- Sett ovnen på 200°C med varmluft (225°C uten).
- Tomatsaus: Rens og hakk løk og hvitløk.
- Skrell og riv gulrøtter og sellerirot og rens chilien fri for frø og hinner. Finhakk den.
- Skjær sjampinjong i skiver.
- Varm oljen i en gryte og stek løk, hvitløk, sjampinjong og chili i et par minutter.
- Ha gulrøtter, rotgrønnsaker og krydderet i gryten og stek ytterligere et par minutter.
- Ha i tomatpuré og hakkede tomater, og la sausen småkoke på svak varme under lokk i ca. 15 minutter.
- Ta gryten av platen og smak sausen til med litt salt og pepper.
- Bechamelsaus: Varm 2 dl melk i en kjele. Rist resten av melken (2 dl) med hvetemelet i et syltetøyglass, e.l. til en jevning. Rør jevningen i melken og kok i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsett revet muskat og ost og smak sausen til med salt og hvit pepper.
- Montering: Legg lasagneplater, grønnsaksaus, squash-, selleri- og aubergineskiver og hvit saus lagvis i en smurt ildfast form. Gjenta og avslutt med hvit saus.
- Dryss revet ost på toppen
- og sett i ovnen i ca. 30 minutter til den er gyllen.
Se våre andre oppskrifter på lasagne
Slik velger du vin til lasagne
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev