Chablis på billigsalg

Noen synes kanskje det er helligbrøde å putte en god chablis i boks, mens de fleste chabliselskere er bare lykkelige over å kunne få en så god vin i så hendig emballasje. Perfekt til vårens og sommerens fester både med og uten mat.
Aase E. Jacobsen
10 Mai 2002 - 09:00

Chablis Chausseron 2004 (33943) for 3 liter og Chausseron Chablis 2001 (33881) for vanlig flaske er nemlig en god og ikke minst meget prisgunstig representant for sin sjanger. Selv når du kjøper den i flaske, er den aller rimeligst av samtlige chabliser tilgjengelig i Norge. Og i boks blir den direkte råbillig med en flaskepris på 105.

Selvsagt er ikke dette en chablis laget av den aller mest ettertraktede råvaren, men når vi vet at underleverandør til negocianten (vingrossisten som for øvrig er et underbruk av den franske supermarkedkjeden Carrefour) er Jean Marie Brocard, en av Chablis' wonderboys, har vi ingen grunn til å betvile at dette er en godt laget chablis med utgangspunkt i gode druer. Og som skal nytes denne sommeren selv om de fleste chabliser, også på såkalt kommunenivå vil utvikle seg med tide (men kun i flaske selvsagt). All chablis har godt av å dekanteres, og spesielt når den er ung. Siden bokser er helt pottetette og ikke slipper inn noe som helst luft etter hvert som den tømmes og siden de ikke er spesielt vakre, lønner det seg derfor å tappe over i en karaffel når du skal servere den.

Duften er veldig "chablisk" med epler, sitrus og et mineralpreg i retning østers og smør. I munnen er den fruktig med fine om enn ganske bløte syrer. Avslutningen er frisk og behagelig. En chablis for nybegynneren som også den viderekomne vil sette pris på, når situasjonen er den riktige.

Den er nemlig svært anvendelig siden den fungerer perfekt som aperitiff og til alle mulige situasjoner hvor du ønsker en forfriskende start. Samt at den som de aller fleste chabliser er perfekt til mat, som østers og skalldyranretninger men også fiskeretter som hvit fisk med en lett smørsaus.

Aller viktigst er at den er lett å frakte med seg i bokseformat og at den varer lenge eller gleder mange.

Begge utgavene av vinen må bestilles men de fleste større polutsalg i Oslo og de største byene i landet har tatt eller kommer til å ta boksen inn i sine lokale lister. Flasken er midlertidig utsolgt og kommer inn ca den 20. mai.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her