Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 24 Oktober 2001 - 12:56

    Høstlig fulltreffer

    Satser du på ukens vin til en av høstens saftige kjøttmåltider, garanterer vi en fulltreffer både i munnen og i lommeboka. Ikke mange viner kan konkurrere i smakskraft i dette segmentet.
    24. oktober 2001
  • 24 Oktober 2001 - 01:30

    Bli med og smak rakefisk og akevitt

    Vi kommer sent men forhåpentligvis godt tilbake med høstens tilbud. Vi har nemlig gleden av å invitere deg til en skikkelig interessant kveld men mye god rakefisk på tallerkenen og tilhørende akevitt i glasset. Rakefisk og akevitt ved de to desidert mest
    24. oktober 2001
  • 18 Oktober 2001 - 12:19

    Kjølig argentiner

    Argentina forbindes med temperamentsfull tango, saftig kjøtt og fyldig vin. Ukens vin matcher dette inntrykket samtidig som den byr på kjølig eleganse. Og som passer til et vidt spekter av kjøttretter.
    18. oktober 2001
  • 18 Oktober 2001 - 01:36

    Finn enda flere spennende greske oppskrifter

    I våres gjestet Nikolaos Katsani Apéritif. Resultatet av det så du på NRK uke 42. Her kan du lese og lære mer om gresk mat av Nikolaos Katsani en ensom svale i gresk gastronomi. Med base i restauranten Sousourada - som for øvrig betyr linerle på gresk - e
    18. oktober 2001
  • 17 Oktober 2001 - 12:48

    Somontano er et spennende vinområde under fjellene

    At det grisgrendte og fattigslige Somontano, helt nord i det spanske fylket Aragón, tør å måle seg med noen av verdens beste vinproduserende områder, er nok mer enn enkelte kan akseptere. Likevel har denne, i verdensmålestokk, knøttlille regionen mye spen
    17. oktober 2001
  • 16 Oktober 2001 - 23:36

    Nilsson nummer 7

    Norgesmester Olav Nilsson, Grand Café, ble nummer 7 i årets VM i østersåpning, det 47. i rekken, som gikk i Galway, Irland i dagene 27.-30. september. Nilsson er ikke det minste skuffet over resultatet: - Bare å være der var en stor opplevelse. Helt topp,
    16. oktober 2001
  • 11 Oktober 2001 - 16:09

    Krydret kveldskos

    Denne uken serverer vi en litt uvanlig kombinasjon, nemlig en krydret salat med kyllinglever. En spennende og svært god rett som fortjener en god hvitvin eller kanskje en rød.
    11. oktober 2001
  • 10 Oktober 2001 - 16:52

    Alternativ Bordeaux

    Etter at prisene på bordeauxvin har nådd taket og det knapt finnes noe fra den kanten til hverdagslige priser, er det smart å lete i områdets periferi etter alternativer. Vi kan denne uken ikke bare by på en god vin men også et svært godt kjøp fra en mege
    10. oktober 2001
  • 04 Oktober 2001 - 08:29

    Til å deles

    En Chianti og da helst en Classico er manges favorittvin. Og av forståelige grunner, for disse vinene er uhyre fleksible i matveien. Samtidig som de er deilige å bare drikke. Og gjerne sammen med en du setter ekstra stor pris på.
    04. oktober 2001
  • 02 Oktober 2001 - 12:11

    Sanddynenes hemmelighet

    I dagens high tech vinindustri er Colares nærmest enestående. Her finnes det knapt moderne produksjonsutstyr. Selv om rustfritt stål benyttes i økende grad for hvitvinsproduksjonen, får områdets røde stolthet, den berømte Colares-vinen, tilbringe hele pub
    02. oktober 2001
  • 01 Oktober 2001 - 11:33

    Pinotagepioneren

    Brødrene Malan hos Simonsig har stor tro på den typisk sørafrikanske rødvinsdruen pinotage og ønsker å bringe den et steg videre på statusstigen. Pinotage sliter litt med et image som vin beregnet på tidlig konsum. Dette gjør Simonsig noe med, og deres pi
    01. oktober 2001
  • 27 September 2001 - 11:00

    Gul og søt

    Nyhøstet mais blir til den deiligste suppe som metter mange for en liten penge. Fristende er det i alle fall å fylle sekken med gule søte, velsmakende og ikke minst næringsrike mais du selv har skåret. Da har du også råd til noe godt i glasset ved siden a
    27. september 2001
  • 27 September 2001 - 07:39

    Sjelden god og rimelig

    Ukens vinprodusent lager sjeldent gode og særegne viner i den rimelige prisklasse. Dessuten er opprinnelsen ikke blant de vanligste.
    27. september 2001
  • 20 September 2001 - 09:00

    Vin på tilbud

    Stadig oftere benytter vinimportørene prisparameteret for å øke salget av en bestemt vin. Av forskjellige grunner. Men nesten alltid til glede for oss konsumenter. Denne uken er den fra før av rimelig vin som er blitt enda billigere.
    20. september 2001
  • 13 September 2001 - 12:19

    Lammende godt

    Starten på lammesesongen feires med en spennende krydret rett med litt uortodokse viner til. Har du egne preferanser for vinvalget, kan det jo være spennende med noe nytt? Oppskrifter og nye vinforslag følger med.
    13. september 2001
  • 12 September 2001 - 13:05

    Gullfugler

    Ikke bare har gullkokkene Terje Ness og Svein Erik Renaa skutt den berømte gullfuglen. Oro har også etablert seg med en profil som hovedstadens fuglerestaurant nummer én. Her får du servert superkokkenes egne oppskrifter:
    12. september 2001
  • 12 September 2001 - 12:29

    Modent og nobelt

    Denne uken glemmer vi alt som heter struttende bærfrukt og konsentrerer oss om de modne aromaene, de såkalte tertiæraromaene i en vin. De som er så deilig til høstens gode lamme- eller viltretter.
    12. september 2001
  • 10 September 2001 - 02:11

    Beste østersåpner fra Grand i Oslo

    Ola Nilsson fra Grand Café i Oslo gikk til topps i NM i østersåpning. Med et rekordgodt resultat på 2,12 minutter var seieren i boks. Det hele skjedde søndag 9. september på Restaurant Sans i Oslo. Nå går turen til VM i Irland.
    10. september 2001
  • 06 September 2001 - 16:45

    Høstlig delikatesse

    Høst er vått løv, jord og kompost iblandet frisk sopp, snev av blomster og modne skogsbær. Det kan også en vin være. Denne ukens vin er et strålende eksempel. Og perfekt til høstlige anledninger og ditto spise.
    06. september 2001
  • 06 September 2001 - 10:56

    Billig luksus

    Et nett med blåskjell fra fiskedisken blir sammen med en håndfull andre ingredienser til en smakskraftig gryte. Som fortjener tilsvarende drikke i glasset. Her får du forslag til begge deler.
    06. september 2001
  • 30 August 2001 - 01:30

    Gammel kjenning i ny drakt

    Denne uken er det en gammel kjenning som fortjener vår oppmerksomhet. Selv om det primært er eksteriørmessige forbedringer, er det utrolig hvor forfriskende en ansiktsløftning virker, på noen og enhver.
    30. august 2001
  • 29 August 2001 - 16:47

    Champagnens eksellense

    Champagne Salon som ble født ved det forrige århundreskiftet har for champagneelskere en mytisk klang. Ikke fordi den er den dyreste. Men rett og slett fordi den er unik, og det på flere måter.
    29. august 2001
  • 23 August 2001 - 16:15

    Italiensk trøkk

    Denne uken velger vi en vin til nærmere tre hundrelapper men som byr på enorm konsentrasjon og trøkk for pengene. En svært ettertraktet vin produsert i relativt små kvanta som vi er så heldige å få tak i også her til lands.
    23. august 2001
  • 21 August 2001 - 13:57

    Verdens beste kooperativ

    Årsakene til at Freie Weingärtner Wachau kvalifiserer til betegnelsen superkooperativ er kombinasjonen av tilnærmet religiøs kvalitetsfilosofi og en beliggenhet for sine vinmarker som er blant klodens beste.
    21. august 2001
  • 17 August 2001 - 12:12

    Krepsens siste skanse

    Walter Kieliger på Restaurant Blom vet å holde på tradisjonene og å markere sesongene. Når krepsen kommer, får denne ferskvannsdelikatessen all oppmerksomheten. Her får du gode tips om både tilberedning, servering og hva du skal drikke til.
    17. august 2001