Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 30 April 2002 - 01:01

    Godt gammeldags håndverk

    Nystekt håndverksbrød til enhver tid på dagen er ikke lenger en fjern drøm i Norge. En rekke aktører, med French Bakery i spissen, sørger for at dette er mulig også utenom Oslo sentrum.
    30. april 2002
  • 25 April 2002 - 01:02

    Underbara barbera

    Stadig flere vinfantaster fantaserer om barbera når de skal ha en god vin som ikke stiller noen betingelser, bare skaper velbehag og som gjør måltidet til en fest nesten uansett hva du har på bordet.
    25. april 2002
  • 23 April 2002 - 12:49

    Juicy feeling

    Duften og smaken av tropiske frukter gir assosiasjoner til en mer bedagelig og behagelig tilværelse enn norsk senvinter. Knut Hveding og Rune Pal fra Fogo Bar og Restaurant samt Buddha Bar frister med juice i så vel drinken som i maten.
    23. april 2002
  • 19 April 2002 - 01:01

    Gi kjøttbollene nytt liv

    Hvis ungene er hekta på bøkene og filmene om Tzatziki og etter hvert også Retsina, og familien har Hellas på ferieagendaen til sommeren, kan du utnytte dette faktum til å gi dem en ny smak på kjøttbollene. Samtidig skaper du ekte gresk stemning rundt midd
    19. april 2002
  • 18 April 2002 - 08:30

    Ridderlig godt kjøp

    En smaksrik og svært vellaget rødvin oppkalt etter en av historiens store riddere eller musketerer som det heter der hvor den er laget, blir din for bare 85 kroner. Kjempegod til saftig kjøtt, enten fra gryte eller panne. Eller når du bare har lyst på et
    18. april 2002
  • 15 April 2002 - 17:04

    Vant slaget om løven

    Norges kokkelandslag med Odd-Ivar Solvold som manager vant det prestisjefulle løvetrofeet under Singapore Culinary Challenge i knivskarp konkurranse med verten Singapore og Sveits. Dette er første gang Norge gjør det så bra i en kokkekonkurranse utenfor E
    15. april 2002
  • 11 April 2002 - 08:30

    Edelt røverkjøp

    Kombinasjonen av raffinement og røverkjøp er sjelden vare. Ikke desto mindre fortjener ukens vin denne betegnelsen. Denne drøyt elleve år gamle vinen er en nytelse å drikke, særlig til gode retter fra både vann og land, men også alene.
    11. april 2002
  • 08 April 2002 - 11:48

    Trosser boks

    Etter gullalderen på nittitallet peser chilensk vin i motbakke her til lands med minus i salgsstatistikken og stadig større andel av salget i boks. Undurraga er et av vinhusene som trosser boksepresset og hardnakket satser på Chiles virkelige stjerner som
    08. april 2002
  • 04 April 2002 - 08:30

    Bestselger til super pris

    At gunstig prisete bestselgere er gode viner er absolutt ingen nødvendighet. Mange rimelige viner selger mye ene og alene på grunn av prisen. Derfor er overraskelsen stor når en slik vin også er velsmakende. Som ukens vin, som ikke bare er perfekt til pas
    04. april 2002
  • 04 April 2002 - 01:01

    De fem store

    Chilensk vinindustri er fortsatt dominert av de fem familiene som var pionerer på 1800-tallet. Undurraga er en den eneste som har beholdt full kontroll innen familien.
    04. april 2002
  • 03 April 2002 - 08:25

    Med en slik suppe på middagsbordet blir du ikke lurt, trolig heller bønnhørt

    En mettende bønnesuppe fra Toscana er deilig enten du nyter den hjemme eller på hytta. Og den er like god om du velger vann, øl eller vin til. Kombinasjonen kan likevel bli vanskeligere enn du aner. Les videre og få et innblikk i hva som matcher best.
    03. april 2002
  • 02 April 2002 - 01:01

    Nye takter

    Den varme mottakelsen av Santa Ritas supervin Triple C, den første virkelige blandingsvinen fra dette huset, inspirerte til ytterligere nyskapinger, hvor klassiske og mindre klassiske chilenske druer kombineres.
    02. april 2002
  • 21 Mars 2002 - 20:23

    Byens beste baker ønsker velkommen

    Åpent bakeri er blitt et begrep blant matglade langt på utsiden Oslos grenser. Behovet for et alternativ til det triste, kommersielle og upersonlige kjøpebrødet, viste seg å være så stort, at det vesle bakeriet i Incognito terrasse nå har vokst og etabler
    21. mars 2002
  • 21 Mars 2002 - 20:14

    Dobbel svensk

    Ikke uventet ble det dobbel svenske seier i årets nordiske mesterskap for sommelierer. De to norske deltakerne gjorde imidlertid en god innsats.
    21. mars 2002
  • 21 Mars 2002 - 08:30

    Røverkjøp i boks til påsken

    Når du først velger å satse på vin i boks for påskeuka, er det viktig at det er en vin som egner seg til så vel peiskosen som til alle godsakene du skal kose deg med i ferien. Og det gjør denne sicilianeren så det holder. Dessuten er den et skikkelig røve
    21. mars 2002
  • 18 Mars 2002 - 11:21

    Trøndersk vinkelnerseier

    For første gang går seieren i en vinkelnerkonkurranse til en servitør utenfor Oslo. Alexander Skjefte fra Kontoret Bar og Brasserie i Trondheim er dermed landets dyktigste vinservitør under 28 år.
    18. mars 2002
  • 14 Mars 2002 - 08:30

    Meget godt spansk kjøp

    Mens salget av Rioja-viner fortsetter å synke på grunn av uvettig prispolitikk gjennom en lang periode, vendes interessen i økende grad til alternative kilder. Mest vin for pengene får du utvilsomt i form av vinene fra La Mancha som er Spanias nye vineldo
    14. mars 2002
  • 12 Mars 2002 - 01:01

    Mer Rhône enn Languedoc?

    Château du Campuget har satt appellasjonen Costières de Nîmes ettertrykkelig på det norske vinkartet. Bli kjent med denne franske vinregionen som er skviset inn mellom Languedoc og Rhône.
    12. mars 2002
  • 07 Mars 2002 - 09:00

    Pirrende Absint

    Absint pirrer de flestes nysgjerrighet. Nå kan du la smaksløkene pirres av den ekte absinten som i originalversjon etter sigende skal ha forårsaket Van Goghs øreamputasjon. Den du får kjøpt her til lands er imidlertid fri for slike bivirkninger og er alts
    07. mars 2002
  • 06 Mars 2002 - 12:10

    Tannat og Madiran kan sammenlignes med den stygge andungen

    Tannat som er Gascogne-appellasjonen Madirans karakterfulle rødvinsdrue har med hjelp av trollmannen Alain Brumont utviklet seg fra å gi lite tiltrekkende viner til å kombinere eleganse og kraft på en forbilledlig måte. Hans viner finner du nå på polet.
    06. mars 2002
  • 04 Mars 2002 - 22:22

    Innspurten er igang

    10 lovende servitører under 28 år er klar for den spennende finalen i Young Sommelier of the Year 2002 som går den 17. mars.
    04. mars 2002
  • 01 Mars 2002 - 01:01

    Kraftige haler

    Oksehaler kan ikke bare brukes til suppekraft men gir en av de kraftigste grytene du kan tenke deg. God mat tar tid å lage, denne helga må du stå opp tidlig for at middagen skal bli ferdig i tide. Men så er belønningen stor i form av mye god smak som akko
    01. mars 2002
  • 28 Februar 2002 - 01:01

    Til tapasen og bacalaoen

    Det perfekte følge til smaksrik tapas er fino sherry. Men slik vin er hva engelskmennene kaller an acquired taste, altså noe du må venne deg til. Ukens vin er en fino sherry som er veldig lett å like. Og den passer dessuten utmerket til godt krydrete chor
    28. februar 2002
  • 25 Februar 2002 - 09:34

    Kremen av sherry

    Sherrybodegaen Marques del Real Tesoros gigantsatsing i utkanten av byen Jerez de la Frontera ses på som et tegn på at krisen som har ridd sherryindustrien som en mare de siste tiår og resultert i at en rekke bodegaer er nedlagt, nå er over. Og juvelen i
    25. februar 2002
  • 21 Februar 2002 - 01:01

    Ren fascinasjon

    Noen viner blir du bare rett og slett fascinert av. Slik er ukens vin. Rett og slett imponerende er denne velproporsjonerte vinen som er det perfekte følge til smaksrike retter med rødt kjøtt eller vilt, eller til å legges på lur i kjelleren noen år.
    21. februar 2002