Forventningene foran Singapore Culinary Challenge som er en svært viktig internasjonal kokkekonkurranse og hvor vi aldri tidligere har klart å hevde oss, var nok blandete hos det norske kokkelandslaget. Og da er også gleden over å få full klaff også stor. Ikke bare var nordmennene best under den avsluttende Battle for the Lion hvor utfordrerne var sterke land som Singapore og Sveits, men også den innledende kaldmatrunden ga uttelling i form av bronse og varmmatkonkurransen ga gull.
Menyen som ga løvetrofeet ble komponert ut fra ingredienser som var hemmelige og dermed ukjente for deltakerne på forhånd. Et viktig kriterie er at alle de utdelte råvarene brukes, i tillegg er det lov å supplere med noen selvvalgte. For å servere denne menyen fulgte landslaget spillereglene til punkt og prikke:
Kombinasjon av atlanterhavstorsk og sjøkreps med avokadosalsa og sjøkrepsskum
Sort pepper-glasert culotte (bakstykke av okse) med sellericonfit, fettucine grateng, brokkolikrem og braiseringsjus
Sjokolade- og macadamia-fudgekake med vaniljekrem, plommekompott og kiwisorbet.