Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 09 August 2002 - 12:40

    Årsmøte 2002

    For første gang på lenge legges årsmøtet utenfor Oslo. Valget falt på Fredrikstad og Victoria Hotel, og datoen er lørdag 2. november. Selve årsmøtet holdes lørdag formiddag og middagen som koster kroner 700 inkludert gode og spennende viner legges til sam
    09. august 2002
  • 08 August 2002 - 17:19

    Årets nye vinkelnere

    30 vinkelnere kan vi gratulere med bestått eksamen fra Gastronomisk Institutts halvårige intensive vinkelnerkurs. Beste elev totalt sett ble Robert Lie fra Statholdergården, Oslo som kan glede seg over en tur til Italia (Piemonte og Toscana) med Best Buys
    08. august 2002
  • 07 August 2002 - 21:14

    Den store matfesten

    24.- 29. august kaster ålesunderne alt de har i hendene og feirer den gode maten sammen med tusenvis av gjester fra det ganske land. Finalen er NM i kokkekunst hvor landets dyktigste kokker slåss om denne gjeve tittelen.
    07. august 2002
  • 07 August 2002 - 08:00

    Potensielle kultviner

    Søritalienere som hever seg over mengden og er signert en av verdens fremste vinmakere er denne ukens viner. Ikke mindre enn fire i tallet. Hvilken du skal velge, blir opp til deg, for i forhold til prisen gir de alle om ikke like mye så i alle fall neste
    07. august 2002
  • 29 Juli 2002 - 20:01

    Matkulturstudent?

    Er du interessert i matkultur og har lyst til å fordype deg i temaet, kan du melde deg på studiet som er i regi av Vestnorsk kulturakademi og Universitetet i Bergen.
    29. juli 2002
  • 29 Juli 2002 - 19:58

    Det norske hus i Piemonte

    Hvis du har tenkt deg til Salone del Gusto denne høsten eller drømmer om å besøke Piemonte i trøffelsesongen, har Slow Food-medlem Eli Anne sammen med ektefelle Frode åpnet dørene til sitt drømmested, Tenuta il Sogno (som betyr drømmehuset), for gjester.
    29. juli 2002
  • 23 Juli 2002 - 08:00

    Grønt er godt for endestasjonen

    Hvis du overhodet har vært i tvil: Grønne grønnsaker er sunt og særlig for endestasjonen for det du putter i deg. I følge en britisk undersøkelse som har pågått over seks år reduseres risikoen for tykktarmkreft, en typisk velstandssykdom, med 46 prosent h
    23. juli 2002
  • 17 Juli 2002 - 01:01

    Sjarm med ettervirkning

    Denne uken lar vi oss sjarmere av en rødvin fra Italia. Ikke blant de billigste  riktignok, men du må heller ikke ut med mer enn drøye hundrelappen for å la deg rive med.
    17. juli 2002
  • 03 Juli 2002 - 08:00

    Vinspøk

    I Sør-Afrika er vin seriøse greier og produsenten av ukens viner har måttet tåle noe kritikk for sitt fleipete ordspill da han ga vinene sine navn. Morsomme navn er imidlertid ikke forklaringen på at de er en formidabel suksess, for de smaker godt også.
    03. juli 2002
  • 26 Juni 2002 - 21:40

    Etterlengtet veiviser

    Spis her er boken den matglade som skal feriere i Norge i sommer bør ta med seg, for her finnes en evaluering av de restaurantene som er verdt å besøke. Kanskje gir den deg som ikke har bestemt feriemålet ennå lyst til å utforske landets gastronomiske ti
    26. juni 2002
  • 26 Juni 2002 - 08:00

    Enda billigere i boks

    Den sterke krona gir seg utslag i lavere vinpriser til glede for oss nordmenn som stadig plyndres på grunn av høye avgifter og liten konkurranse i detaljleddet. Ukens vin er riktignok blitt noen kroner billigere det siste halvåret som flaske men det er sæ
    26. juni 2002
  • 20 Juni 2002 - 08:00

    Rødt eller hvitt til jordbærene?

    For noen virker dette som et meningsløst spørsmål, men faktum er at du kan velge så vel rødt som hvitt til årets jordbær som du akkurat nå kan nærmest bade i på grunn av den tidlige sesongstarten. Og ukens jordbærviner kan du også nyte med særdeles god sa
    20. juni 2002
  • 18 Juni 2002 - 20:00

    Vinens Forza Italia

    Den 24-årige italieneren Enrico Bernardo fikk endelig sin velfortjente seier i et internasjonalt mesterskap for sommelierer, nemlig Trophée Ruinart 2002. Med andreplassen har Sveriges Jonas Röjerman nok en gang demonstrert at han tilhører eliten innen kun
    18. juni 2002
  • 14 Juni 2002 - 01:03

    Gammel kjenning ansiktsløftes

    Alle har et forhold til Mateus Rosé som for mange er den første vinen de har smakt overhodet. Den velkjente flasken har nå fått nye former og øvrig ny fasade uten at det har gått ut over gjenkjennelsen. Innholdet er dessuten fortsatt det samme.
    14. juni 2002
  • 14 Juni 2002 - 01:01

    Krydder i hverdagen

    Det velkjente og vanligvis tørkete Black Boy-krydderet er kommet i nytt format. Nå også i flytende versjon, rettere sagt i form av krydderoljer. Som løfter selv de mest hverdagslige retter atskillige hakk.
    14. juni 2002
  • 13 Juni 2002 - 08:00

    Sommerfavoritt til sommerpris

    Ukens vin passer en hver lommebok, for alle har råd til å spandere åtte tiere på en hvitvin som er så tiltalende og fleksibel som denne. For den passer både til terrassen og til en lang rekke av sommerlige retter.
    13. juni 2002
  • 12 Juni 2002 - 11:24

    Kapital, kompetanse og kjendisimage

    En rekke nyetableringer i Castilla-La Mancha bygger på penger og kunnskap fra andre spanske vinregioner. I kontrast til kapitalmangelen blant de etablerte vinprodusentene i Castilla-La Mancha står kapitalsterke selskaper med velkjente Rioja- og Ribera-bod
    12. juni 2002
  • 11 Juni 2002 - 12:04

    Verdensmester i kaffekunst

    Klarer Tim Wendelboe å føre den norske arven videre fra de to foregående VM i baristakunst hvor det ble henholdsvis gull og sølv? Den 14.-16. juni skal han møte verdenseliten igjen under barista-VM på Sjølyst med deg som publikum.
    11. juni 2002
  • 06 Juni 2002 - 08:00

    Skikkelig godt tilbud

    Ukens vin er et skikkelig godt tilbud. En barbera til under hundrelappen er ikke hverdagskost her til lands. Den skulle normalt kostet 30-40 kroner mer. Når den i tillegg er meget god, er det ikke annet å gjøre enn å kjøpe inn noen ekstra flasker for de n
    06. juni 2002
  • 30 Mai 2002 - 08:00

    Varm vin i vårregn

    At sol og varme etterfølges av regn også i den lyse årstid er et kjent faktum. Men ingen grunn til fortvilelse. Slike våte dager er nemlig det beste tidspunkt for å trekke frem en god rødvin som holder lavtrykket på avstand. Akkurat slik virker ukens vin.
    30. Mai 2002
  • 23 Mai 2002 - 08:00

    Prisgunstig sommerkos

    Ukens vin er hvit, i storformat og i storform til en meget gunstig pris. Perfekt til lange sommerkvelder eller fester, både med og uten mat. En skikkelig kosevin med andre ord.
    23. Mai 2002
  • 22 Mai 2002 - 11:08

    Kroppsfasongen bestemmer

    Hvorvidt du liker salt eller søt mat, bestemmes av kroppsfasongen. Dette i følge en undersøkelse utført i regi av  produsenten av indisk mat, Sharwood's.
    22. Mai 2002
  • 16 Mai 2002 - 08:00

    Ren vin til god pris

    Ukens vin er som en sommerdag i skogen breddfull som den er av røde og mørke skogsbær. At den i tillegg er laget av de reneste råvarer, gjør nytelsen enda større. Og enda mer til når du vet at den er gunstig priset.
    16. Mai 2002
  • 15 Mai 2002 - 21:37

    Norges beste jordbær og ost

    Vi tar turen ut av Oslo for å smake på det som kanskje er landets beste jordbær og ost. I alle fall har familien Grimsby i Hobøl og gårdsmeieriet Den Blinde Ku i Ås skapt seg en nisje innen henholdsvis gourmetjordbær og småskalaproduksjon av ost. Alt i be
    15. Mai 2002
  • 10 Mai 2002 - 08:00

    Chablis på billigsalg

    Noen synes kanskje det er helligbrøde å putte en god chablis i boks, mens de fleste chabliselskere er bare lykkelige over å kunne få en så god vin i så hendig emballasje. Perfekt til vårens og sommerens fester både med og uten mat.
    10. Mai 2002