, men når du lager begge elementene samtidig i ovnen sparer du både tid og energi.
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus
Foto: (bhofack2)
Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.
Aase E. Jacobsen
20 April 2021 - 23:03
Råstekt nepe med auberginesaus
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader. Du kan tilberede nepene og auberginene samtidig i ovnen for å spare tid (og energi).
- Råstekt nepe:
Skjær nepene i "potetskiver". Bland med olje og ha i en ovnsfast form i nedre del av ovnen. Dryss over havsalt og stek i ovn ved 220 grader til pent brune (30 minutter). - Auberginesaus:
Vend auberginene som de er i olivenolje. Gjør det samme med hvitløken. - Ha alt sammen med olje i en ovnsfast form på rist øverst i ovnen. Stek i 40-50 minutter til auberginene "faller sammen". Avkjøl noe.
- Ta skall/skinn av auberginer og hvitløk. Ha i et dørslag slik at overflødig væske kan renne av.
- Ha i en foodprocessor sammen med tahini, saft av 1 sitron, kummin og 2 ss olivenolje. Kjør til puréen er glatt.
- Smak til med (evt. mer) sitron, salt og pepper. Tilsett koriander til slutt.
Server sammen med de råstekte nepeskivene med brød til.
Se våre andre retter med aubergine
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
-
78 POENG
Forsiden akkurat nå