Du kan selvsagt kjøpe ferdig tapenade, da går det enda raskere. Men du bør absolutt prøve å lage din egen, for det er både lettvint og gir veldig godt resultat. Lager du dobbel porsjon, har du noe veldig godt til senere i uka.
Dagens rett
Foto: (PamelaJoeMcFarlane)
Denne måten å tilberede grønnsaker på er nærmest genial - enten du velger fennikel eller blomkål gjør tapenade susen
Oliven har masse smak og i en tapenade blir den enda fyldigere.
Aase E. Jacobsen
27 Januar 2025 - 00:00
Tapenadegratinert fennikel eller blomkål
Fremgangsmåte
- Del fenniklene i fire båter og kok i ca 5-6 minutter til møre. Hvis du bruker blomkål deler du dem opp i buketter og koker dem i 2 minutter.
- Tapenade:
Legg kapers i vann i 10 minutter. - Fjern steinene fra olivenene.
- Kjør alt til jevn røre. Bland i friskrevet parmesan.
- Fordel fennikel eller blomkål i en form. Drypp tapenaden over.
- Gratiner 10-15 min. ved 200 grader.
- Server med godt brød eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Tips:
Du kan lage tapenade med enten svarte eller grønne oliven.
Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 429.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.25 l Pris: 74.90 kr Bestillingsutvalget84 POENG
Forsiden akkurat nå