Dagens rett

Falafel med tabbouleh og hummus

Verdens beste vegetarrett. Må prøves

Verdens beste vegetarrett. Må prøves

Falafel er langt mer smaksrik enn de aller fleste kjøttboller. Når også tilbehøret har mye av alt, må det bare bli godt.
11 Juli 2023 - 23:03

Kikerter er en råvare som bør finnes i alle kjøkkenskap. For da har du alltid et alternativ til kjøtt for hånden og en ingrediens som passer inn i en rekke retter.  

Se alt du kan bruke kikerter til

Falafel er en nordafrikansk klassiker med kikerter som hovedingrediens. Disse geniale bollene bør få tilhengere langt utenfor vegetarianerkretser. Først og fremst fordi de smaker bedre enn de aller fleste kjøttboller, men også fordi de er lettlagete og rimelige.

Du kan også prøve denne oppskriften på falafel

Falafel serveres på mange måter med eller uten pitabrød, med hummus, tabbouleh, Raita eller tomatsaus. Eller i den settingen du vanligvis bruker kjøttboller.

Se alle våre vegetaroppskrifter 

Krydret falafel

Krydret falafel

Fremgangsmåte

  1. Ha kikerter i et dørslag og skyll godt under kaldt vann. La dryppe av.
  2. Varm opp olje i en panne og stek løk og hvitløk myke ved svak varme i noen minutter.
  3. Ha i en bolle sammen med kikertene og krydderet. Mos med en tresleiv eller potetmoser til grov pure.
  4. Tilsett persille. Smak til med salt og pepper.
  5. Pisk egget lett og bland det godt inn.
  6. Form boller som rulles i brødsmulene.
  7. Varm opp pannen på ny med mer olje og stek bollene ved middels varme på alle sider. 

Tips:
Falalfel kan serveres varme eller kalde, med couscous, hummus, tabbouleh og salat eller i pitabrød.   

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Lag denne deilige salaten - Tabbouleh

Lag denne deilige salaten - Tabbouleh

Fremgangsmåte

  1. Ha bulgurhveten i en bolle og hell det kokende vannet over.
  2. Sett det til side og la det ligge i bløt i 20-25 minutter, til grynene er møre.
  3. Hell bulguren opp i en sikt slik at bløtevannet renner av, og ha de avrente grynene i en serveringsbolle.
  4. Bland sammen de øvrige ingrediensene og ha dem oppi bulguren.
  5. Bland alt godt sammen. Smak til med salt og pepper, og server straks.

Passer ypperlig til krydret falafel og grillet kjøtt eller alene.

Her finner du mange deilige salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Slik lager du hummus

Slik lager du hummus

Fremgangsmåte

Skyll kikertene godt og la drypp av. Ha alt i en blender og kjør til jevn masse. Tilsett eventuelt litt vann hvis den blir for fast. Dryss over litt paprika og spisskummen samt persille før servering. Holder seg i kjøleskap i 4-6 dager.

Mange deilige retter med hummus finner du her

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her