Dagens rett

Krydret grønnsakslasagne

Denne lasagnen har både smaksfylde og kick - helt uten kjøtt
Foto: (Frukt.no)

Denne lasagnen har både smaksfylde og kick - helt uten kjøtt

Gode grønnsaker skaper også en klassiker som lasagne om til en ekstra god smaksopplevelse. Med litt chili løftes smaken ytterligere.
11 Oktober 2022 - 23:00

Noen mener sikkert at chili ikke har noe i en lasagne å gjøre. Og ja, det er riktig at en klassisk utgave ikke har det (og heller ikke tomat, men det er en annen historie). Men det er også lov å leke seg litt med klassikere, lasagne inkludert.

Hvor sterk du ønsker den, er opp til deg. Er ikke chili noe for deg, kan du droppe den og heller bruke paprika og -pulver.

Se våre andre oppskrifter på lasagne

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Krydret grønnsakslasagne

Krydret grønnsakslasagne

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C med varmluft (225°C uten).
  2. Tomatsaus: Rens og hakk løk og hvitløk.
  3. Skrell og riv gulrøtter og sellerirot og rens chilien fri for frø og hinner. Finhakk den.
  4. Skjær sjampinjong i skiver.
  5. Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.
  6. Ha gulrøtter, rotgrønnsaker og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.
  7. Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.
  8. Ta gryten av platen og smak sausen til med litt salt og pepper.
  9. Bechamelsaus: Varm 2 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet i et syltetøyglass, e.l. til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskat og ost og smak sausen til med salt og hvit pepper.
  10. Montering: Legg lasagneplater, grønnsaksaus, squash-, selleri- og aubergineskiver og hvit saus lagvis i en smurt ildfast form. Gjenta og avslutt med hvit saus.
  11. Dryss revet ost på toppen
  12. og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.

Se våre andre oppskrifter på lasagne

Slik velger du vin til lasagne

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her