Dagens rett

Falafel med tabbouleh og hummus

Verdens beste vegetarrett. Må prøves

Verdens beste vegetarrett. Må prøves

Falafel er langt mer smaksrik enn de aller fleste kjøttboller. Når også tilbehøret har mye av alt, må det bare bli godt.
12 Juli 2023 - 00:03

Kikerter er en råvare som bør finnes i alle kjøkkenskap. For da har du alltid et alternativ til kjøtt for hånden og en ingrediens som passer inn i en rekke retter.  

Se alt du kan bruke kikerter til

Falafel er en nordafrikansk klassiker med kikerter som hovedingrediens. Disse geniale bollene bør få tilhengere langt utenfor vegetarianerkretser. Først og fremst fordi de smaker bedre enn de aller fleste kjøttboller, men også fordi de er lettlagete og rimelige.

Du kan også prøve denne oppskriften på falafel

Falafel serveres på mange måter med eller uten pitabrød, med hummus, tabbouleh, Raita eller tomatsaus. Eller i den settingen du vanligvis bruker kjøttboller.

Se alle våre vegetaroppskrifter 

Krydret falafel

Krydret falafel

Fremgangsmåte

  1. Ha kikerter i et dørslag og skyll godt under kaldt vann. La dryppe av.
  2. Varm opp olje i en panne og stek løk og hvitløk myke ved svak varme i noen minutter.
  3. Ha i en bolle sammen med kikertene og krydderet. Mos med en tresleiv eller potetmoser til grov pure.
  4. Tilsett persille. Smak til med salt og pepper.
  5. Pisk egget lett og bland det godt inn.
  6. Form boller som rulles i brødsmulene.
  7. Varm opp pannen på ny med mer olje og stek bollene ved middels varme på alle sider. 

Tips:
Falalfel kan serveres varme eller kalde, med couscous, hummus, tabbouleh og salat eller i pitabrød.   

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Lag denne deilige salaten - Tabbouleh

Lag denne deilige salaten - Tabbouleh

Fremgangsmåte

  1. Ha bulgurhveten i en bolle og hell det kokende vannet over.
  2. Sett det til side og la det ligge i bløt i 20-25 minutter, til grynene er møre.
  3. Hell bulguren opp i en sikt slik at bløtevannet renner av, og ha de avrente grynene i en serveringsbolle.
  4. Bland sammen de øvrige ingrediensene og ha dem oppi bulguren.
  5. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper, og server straks.

Passer ypperlig til krydret falafel og grillet kjøtt eller alene.

Her finner du mange deilige salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du hummus

Slik lager du hummus

Fremgangsmåte

Skyll kikertene godt og la drypp av. Ha alt i en blender og kjør til jevn masse. Tilsett eventuelt litt vann hvis den blir for fast. Dryss over litt paprika og spisskummen samt persille før servering. Holder seg i kjøleskap i 4-6 dager.

Mange deilige retter med hummus finner du her

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her