Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 18 April 2001 - 17:29

    Fumé Majorum

    Michel Redde & Fils var med sin Majorum først ute med luksuscuvée fra Pouilly. Majorum betyr større og det er i sannhet vinen også.
    18. april 2001
  • 17 April 2001 - 16:12

    Smakebit på kremen

    Ukens vin er en solid smakebit på hva en av Italias fremste produsenter kan prestere. Denne sjarmerende rødvinen er dessuten et meget godt kjøp som de aller fleste bør kunne unne seg. En utmerket matvin som gjerne vil ha saftig kjøtt å bryne seg på.
    17. april 2001
  • 17 April 2001 - 15:17

    Cuisine sancerroise

    Det finnes vel neppe et mer egnet sted for en god restaurant enn der hvor naturen er på sitt mest generøse. Som hos Jean-Marc Bourgeois i Chavignol.
    17. april 2001
  • 04 April 2001 - 11:18

    GAMBERO ROSSO i Norge

    Det er med stor og utilslørt glede vi i Gaia Wine & Spirits kan meddele at vi nå har blitt tildelt den store ære å være norske ambassadører, kanal og ikke minst videreformidlende agenter for Gambero Rossos produkter.
    04. april 2001
  • 03 April 2001 - 16:39

    Hjemme- og bortepåskevin

    Ukens vin er svært godt egnet for den forestående høytiden eller ferietiden, alt etter hvordan du ser det. Den er rimelig nok til å kunne nytes midt i uken, god nok til å nytes på festdagene og upretensiøs nok til å kunne slepes med til fjells eller til f
    03. april 2001
  • 29 Mars 2001 - 11:50

    Rask laks

    Et stykke røykt laks av god kvalitet er et sikkert kort når du på kort tid skal lage noe ordentlig godt. Og det som skal være i glasset bør helst holde samme standard. Mat med røyksmak er ikke alltid like lett å sette drikke til, så her får du en rekke fo
    29. mars 2001
  • 27 Mars 2001 - 12:06

    Haute couture armagnac

    På slottet til en av Frankrikes første haute couture-dronninger, lages det kvalitetsarmagnac beregnet på det kresne publikum. Mens de fleste vingårder i Armagnac bruker betegnelsen Domaine, er Château de Laubade utenfor Norgaro et av de få slottene i områ
    27. mars 2001
  • 22 Mars 2001 - 18:14

    For enhver smak

    Denne uken har vi to viner som fortjener oppmerksomhet. To viner som er i nær familie, men som fyller ulike behov og som begge byr på mye smak for beskjedne beløp. Begge er skapt for matbordet, men er også gode å nytes alene.
    22. mars 2001
  • 15 Mars 2001 - 12:08

    Godt voksen barnemat

    Selv om det er spaghettiskruer i denne retten, er dette ikke barnemat. Til det er smaken kanskje litt vel kraftig. Men like fullt en ytterst velsmakende kveldsrett eller kandidat til middagsbordet som sparer lommeboka. Det gjør også vinene vi har valgt ti
    15. mars 2001
  • 14 Mars 2001 - 18:43

    Selbuvin

    Ukens vin tar opp kampen om tittelen Norsk Rødvin. Noen vil kanskje synes at virkemidlene, i dette tilfellet etiketten, er upassende, men det viktigste er at det er en god vin til en meget behagelig pris.
    14. mars 2001
  • 13 Mars 2001 - 14:15

    Klippfisk til begjær

    Klippfisk er en av våre mest tradisjonsrike råvarer som fortjener all mulig oppmerksomhet. Her finner du noe gode råd når du skal gå til innkjøp av fisken.
    13. mars 2001
  • 13 Mars 2001 - 13:46

    Minner om Toscana

    Denne kraftige suppen stammer fra det eminente og genuint toscanske kjøkkenet på Castello Banfi hvor en gjeng vinkelnere var gjester under fjorårets studietur. Nedtegnet av Svein T. Sandvold.
    13. mars 2001
  • 07 Mars 2001 - 16:47

    Whisky og Rioja

    Opplev maltwhiskyens verden 13-16 september og gå i dybden i Rioja 10-14 oktober. Reserver plasser allerede nå.
    07. mars 2001
  • 07 Mars 2001 - 16:10

    Godisvin

    En vin som fyller munnhulen med godsaker som modne skogsbær, sjokolade og mokka er et måltid i seg selv. Men ukens vin består prøven som matvin, og vil helst ha en saftig kjøttbit på tallerkenen.
    07. mars 2001
  • 01 Mars 2001 - 10:39

    Burgeren utfordres

    De siste måneders brede mediedekning av kugalskapstilfellene på kontinentet skaper reaksjoner i beskyttete Norge. For å være i forkant av en mulig reaksjon mot storfekjøtt byr Bollywood Dancing på noen saftige alternativer til burgermat.
    01. mars 2001
  • 28 Februar 2001 - 19:56

    Nesten portvin

    En vin med en fylde som en årgangsportvin bare at den er tørr, det er et av kjennetegnene på ukens vin. Så er det da også en av de dyktigste portvinsmakerne som eier signaturen. Den gir varme til så vel kropp som sjel og er det perfekte følge til kraftig
    28. februar 2001
  • 28 Februar 2001 - 19:00

    Seier på hjemmebane

    Danske Christian Aarø Mogensen er Nordens beste sommelier. Det demonstrerte han til fulle under Nordisk Mesterskap i København den 26. februar. Konkurransen i finalen var imidlertid tøff, for kunnskapsnivået blant nordiske sommelierer er høyt.
    28. februar 2001
  • 28 Februar 2001 - 18:43

    Blindsmaking i regi av DNVF på Terra

    Endelig kom Oslo-vinkelnerne i gang med blindsmakinger, og den første som hadde Italia som tema, ble holdt på Terra i Oslo mandag 19. februar.
    28. februar 2001
  • 22 Februar 2001 - 15:46

    Rød varmende russer

    En rødbetsuppe på russisk maner gir varme til både øye og mage og er dermed utmerket vinterføde. Men det er ikke helt opplagt hvilken farge det skal være på drikkefølget. Det får du, i tillegg til oppskriftene, svar på her.
    22. februar 2001
  • 22 Februar 2001 - 00:59

    Vellaget på tilbud

    Denne uken fyller vi glasset med en svært så behagelig sørfransk vin til en tilsvarende pris. For under ni tiere får du en vellaget rødvin med god friskhet som uten problem kan matche en god kjøttrett som ostebordet.
    22. februar 2001
  • 20 Februar 2001 - 12:01

    Vinverdens Fugl Føniks

    Samtidig med at gresk vin sliter i motbakke rent omsetningsmessig i Norge, og er i ferd med å forsvinne helt fra vinkartene, valfarter nordmenn til greske turistmål i stadig striere strømmer. Og samtidig pågår revolusjonen i gresk vinindustri for fullt. A
    20. februar 2001
  • 18 Februar 2001 - 01:41

    Møt Nord-Hellas' beste kokk

    Nikos Katsanis som ikke bare er en meget entusiastisk slowfooder, men også Nord-Hellas' dyktigste kokk, besøker oss den 11. mars. Da presenterer han en fem retters meny med det beste fra det ekte greske kjøkken som vi skal nyte sammen med et stort utvalg
    18. februar 2001
  • 14 Februar 2001 - 12:02

    Ansjos er som skapt for kveldssnacken en sommerkveld

    At ansjos skal være drukkenboltenes mat, og ikke gi annet enn ondt kolerisk blod og bare være til glede for vinhandleren gjelder neppe for ansjos i den sammenhengen du får den her.
    14. februar 2001
  • 14 Februar 2001 - 11:31

    Rosa aften

    Valentine-dagen er i ferd med å anta samme dimensjon som Halloween ved at den feires ikke nødvendigvis bare på den 14. februar, men også i dagene etter. Men er du motstander av amerikansk eller engelskspråklig kulturimperialisme, behøver du ikke lese mer.
    14. februar 2001
  • 07 Februar 2001 - 16:15

    Gourmetbegivenhet i Haugesund

    Denne uken er den berømte britiske kjøkkensjefen Paul Rhodes gjestekokk hos Restaurant Brovingen på Rica Maritim Hotell i Haugesund.
    07. februar 2001