Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 08 Juli 2000 - 13:46

    10 i 2000

    Å feire 10 års jubileum i år 2000 er det sus over. Når du dessuten kan stille opp med viner som er like gamle som jubiléets innhold enten det er et bryllup eller et forhold som skal markeres, blir det virkelig klasse over feiringen. Selvfølgelig følger de
    08. juli 2000
  • 05 Juli 2000 - 15:03

    Bløt bitter

    Bitter er i vekst skal vi tro salgstallene fra polet. Nå i juli er nok et nytt produkt på markedet. Tyskernes favoritt, Kuemmerling, skal konkurrere først og fremst med Jägermeister som er ledende i Norge innen søtlige bittere. Men selvsagt også de litt t
    05. juli 2000
  • 05 Juli 2000 - 14:55

    Kald kaffe er hot

    Sommerens kalde hit er iskaffe i sine utallige kreasjoner. Alle kaffebarer kommer garantert til å tilby en omfattende meny av slike. Men det er fullt mulig å gjenskape drikkene i eget kjøkken. Her finner du en rekke deilige komposisjoner.
    05. juli 2000
  • 01 Juli 2000 - 01:50

    Rød vekst

    Vi drikker stadig mer vin viser de siste tallene fra Vinmonopolet. Men det er tydelig enkeltstående produkter som lokker nordmenn til å kjøpe mer vin, og spesielt en rød italiener med navn Cappella. Denne alene solgte over 1,5 millioner liter på fem måned
    01. juli 2000
  • 24 Juni 2000 - 20:55

    Ny Farris

    Pripps-Ringnes som eier Farris-merket markerer sommeren med en ny frisk variant, nemlig grapefrukt. Apéritif har smakt den.
    24. juni 2000
  • 24 Juni 2000 - 03:37

    Sommerviner

    Vi holder oss rundt Middelhavet, med noen små avstikkere, i valget av sommerens viner som du enten kan bestille eller hente direkte i butikken. Hvis du skal feriere på et mindre sted i Norge, må du ta med i beregningen at den lokale polbutikken kan tilhør
    24. juni 2000
  • 20 Juni 2000 - 21:20

    Full pakke

    Med ukens vin får du alle hvitvinsaromaene i glasset på en gang, tropisk frukt, alle hagens og engens blomster og krydder. Ikke så rart for denne hvitvinen er en skikkelig blanding. Om enn ikke så vanlig lenger. Men god er den og svært lett å finne matføl
    20. juni 2000
  • 18 Juni 2000 - 22:26

    Sublimt til sjømat

    Chablis er som et friskt pust fra havet. En lun sommerkveld med litt skalldyr på bordet blir perfekt med noe slikt i glasset. Men chablis er bare betegnelsen på vinen og området den kommer fra. Den finnes altså i en rekke kvaliteter og med et utall forskj
    18. juni 2000
  • 18 Juni 2000 - 17:25

    Sommerlektyre

    Orker du ikke lese skjønnlitteratur i varmen, er kokebøker lettere å hoppe på. Denne våren har bydd på en rekke tilskudd til den enorme floraen av smakfullt lesestoff.
    18. juni 2000
  • 18 Mai 2000 - 21:17

    Vin for folk flest

    Den portugisiske ønolog og vinmaker José Neivas mål er å gi flest mulig anledning til å drikke best mulig vin. Selv om hovedsetet for José Neivas virksomhet Quinta da Fonte Bela er en relativt usjarmerende vingård, er produktene stedet frembringer tiltale
    18. Mai 2000
  • 18 Mai 2000 - 17:09

    Asparges à la Solvold

    Odd Ivar Solvold, innehaver av Vestfolds kulinariske tempel, Ludls Gourmet, har landets enkleste tilgang til en rekke av lekkerbiskenene som produseres i fylket. Asparges er en av dem Her får du flotte oppskrifter du selv kan lage og vinforslag på kjøpet.
    18. Mai 2000
  • 17 Mai 2000 - 22:38

    Rødt i maikvelden

    En rødvin som ikke er for kraftig, ei heller for søt i bærpreget men med behagelig friskhet og som samtidig tåler en del i form av krydrete kjøttretter er ukens vin. Den lar seg dessuten nyte uten mat en kveld i mai - enten den er varm eller kjølig.
    17. Mai 2000
  • 13 Mai 2000 - 18:37

    Stor test av røde Rioja-viner

    Etter å ha smakt 63 røde Rioja-viner er inntrykket til panelet som følger: Skuffende kvalitet til stive priser i de lavere kvalitetskategorier og mye dårlig kork.
    13. Mai 2000
  • 12 Mai 2000 - 16:58

    Hurra, det er fest

    Festmeny som ikke koster skjorta og som tar utangspunkt i mattradisjonene for grunnlovsdagen er årets 17. mai-meny. Med rimelige viner til får du plass til mange gode venner uten at budsjettet sprekker.
    12. Mai 2000
  • 12 Mai 2000 - 16:58

    Hurra, det er fest

    Festmeny som ikke koster skjorta og som tar utangspunkt i mattradisjonene for grunnlovsdagen er årets 17. mai-meny. Med rimelige viner til får du plass til mange gode venner uten at budsjettet sprekker.
    12. Mai 2000
  • 10 Mai 2000 - 16:51

    Superbillig

    Hvis du skal ha storinrykk på 17. mai, eller ved en annen anledning, kan kanskje en femliters bag-in-boks være løsningen. Stadig kommer det nye produkter som retter opp boksevinenes rykte er trøsten til deg som kanskje rynker på nesen. Ukens vin er i till
    10. Mai 2000
  • 06 Mai 2000 - 19:30

    Asparges på italiensk

    Når vi tilbereder asparges på italiensk, altså ovnsbakt, søker vi utenom de klassiske asparges-vinene og når vi tilbereder foliebakt artisjokk. Her får du oppskriftene og selvfølgelig vinforslag i rikelig monn.
    06. Mai 2000
  • 05 Mai 2000 - 17:13

    Garantert forvirring

    Full forvirring er det umiddelbare inntrykket av polets nye sortimentsinndeling som gjelder fra 1. mai. Det eksisterer nå tre ulike sortimenter som hvert har sin prisliste. I tillegg kommer den tykke bestillingsvarelisten med 4000 produkter. Akkurat nå sk
    05. Mai 2000
  • 04 Mai 2000 - 21:50

    Flest røde godbiter

    La oss håpe at det faktum at polet serverer flere gode røde kjøp enn hvite ikke er en prognose for sommertemperaturene. For det er nå nordmenn gjerne vil ha hvitvin i glasset i kombinasjon med sol fra skyfri himmel og lange, late og varme kvelder. Før vi
    04. Mai 2000
  • 03 Mai 2000 - 21:18

    Vinsensasjon

    En strålende ni år gammel vin med fortsatt langt liv til 132 kroner er nærmest en sensasjon. Du behøver ikke en gang dra til Sverige for å gjøre et kupp. Ukens vin bestiller du ganske enkelt på polet og henter den noen dager senere.
    03. Mai 2000
  • 29 April 2000 - 17:20

    Full pakke

    Sein hurtigmat stappet med elementer som pirrer smaksløkene krever viner med mye smak. Men hvor stappet kan vinen være før det renner over? Her får du oppskrift og vinforslag.
    29. april 2000
  • 29 April 2000 - 16:28

    Rhône i støtet

    Med seks gode til eksepsjonelle årganger bak seg er Rhône-dalens vinprodusenter væpnet til tennene for å innta en sterkere posisjon på den internasjonale vinarena. Her kan du lese alt om dem og vinene de produserer.
    29. april 2000
  • 25 April 2000 - 22:54

    Gode ferieminner

    Har du gode ferieminner fra Rimini på den italienske Adriaterhavskysten, er det neppe på grunn av vinene. For den gang Rimini var et hot reisemål, var vinene billige men helt uinteressante. Ukens vin er billig, men den gir mye vin for pengene.
    25. april 2000
  • 12 Mars 2000 - 17:24

    Godt nytt fra bestillingsutvalget

    Apéritif har plukket ut noen godbiter i prisklassen inntil 150 kroner, med et par avvik som vi bare måtte ta med, blant de mange nyhetene og nye årgangene i det etter hvert omfattende bestillingsutvalg til Vinmonopolet.
    12. mars 2000
  • 12 Mars 2000 - 17:24

    Godt nytt fra bestillingsutvalget

    Apéritif har plukket ut noen godbiter i prisklassen inntil 150 kroner, med et par avvik som vi bare måtte ta med, blant de mange nyhetene og nye årgangene i det etter hvert omfattende bestillingsutvalg til Vinmonopolet.
    12. mars 2000