Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 07 Februar 2001 - 15:36

    Super toscaner

    Ukens vinanbefaling er en supertoscaner på litt andre måter enn hva som vanligvis legges i betegnelsen. Den er en super matvin, den er laget av en super produsent og den selges til en super pris.
    07. februar 2001
  • 02 Februar 2001 - 16:13

    Helsprø pasta

    Pastaretter får vi aldri nok av. Mange drømmer om litt mer tid til å lage sin egen pasta. Andre mener du må være sprø som lager pastaen selv når det finnes så mye god pasta fiks ferdig fra butikken. Ukens pastavri skal late som den er hjemmelaget. Og er i
    02. februar 2001
  • 31 Januar 2001 - 17:01

    Deilig og saftig

    En av januarnyhetene på polet fortjener ekstra oppmerksomhet fordi den er en usedvanlig god vin i sin kategori. En behagelig priset og godt krydret rødvin med deilig saftighet som passer til de fleste kjøttretter, men som også er deilig å drikke som den e
    31. januar 2001
  • 29 Januar 2001 - 22:23

    Sprudlende Askepott

    Fra å være Italias minst interessante vinområde har Franciacorta med sine musserende viner i løpet av 30 år oppnådd en status som i alle fall prismessig konkurrerer med Champagne. Hjernen bak suksessen er en selvlært, kompromissløs og pengesterk mann ved
    29. januar 2001
  • 24 Januar 2001 - 17:47

    Vinterlig varme

    Er du lei av å varme deg på kakao, gjør et glass rødvin stor nytte i januarkulden. Ukens vin gir løfter om at det går den rette veien for de som ikke nyter vinterens tilbud. Den er ikke bare deilig å nippe til, men er et utmerket følge til vinterlig mat.
    24. januar 2001
  • 24 Januar 2001 - 15:29

    Sterke løft

    Engelske Bob og finske Ulla Laycock har overtatt Norges eldste serveringssted, Værtshuset Bærums Verk, og skaper ved hjelp av sterke og varme familiebånd landets mest hjemmekoselige restaurantatmosfære. Og er i seg selv et lite museum.
    24. januar 2001
  • 17 Januar 2001 - 19:00

    Superspanjol

    Ukens vin er et godt stykke unna det de fleste forbinder med spansk rødvin, så vel i form av smakskraft som prisnivå. Selv om du må ut med to hundrelapper, kan du være trygg på at den er verd hver krone. Denne superspanjolen nyter du til fyldige kjøttrett
    17. januar 2001
  • 11 Januar 2001 - 01:48

    Nei til genmodifiserte druer

    Din stemme kan telle, bli med på Slow Foods protestaksjon mot genmodifiserte vinstokker. Send et postkort eller en mail til Romano Prodi, president i EUs Europaråd.
    11. januar 2001
  • 09 Januar 2001 - 19:03

    Rund italiener

    Denne uken anbefaler vi en rund og smaksrik toscansk vin uten de skarpe kantene mange forbinder med vin herfra. Den passer derfor de fleste ganer. Den er imidlertid ikke blant de billigste men gir like fullt god vinvaluta. Drikk den til alt fra pastarette
    09. januar 2001
  • 09 Januar 2001 - 19:03

    Rund italiener

    Denne uken anbefaler vi en rund og smaksrik toscansk vin uten de skarpe kantene mange forbinder med vin herfra. Den passer derfor de fleste ganer. Den er imidlertid ikke blant de billigste men gir like fullt god vinvaluta. Drikk den til alt fra pastarette
    09. januar 2001
  • 05 Januar 2001 - 17:55

    Velfortjent heder for utrolige prestasjoner

    Den første Slow Food Award brakte frem i lyset en lang rekke kvinner og menn som gjennom en lang yrkeskarriere har arbeidet hardt og sågar slåss for den gode smak. Blant til sammen 300 kandidater ble 13 funnet verdige til denne prisen som ble delt ut førs
    05. januar 2001
  • 03 Januar 2001 - 19:51

    Sparevin

    Når du ser en prislapp på mer enn to hundringer for en vin, er du nok rask til å finne alternativer. Men ikke når det dreier seg om en boks på treliter, som i tillegg er blant polets aller rimeligste i sin kategori. Og den gir mye vin for pengene også. En
    03. januar 2001
  • 27 Desember 2000 - 16:52

    Behagelig boblevann til nyttårsaften

    Ukens vin er nær sagt selvsagt musserende siden det stunder mot årsskiftet, og på nyttårsaften drikker "alle" boblevann - enten de liker det eller ei. Vårt valg til nyttårsskålen er lett å like også av de litt kresne ganer, men prislappen er bare halvpart
    27. desember 2000
  • 18 Desember 2000 - 18:44

    Cognacelskerens julegave

    Siden nordmenn nærmest uten unntak har alt, er det naturlig å forslå noe nordmenn tydeligvis ikke kan få nok av som julegave, nemlig cognac. Ukens brennevin er dessuten ganske eksklusiv.
    18. desember 2000
  • 14 Desember 2000 - 15:23

    Kokebokflom

    Om ikke hele landet er like gjennommarinert av flomvann etter denne vannvittige høsten, så oversvømmes alle landets bokhandler bestemt av kokebøker. Aldri har vi vært vitne til en tilsvarende kokebokskred som i forkant av denne julehandelen.
    14. desember 2000
  • 10 Desember 2000 - 19:22

    God knoke er festmat

    Fest på en knoke høres ikke veldig forlokkende ut. Men lammeknoker er virkelig festmat. Om det hele blir billig eller dyrt, avhenger av din forhandlingsevne med kjøttdiskpersonalet samt hvor mye du velger å spandere på polet.
    10. desember 2000
  • 06 Desember 2000 - 19:29

    Julevin x 2

    Stadig flere produkter dukker opp med julepynt på emballasjen. Så vel Bamsemums som vinflasker må til pers. Den ene ukens vin er riktig så søt med bilde av et snødekt château og med røde bånd og det hele. For deg som ikke liker stæsj har vi et alternativ.
    06. desember 2000
  • 29 November 2000 - 17:41

    Førjulstilbud

    Ukens vin er noe så hyggelig som et godt tilbud nå i innledningen til julestria. En vin som passer så vel til å putte i egen vinhylle som å gi bort i julegave. Og tilbudet innebærer 20 kroner i avslag.
    29. november 2000
  • 28 November 2000 - 17:54

    Mer gull til Oro

    23-årige Bjørn Svensson fra Restaurant Oro i Oslo forførte juryen med sin treretters meny under årets Young Chef of the Year-konkurranse i regi av Moët & Chandon.
    28. november 2000
  • 28 November 2000 - 16:03

    Mer gull til Oro

    23-årige Bjørn Svensson fra Restaurant Oro i Oslo forførte juryen med sin treretters meny under årets Young Chef of the Year-konkurranse i regi av Moët & Chandon.
    28. november 2000
  • 22 November 2000 - 22:19

    Høsttakkefestvin

    På amerikansk vis feirer vi den 23. november høsten, ikke at den gir østlendingene noen særlig god grunn til takk, men likevel. Og da vil vi ha noe helamerikansk i glasset.
    22. november 2000
  • 15 November 2000 - 20:51

    Blomstrende ny vin

    Damedrikk sier noen, altfor ung og umoden sier andre. Mens atter andre benytter den tredje torsdagen i november til å gå på café og leke at de er i Paris mens de nipper til den klare røde væsken og nynner til Edith Piaf.
    15. november 2000
  • 08 November 2000 - 22:22

    Hvit budsjettstrekker

    Når vi nå går inn i den for mange mest festintensive perioden av året, er det godt å få med noen tips på veien som kan strekke budsjettet litt lenger. Derfor er ukens vin er usedvanlig rimelig vin, en hvit sådan, som er perfekt til så vel velkomstglasset
    08. november 2000
  • 07 November 2000 - 20:00

    y srth ss

    th sfh stghshh sfhtst g
    07. november 2000
  • 01 November 2000 - 17:10

    Stor liten slottsvin

    Bordeaux kan skilte med en myriade av såkalte petits châteaux, altså små slott, som er små i den forstand at de ikke tilhører områdets vin-jet set. Her som andre steder innebærer kategorien blanda drops rent kvalitetsmessig. Ukens vin tilhører de beste.
    01. november 2000