Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 09 August 2001 - 01:01

    En stor familie

    Ukens vin(er) kommer fra en stor familie, stor i mange henseender, både historisk, volum- og kvalitetsmessig. At navnet er identisk med en norsk bygd har gjort at familiens viner har fått en særskilt sterk posisjon i Norge. Velfortjent for de mange vinene
    09. august 2001
  • 08 August 2001 - 18:13

    Suksess i hvitt

    De hvite vinene fra Friuli i nordøstlige Italia byr på innsmigrende frukt kombinert med behagelig friskhet og mye smak. Og dette er en resept som slår an også på det rødvinselskende eksportmarkedet.
    08. august 2001
  • 07 August 2001 - 12:42

    Vegetar er populært

    Vegetarretter får stadig oftere fast plass i restaurantenes menyer. Godt hjulpet av grøntgrossistene som sørger for å bringe nye råvarer til landet. Og ikke minst nybrottsarbeid hos norske gartnere. Her er gode ideer til å gjøre menyen grønnere - også i d
    07. august 2001
  • 06 August 2001 - 16:36

    Italiensk mesterkokk?

    Du har nå muligheten til å bli italiensk mesterkokk gjennom det SlowFood-støttete programmet Master Italian Cooking i pittoreske Jesi, beliggende midt i regionen Marche ved Adriaterhavskysten.
    06. august 2001
  • 04 August 2001 - 01:21

    Jarlsberg-vinen kåret

    Med Tines internasjonale representanter som dommere og Henningsvær Bryggehotell som ramme ble årets Jarlsberg-vin kåret i juni. Den som falt mest i smak blant de seks på forhånd utvalgte vinene som ble smakt blindt av de 25 deltakerne er fra over there.
    04. august 2001
  • 01 August 2001 - 19:45

    Eleganse til rekene

    Ukens vin er en hvitvin som byr på mye raffinement for i underkant av ni tiere. Rekene, krabbene og blåskjellene som er å få tak i om dagen fortjener en vin over gjennomsnittet, og det får du her.
    01. august 2001
  • 25 Juli 2001 - 17:19

    Riesling ganger 3

    Ukens vin er en riesling men som finnes i tre utgaver. Druen som er en av de mest fleksible som brukes i vinfremstilling demonstrerer her sine egneskaper til fulle for de tre vinene dekker hele spekteret av det du ønsker å bruke hvitvin til, fra en forfri
    25. juli 2001
  • 14 Juli 2001 - 14:41

    Rødt i fellesferien

    Midt i den norske fellesferien koster vi på oss en elegant rødvin som kan nytes til et hav av retter, faktisk også med ingredienser fra havet. Vær villig til å spytte i noen ekstra kroner, og vi kan garantere en vellykket julikveld.
    14. juli 2001
  • 27 Juni 2001 - 10:00

    Hvitt fra sør

    Ukens vin kommer langt sør fra og det passer jo godt når vi har lange og late sommeruker foran oss. Den er frisk og hvit og kommer dessuten som bag-in-box til en svært fordelaktig pris.
    27. juni 2001
  • 20 Juni 2001 - 21:10

    Dobbel glede

    Ukens vin er det faktisk to av. Begge fra samme familie men like forskjellige som brødre kan være. Og svært så sjenerøse. Her får du mye godt for pengene.
    20. juni 2001
  • 20 Juni 2001 - 10:00

    Kjærlighetsvinen

    Opprinnelsen til navnet amarone er det mange teorier om. En av dem er Vajo Armaron som er navnet på en av de beste vinmarkene for amarone.
    20. juni 2001
  • 18 Juni 2001 - 10:00

    Vekker Valpolicella til live

    Hvordan kan en representant for de utskjelte Valpolicella-vinene selge tre kvart million flasker i Norge? Og det uten prisdumping?
    18. juni 2001
  • 14 Juni 2001 - 11:54

    Eggende sjeldenhet

    Siste sjanse til å forlyste seg med årets måseegg er nå. Vi kan jo ikke annet enn å anbefale Mackøl til, men det finnes altså andre muligheter også. Som et glass vin selv om tromsøværingene vil fnyse foraktelig over slik helligbrøde.
    14. juni 2001
  • 12 Juni 2001 - 19:52

    Spansk sjeldenhet

    Selv om mange spanske viner har priset seg ut av markedet, finnes det fortsatt "uoppdagete" perler som ikke bare er snill mot lommeboken men som også tilfredsstiller den mer kresne gane.
    12. juni 2001
  • 07 Juni 2001 - 15:12

    Fristende rødt

    Tomater er det perfekte tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. Men fungerer også utmerket alene, som en lett sommerrett til en varm ettermiddag eller en lun kveld. Ikke har vi noen problemer med å finne viner av begge kulører som passer til heller.
    07. juni 2001
  • 06 Juni 2001 - 14:36

    Intens og allsidig

    Ukens vin tilfredsstiller de fleste rødvinsbehov. Den er saftig og smaksrik med masser av bær. Den trives like godt sammen med mat som alene. Og den er forfriskende nok til årstiden men likevel med nok fylde til å kunne nytes utover høsten.
    06. juni 2001
  • 23 Mai 2001 - 12:00

    Sommerlig rødt

    På våre breddegrader drikkes det vel så mye rødvin som hvitvin selv om kalenderen viser at sommeren står for døren. Ukens vin er en rødvin med sommerlig preg som kan delvis fylle rollen til en hvitvin. Her får du også en oppskriften på en matrett som
    23. Mai 2001
  • 21 Mai 2001 - 17:22

    Skankefest

    Be venner på en gryte pakket med smak av sørlige strøk. Nemlig osso bucco som høres mer spennende ut enn kalveskank, men det er faktisk det det er! Og til skankene kan du boltre deg i gode viner fra så vel osso buccoens hjemland som andre steder.
    21. Mai 2001
  • 16 Mai 2001 - 23:33

    Hvitt bryllup?

    Ukens vin er perfekt til vårens og sommerens brylluper. Den er aromatisk og rund med behagelig friskhet. En vin som hele selskapet vil nikke anerkjennende til. Også fordi det er en gjenganger.
    16. Mai 2001
  • 09 Mai 2001 - 21:40

    Friskt rødt fra sør

    Ukens vin er en frisk rødvin fra Sør-Italia med en minst like forfriskende prislapp. Kroner 65 betyr at den er en av de rimeligste røde på markedet. For de som planlegger vårens og sommerens store grillparties er den en svært så aktuell kandidat.
    09. Mai 2001
  • 03 Mai 2001 - 18:10

    Slik avslutter du torskesesongen med bravur

    Når kalenderen viser mai, er det slutt på torskesesongen. Et siste farvel for denne gang med denne elskede og fleksible råvare er riktig så smaksrik. En torskerett slik de fleste vil ha den med andre ord, og dertil smaker det godt med rødvin.
    03. Mai 2001
  • 02 Mai 2001 - 22:55

    Ekte cava

    Når nordmenn flest tenker på champagne, er det musserende vin de mener. For hver flaske ekte champagne som selges via polet, går det unna 11 flasker musserende vin. Og seks av dem har Freixenet på etiketten.
    02. Mai 2001
  • 27 April 2001 - 17:54

    Sjokoladeoverraskelse

    Desserten er selvskreven i menyen på Le Canard og gjestene får gjerne to. Først en forfriskende kreasjon som skal rydde grunnen for kronen på måltidet, og veldig ofte er den laget av sjokolade formet som en kule fylt med en liten og søt overraskelse. Slik
    27. april 2001
  • 27 April 2001 - 16:39

    Luksuspoteter

    Denne uken flotter vi oss med poteter. Og det er verken norske overvintrede eller nypoteter fra Jæren det er snakk om. Til disse gode potetene er jo også like god vin en selvfølge.
    27. april 2001
  • 24 April 2001 - 18:35

    Verdens beste vinkjøp?

    Om du synes sherry er komplisert, blir bildet enda mer nyansert etter å ha gått gjennom Emilio Lustaus brede sortiment. Her er det virkelig noe for enhver smak - og for noen smaker! Og til hvilke priser!
    24. april 2001