Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 05 Oktober 2000 - 02:15

    Salongmat eller afrodisiaka

    Vil du ha smaken på det søte liv, hjelper det godt med en yppig tallerken med råmarinert laks med østersvinaigrette og aspargessalat. Og en like fristende vin til.
    05. oktober 2000
  • 04 Oktober 2000 - 18:52

    Frisk høstvin

    Denne uken nyter vi en høstlig vin ikke av det mørke fyldige slaget beregnet på regntunge senhøstkvelder, men av den typen som viser sesongens lyse sider og gjør et hvert måltid til en fest. For eksempel når det står en lammegryte på bordet.
    04. oktober 2000
  • 03 Oktober 2000 - 20:39

    Pavens beste

    Châteauneuf-du-pape er kjent for de majestetiske ruinene etter pavens residens og for vinen som lages av druer fra de karakteristiske vinmarkene med rullesteiner som topplag. Rullesteinenes funksjon er å magasinere varmen fra den stekende solen på dagtid,
    03. oktober 2000
  • 01 Oktober 2000 - 19:45

    Ferieminner

    Ukens rett er inspirert av Provence som igjen gir assosiasjoner til myke sommerkvelder gjerne med litt romantikk i luften. Og da må vi ha en vin som passer til. Men hvis du bare faller for maten og dropper romantikken, har vi også funnet vinen for deg.
    01. oktober 2000
  • 01 Oktober 2000 - 04:22

    Gull-meny

    Trine og Holmann bør feires og det med en meny som passer til både landet der OL ble avviklet og til TV som i hovedsak brakte oss nyhetene om de norske triumfene. Her får du forslag både til seiersrett og -drikke.
    01. oktober 2000
  • 28 September 2000 - 02:11

    Flasken på bordet

    Det finnes et liv for rødvin utenom bag-in-box som fraktes til de tusen hjem i mengder. Ukens vin er en slik, en ren og vellaget rødvin i en pen flaske med en tilsvarende etikett og med en pris som belaster budsjettet akkurat passe hardt
    28. september 2000
  • 20 September 2000 - 18:58

    Australsk røverkjøp

    Et av de beste kjøpene blant røde australske viner er blitt en tier rimeligere, og det passer jo godt i disse OL-tider. Denne svært smaksrike vinen er ikke bare god å drikke som den er, men passer utmerket til så vel saftige biffer som høstens første fers
    20. september 2000
  • 20 September 2000 - 17:31

    Konge på haugen

    Det var Louis Latour III som for over hundre år siden skapte en av verdens største hvite viner, Corton Charlemagne, og fortsatt sitter det velrenommerte burgundhuset med et sikkert grep på denne verdifulle haugen.
    20. september 2000
  • 20 September 2000 - 02:17

    Født til fisk

    At Lucien Mares var forutbestemt til å åpne fiskerestaurant, synes ganske innlysende, med det navnet. Mares har da også på kort tid fått status som et av de aller beste fisketilbudene i Oslo. Og Frogner-folket har fått sin eget fisketempel.
    20. september 2000
  • 15 September 2000 - 13:33

    Ballett på kjøkkenet

    Det er ikke mange kokker som er så grasiøs som kjøkkensjefen Bridget Pugh ved den franske restauranten Mimosa. Men så har hun da bakgrunn som prima ballerina ved Den Norske Opera i Oslo.
    15. september 2000
  • 15 September 2000 - 12:47

    Lakserekord

    Det norske kokkelandslagets innsats for norsk laks hvor 141 retter ble komponert på fattige 7 timer fortjener større oppmerksomhet enn stuntet har fått. Derfor finner du her et knippe lettlagete og velsmakende retter med laks i hovedrollen.
    15. september 2000
  • 14 September 2000 - 17:58

    Sikkert som amen

    Mens poteter har vært nærmest fraværende fra restaurantmenyene i flere år, er den nå så til de grader til stede at du lett kan få overdose. Ernæringsmyndighetene og potetbøndene klapper selvsagt i hendene, men vi heller malurt i begeret ved å servere ster
    14. september 2000
  • 07 September 2000 - 01:25

    Het aften

    Denne retten er en smakssterk pastarett, perfekt meny til en het aften for to, eller for å vekke smaksløkene til tenåringer som er fôret opp på kjøpepizza og cola.
    07. september 2000
  • 06 September 2000 - 21:28

    Sjarmerende til pasta med smak

    Ukens vin er en varm sjarmør rent smaksmessig, akkurat det vi trenger når høsten setter inn for fullt. Og den lar seg nyte så vel til røffe hverdagslige retter som til viltgryta. Eller sågar alene for den som liker vin med særpreg.
    06. september 2000
  • 05 September 2000 - 14:56

    Nye kokkestjerner

    Vinner av årets NM i kokkekunst ble Erling Sundal fra Restaurant Bagatelle i Oslo. Han sørget for en klar seier som nok arbeidsgiveren, Eyvind Hellstrøm med Norges eneste tostjerners Michelin-restaurant, setter stor pris på.
    05. september 2000
  • 31 August 2000 - 15:25

    Enkelt som spiker!

    Blomkålsuppe er fantastisk enkelt. Og nesten like billig som spiker. Bare så uendelig mye bedre - selvsagt. Her har du oppskriften på en kombinasjon som er like fristende til kvelds som til fest.
    31. august 2000
  • 30 August 2000 - 19:19

    Bakkecrozes

    Crozes-Hermitage er en stor appellasjon består hovedsakelig av flatmark. Jaboulet som er den største vinmarkeieren innen appellasjonen går også i høyden.
    30. august 2000
  • 30 August 2000 - 18:23

    Robust eleganse

    Silvaner eller sylvaner dyrkes nesten bare i tyske Franken og i franske Alsace. Og det er en drue som mister grepet på så vel vinbonden som vinforbrukeren i stadig større grad.
    30. august 2000
  • 25 August 2000 - 14:50

    Slottsherren

    André Lurton som er en stor slottsherre i Bordeaux med foreløpig tolv slott i porteføljen, er mest kjent for en rimelig hvitvin i Norge.
    25. august 2000
  • 23 August 2000 - 21:49

    Fleksibel eleganse

    En flott representant for det som er århundrets årgang i Rioja er ukens vin. Og denne elegante vinen som er blant de rimeligste reservaene er dessuten et utmerket følge til en rekke retter. Eller du kan nyte den som den er.
    23. august 2000
  • 17 August 2000 - 03:20

    Forførende tysk

    Tysk eleganse som betegnelse for en vin er for de som kun assosierer tysk vin med slapt sukkervann en motsigelse. Men like fullt en sannhet som flere burde avdekke. Ukens vin er en strålende representant for slike vinskatter. Og nydelig så vel som matfølg
    17. august 2000
  • 12 August 2000 - 22:05

    Studietur til Rheingau

    Programmet for høstens studietur til Rheingau 20. september - 24. september i regi av Den Norske Vinkelnerforening er klart. Benytt denne unike anledningen til å bli kjent med regionens beste vinprodusenter. Som lager viner som er langt fra det noe triste
    12. august 2000
  • 12 August 2000 - 21:15

    Slanke kraftpakker

    Weingut Georg Breuer tilhører den tyske vineliten. Så langt som det overhodet er mulig å fjerne seg fra det begredelige image "tysk vin" har. Breuers viner er uhyre elegante og sarte men med en innebygd kraft som gjør at du ikke glemmer dem så lett.
    12. august 2000
  • 02 August 2000 - 23:09

    Havfrisk vin

    Chablis gir alltid assosiasjoner til hav og delikatessene derfra. Ukens vin er en rimeligere utgave, men ikke mindre god av den grunn. Nyt den til østers, blåskjell eller en lett fiskerett.
    02. august 2000
  • 27 Juli 2000 - 04:50

    Sommerfrisk flaske

    Når store deler av landets befolkning bare må drømme om sommerfriske dager, kan de imidlertid finne stemningen i flasken. Ukens vin er en meget frisk hvitvin men med så mye fruktighet at selv de med syreangst lar seg forføre.
    27. juli 2000