Enda billigere i boks

Den sterke krona gir seg utslag i lavere vinpriser til glede for oss nordmenn som stadig plyndres på grunn av høye avgifter og liten konkurranse i detaljleddet. Ukens vin er riktignok blitt noen kroner billigere det siste halvåret som flaske men det er sæ
Aase E. Jacobsen
26 Juni 2002 - 09:00

Dessuten er spanske Casa Alonso 2000 (45693) for flaske og Casa Alonso 2000, kr 259.00 (45693- bestillingsutvalg) for 3 liter perfekt for sommersesongen  ved at den egner seg til å serveres avkjølt ved ca 13-14 grader eller ved mer "normale" 18 grader. Også fordi den er et utmerket følge til kalde retter som skinke og annen spekemat, carpaccio, kyllingsalat og tapas. Men selvsagt også til varm mat som enklere retter med grillet kylling eller fisk med smaksrikt tilbehør samt selvsagt pizza og pasta. Selv om ikke gryter er det vi helst forbinder med sommerlig spise smaker det like godt i den lyse årstiden og Casa  Alonso kan du nyte til en slik gryte enten du velger kylling, svin eller lam.

Duften er god og frisk med syrlige skogsbær og noe kirsebær samt noe jordsmonn og toast. Smaken er saftig og bløt med solbærpreg i midten og behagelig bærpreg og friskhet i finishen. Lett å like og god å drikke alene.

Opprinnelsen til Casa Alonso er Castilla-La Mancha som er Spanias mestproduserende område. Et område som er i sterk fremgang hva kvalitet angår takket være nytenking i så vel vinmarkene som i vinkjellerne og som i fremtiden kommer til å by på mye god vin til interessant priser.

Alle har vel oppdaget vinboksen fordeler, det gir salgstallene klare bevis på. En tredel av all vin solgt gjennom polet er i boks, og det er verdensrekord. Men så er vi nordmenn rare, det synes i alle fall franskmenn og italienere som "aldri" kunne tenke seg å bære med seg en vinboks fra butikken. Det burde de imidlertid prøve siden boksen er lett å frakte meg seg ut i det fri samtidig som den holder vinen kjølig lenger enn i flaske så lenge den ikke settes i solsteiken.

Hvis du har andre planer for menyen enn hva ukens vin passer til, er det mange gode alternativer på boks. Planlegger du å servere lam, kalv eller svin er boksen ved navn Duo Rouge (45863) (for 3 liter) et godt valg. Den har mer regionalkarakter og personlighet enn spanjolen og byr på jordsmonn, krydder og urter i tillegg til masser av sommersøte røde skogsbær samt noe kirsebær i duften. God saftighet samt krydder og jordsmonn mot slutten. Dempete tanniner og frisk god finish.

Er det derimot saftig grillet rødt kjøtt som har vært marinert eller godt krydret, som frister, er Cuvée Chantal (45744) (for 3 liter) tingen. Den er rikere i bærpreget i så vel duft som smak. Bærsødme i midten og fine tanniner samt solbær, lakris og sjokolade i slutten.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Casa Alonso 2000, kr 259.00 (45693- bestillingsutvalg)
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her