Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 14 Februar 2002 - 08:30

    Ferien i boks

    Skal du langt av gårde, er vin i boks et godt alternativ. Lettere å bære med seg enn tilsvarende mengde flasker, og lett å tilpasse til feriekjøkkenets enklere stil. Og kjøper du ukens vin i boks er den dessuten vesentlig rimeligere enn tilsvarende vin i
    14. februar 2002
  • 08 Februar 2002 - 01:01

    Indisk krydret og mildt

    Tittelen er ingen motsetning, indisk mat behøver ikke være sterk, hvis du ennå ikke har erfart det. Bare intenst og rikt. Og da kan du også servere vin til uten at den blir overkjørt av maten.
    08. februar 2002
  • 07 Februar 2002 - 01:01

    Sjeldent til kaffen

    Ukens brennevin er en maltwhisky som passer vel så godt eller faktisk bedre servert etter maten eller til kaffen enn i den klassiske whiskysituasjonen, som ofte er før maten eller helt uavhengig av måltidet. Servert etter et godt måltid kan du vie disse r
    07. februar 2002
  • 30 Januar 2002 - 01:01

    Ikke i boks

    Sørfranske viner og særlig de i boks har nærmest beleiret den norske vinarenaen. Det er veldig synd for de mest interessante vinkjøpene derfra kommer i helt vanlige flasker. Og prisene er utrolig gunstige! Ukens vin for eksempel byr på svært mye vin for p
    30. januar 2002
  • 24 Januar 2002 - 01:01

    Etter skituren

    Mat som lager seg selv mens du nyter en tur i skogen med eller uten ski på beina, er et helnorsk konsept. Denne gangen velger vi bort de klassiske skiturrettene til fordel for noe mer raffinement, uten at det blir vanskelig av den grunn. God mat må dessut
    24. januar 2002
  • 23 Januar 2002 - 08:30

    test

    Denne uken er det ikke vin men cognac vi konsentrerer oss om. Og ikke mindre enn en potensiell bestselger som byr på svært høy kvalitet til svært gunstig pris. Det er heretter ingen grunn til å kjøpe cognac verken på systemet eller på tax free.
    23. januar 2002
  • 23 Januar 2002 - 01:00

    En ny bestselger?

    Denne uken er det ikke vin men cognac vi konsentrerer oss om. Og ikke mindre enn en potensiell bestselger som byr på svært høy kvalitet til svært gunstig pris. Det er heretter ingen grunn til å kjøpe cognac verken på systemet eller på tax free!
    23. januar 2002
  • 19 Januar 2002 - 22:15

    Dacapo for Dan

    Dan Lystad tok nok en seier i vinkelner-NM 2002. Men han hadde sterke utfordrere i finalen fra Trude Rinaldo og Hege Hansen som kom på henholdsvis andre og tredje plass.
    19. januar 2002
  • 19 Januar 2002 - 12:59

    Charles er konge

    Charles Tjessem fra Gastronomisk Institutt er Årets Kokk 2002 samt Norges representant i neste års kokke-OL Bocuse d'Or. Han fikk både jury og publikum til å gispe ikke bare over kreativiteten i sin tre retters meny men særlig fordi han hadde lagt inn tra
    19. januar 2002
  • 18 Januar 2002 - 09:00

    Høyt hevet

    Høyere enn alle fugler på denne jorden står fasanen, men bare noen få dødelige formår å servere den på riktig måte, skrev i sin tid den franske matfilosofen Brillat-Savarin. Følger du kjøkkensjef Morten Hallan på Hotel Continentals 2 Etage sine råd, er du
    18. januar 2002
  • 16 Januar 2002 - 08:48

    Varmblodig italiener

    Ukens vin kan hjelpe å få opp så vel varmen som stemningen, lett å like som den er. Enten du velger å krype opp i sofakroken med et glass eller nyte den til god mat sammen med gode venner.
    16. januar 2002
  • 09 Januar 2002 - 15:27

    Cognac i glass og gryte

    Vi prøver oss igjen med dette spennende møtet hvor cognac spiller en sentral rolle i så vel glass som gryte. Slow Food-medlem og en av Norges fremste eksperter på cognac; Jon Bertelsen deler sine kunnskaper med deg på restaurant Klosteret mandag den 
    09. januar 2002
  • 09 Januar 2002 - 09:00

    Et statsoverhode verdig

    En av Italias største viner er en av mange karakteristika som passer til ukens vin. Men selvsagt er den ikke gratis. Så skulle du ha budsjettrom for en godbit i januar, er den imidlertid absolutt verd sin pris. En flott vin til vilt eller annet rødt kjøtt
    09. januar 2002
  • 08 Januar 2002 - 15:50

    Lær om den nye kjøkkensjargongen

    Det norske kjøkken invaderes av ingredienser fra alle verdens hjørner. Tortillas har du kanskje begreper om hva er. Poppadum, dark soy eller harissasaus er trolig vanskeligere. Ta Apéritifs kjappe verdensturné i nye ord og uttrykk.
    08. januar 2002
  • 02 Januar 2002 - 09:00

    Godt nytt år

    Lette men likevel velkomponerte rødviner som matcher årets første ukes gode forsetter. Ukens to viner er begge behagelig priset og perfekt til lettere mat som kylling og fisk. Eller til et lite restebord med julens godsaker.
    02. januar 2002
  • 27 Desember 2001 - 08:31

    Billige eller dyre bobler?

    Det beste innen bobler som er den foretrukne salutten til det nye året, heter uomtvistelig champagne. Men ikke alltid tillater budsjettet oppimot tre hundrelapper for en flaske. Vi gir deg imidlertid forslag tilpasset din økonomi enten den er anstrengt el
    27. desember 2001
  • 21 Desember 2001 - 12:10

    Kveldens nest største høydepunkt

    Pakkene er viktigst, bare innrøm det. Men etter det kommer desserten nest øverst på lykkelisten julaften. Her får du en dessert som hele familien vil sette pris på og slåss om. Gode søte viner til får du også.
    21. desember 2001
  • 20 Desember 2001 - 13:11

    Bøker i siste liten

    Firkantete pakker under treet er alltid en trygg løsning. Og er mottakeren matglad, er det enda enklere, for utvalget av matrelaterte bøker øker kraftig fra år til år. Som du sikkert allerede vet, også ut fra egen situasjon, er vi nordmenn storforbrukere
    20. desember 2001
  • 16 Desember 2001 - 09:00

    Sterkt til damene

    Jentedrikke er synonymt med pysedrikke, og jenter liker bare søtt kliss, i følge de barskeste gutta. Men det er ikke riktig. Jentene har, vel og merke når de er kommet over tenåringsfasen, derimot en mer forfinet gane og setter pris på de mer subtile arom
    16. desember 2001
  • 14 Desember 2001 - 11:43

    Kampegutta

    Øl er en hyppig ingrediens på kjøkkenet til de tre trønderne som har overtatt bydelskroa Kampen Bistro i en av hovedstadens mest tradisjons- og fargerike bydeler. Kampegutta, kallenavnet på bydelens stolthet, Kampen Janitsjar, har fått konkurranse fra Roa
    14. desember 2001
  • 13 Desember 2001 - 09:01

    Billig og bra

    Alltid billig er ikke en leveregel som anbefales når det gjelder vin. Men noen ganger må du tenke på hver krone, og kanskje særlig når du skal kjøpe inn vin i større kvanta, enten det er med eget bankkort eller bedriftens. I disse dager preges landet av f
    13. desember 2001
  • 06 Desember 2001 - 09:00

    Julevinen

    Ukens vin både dufter og smaker av jul. Og er et godt valg til så vel julebordets retter med rødt kjøtt som under selve juletreet. Dessuten er den perfekt til å nytes foran peisilden eller i sofakroken mens du gjør de siste mentale forberedelser til julen
    06. desember 2001
  • 29 November 2001 - 10:00

    Til deg selv eller som gave

    Ingenting slår burgunderne, enten de er røde eller hvite, i eleganse, synes nå vi, da. Den trofaste Bordeaux-fansen vil sikkert betakke seg, men gi nå en spenstig pinot noir som de vi foreslår denne uken en sjanse. Ikke blir du ribbet heller. Kanskje noe
    29. november 2001
  • 28 November 2001 - 11:25

    Den myke barolo

    Enrica Scavino priser farens innsats for å gjøre nebbiolobasert vin mer tilgjengelig i ung alder. Og husets portefølje demonstrerer til fulle hvor innsmigrende den "nye" stilen kan være uten at særpreget og kraften ofres.
    28. november 2001
  • 26 November 2001 - 11:36

    Ny tidsregning

    Fontanafreddas dominerende posisjon i et relativt lite og svært kultpreget vinområde som Barolo gjør at ethvert trekk derfra ikke går upåaktet hen. Derfor ble headhuntingen av vinmaker Danilo Drocco møtt med stor grad av spenning.
    26. november 2001