Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 22 August 2003 - 09:17

    Blåskjell på belgisk

    Nå begynner blåskjellene å nærme seg den størrelsen vi ønsker for at det skal bli skikkelig vomfyll. Server dem på belgisk vis med pommes frites som du lager selv - og da kommer vi ikke utenom øl i glasset.
    22. august 2003
  • 20 August 2003 - 10:21

    Jubileum til jubelpris

    Denne uken feirer vi en gammel rød kjenning som nå er rimeligere enn på lenge samtidig som vi gleder oss over en superbillig og superfruktig hvitvin fra samme produsent. Og vi gir oss ikke med det, for denne uken byr på enda to spennende nyheter fra helt
    20. august 2003
  • 19 August 2003 - 11:31

    Cocktail & vin

    For Alexander Skjefte på Kontoret Bar & Brasserie i Trondheim er det å jobbe i baren med spennende drinker like viktig som å tilby et omfangsrikt vinkart. Få med deg de flotte oppskriftene på denne herlige tre-retteren han presenterer for deg.
    19. august 2003
  • 13 August 2003 - 12:00

    Topp spanjol til bunnpris

    Selv om ikke alle er enige i at 99,50 er bunnpris, er ukens vin et usannsynlig godt kjøp. For denne nordspanske vinen er pakket med smak. Så mye at den holder til langt mer enn sommerlig grillmat, og dessuten har et godt lagringspotensial.
    13. august 2003
  • 12 August 2003 - 09:29

    Jakten på terroir

    Australske vinprodusenter arbeider intenst med å etablere tydeligere stedsidentitet for sin portefølje, og giganten Rosemount ligger langt fremme i dette racet.
    12. august 2003
  • 11 August 2003 - 11:37

    Raskt, ryddig og rent

    Ola Nilsson, Bagatelle, er for andre gang Norges raskeste og ryddigste østersåpner med en tid på 2 minutter og 12 sekunder for 30 perfekt åpnede østers. Men han klarte ikke å slå sin tidligere uoffisielle norgesrekord.
    11. august 2003
  • 07 August 2003 - 15:03

    Arven videreføres

    Terradora og Feudi di San Gregorio tar Campanias stjernedruer til nye høyder, om enn på hvert sitt vis.
    07. august 2003
  • 06 August 2003 - 12:30

    Rosa er in

    Denne uken vier vi oppmerksomheten til en vintype som av mange er utskjelt men som sakte men sikkert begynner å få en renessanse. Fyll glasset med funklende rosa vin og la deg overbevise enten du bare vil ha en forfriskning eller skal ha vinfølge til somm
    06. august 2003
  • 05 August 2003 - 13:00

    Etter den sure svie

    Pays Nantais som er navnet på området hvor skalldyrvinen par excellence, muscadet, kommer fra er i ferd med å rette ryggen og er klar til revansj etter ti kriseår.
    05. august 2003
  • 30 Juli 2003 - 10:52

    Skap ditt eget Provence

    Hvis du trenger å spe på sommerfølelsen, kan du gjøre det enten ved hjelp av maten eller drikken, eller hvorfor ikke begge deler. Ukens vin er utmerket i så måte. Dessuten ble dens forgjenger hyppig drukket av selveste Cézanne - den berømte kunstmaleren.
    30. juli 2003
  • 24 Juli 2003 - 18:25

    Årets vinkelnertur

    I år besøker vi Chablis og Burgund 21. - 25. oktober 2003. Du vil få en unik mulighet til å lære Burgund å kjenne fra de helt små produsentene til de store fra nord til sør!
    24. juli 2003
  • 23 Juli 2003 - 15:26

    Høysommerlig friskhet

    Hva er vel ikke mer passende høysommervin enn en hvit frisk italiener til en pris som alle kan akseptere. Og som passer til så vel fisk og skalldyr som til lyst kjøtt, gjerne i litt krydret tilberedning. Samtidig som den er deilig å drikke alene.
    23. juli 2003
  • 16 Juli 2003 - 01:01

    Ekte sommervarme

    Denne uken har vi valgt en vin som formelig oser av sommer. Først og fremst ved sin opprinnelse og hvilke assosiasjoner den vekker, men selv om den er langt mer smaksrik enn hva vi vanligvis betegner som en sommerrødvin, lar den seg utmerket nyte i disse
    16. juli 2003
  • 09 Juli 2003 - 01:01

    Ekte slottsvin på boks

    De fleste boksviner er uten klar identitet, skapt for å tilfredsstille et bredt publikum. Ukens vin i boks har en noe mer fornem bakgrunn og går utenpå de fleste andre i samme innpakning. Dessuten er den en kjempegod matvin.
    09. juli 2003
  • 02 Juli 2003 - 08:00

    Sommerlig luksus

    Når du er lei av å alltid velge den billigste hvitvinen og får lyst på litt luksus, er ukens vin en stor trøst i så måte. Her får du nemlig svært mye for pengene. Men denne store vinen fortjener de beste råvarene, så la frossenrekene ligge denne gangen.
    02. juli 2003
  • 25 Juni 2003 - 01:01

    Sjarmerende spanjol

    Ukens vin gir usedvanlig mye god smak for pengene. Og som skapt for årtidens anledninger, enten de finner sted ute eller inne. Og spesielt de som er med mat, for da trives den aller best. Husk bare at du ikke må servere den for varm.
    25. juni 2003
  • 18 Juni 2003 - 10:00

    Folkesjarmør

    Denne uken vender vi blikket til Australia, for er det noen som har grepet på å lage viner som mange liker og som er perfekte for den norske grillsommeren, så må det være australierne.
    18. juni 2003
  • 16 Juni 2003 - 14:37

    Trygt, godt og blått

    Like sikkert som at sommeren er her, strømmer det på med meldinger om giftige blåskjell. Men det gjelder selvsagt bare blåskjellene du plukker selv. For de som du kjøper i butikken kommer alltid fra oppdrettsanlegg som er helt utenfor fare.
    16. juni 2003
  • 13 Juni 2003 - 15:29

    Norges beste vinkart og barmeny skal kåres

    Også i år skal Norges beste vinkart og barmeny kåres under messen Norwegian Wine Xpo 2003 som avholdes i Oslo Spektrum i tidsrommet fra den 24. til 26. august. I fjor var det Bagatelle og Kontoret Bar & Brasserie som vant hovedprisen for henholdsvis
    13. juni 2003
  • 11 Juni 2003 - 10:14

    Hvit italiener til super pris

    Nå er ikke alle enige i at hundre kroner er veldig billig for en hvitvin, men faktum er at ukens vin er et usedvanlig godt kjøp med potensial til å bli sommerens hvite favoritt. Enten du velger å drikke den alene eller nyte den til en lang rekke av sesong
    11. juni 2003
  • 11 Juni 2003 - 09:08

    Campania - Størst i sør

    Fra 2003-årgangen vil Avellino-landskapet i det indre av Campania-fylket smykke seg med i alt tre DOCG - denominazione de origine controllata e garantita - som er Italias høyeste kvalitetsnivå for vin og som det nå teller i alt 26. Mastroberardino har mye
    11. juni 2003
  • 10 Juni 2003 - 09:35

    Region med voksesmerter

    De veletablerte Ribera del Duero-bodegaene holder stand til tross for kraftig økning i konkurransen om det vininteresserte publikums og vinskribentenes gunst. Men ikke alle nye tilvekster er av det onde.
    10. juni 2003
  • 04 Juni 2003 - 10:31

    Forfriskende hvitt

    Hvitvin av druen riesling er noe av det mest forfriskende du kan få i glasset. Og dessuten en svært så oppnåelig sommerdrøm rent prismessig.
    04. juni 2003
  • 02 Juni 2003 - 12:07

    Duero - Utenfor det gode selskap

    Mauro og Abadia Retuerta er strålende bevis på at det er fullt mulig på egen hånd å vinne internasjonal aktelse og høye priser for sine viner utenom det spanske vinbyråkratiet. Og begge finnes de å få kjøpt på polet.
    02. juni 2003
  • 28 Mai 2003 - 11:08

    Prisavslag i boks

    Vinboksene pryder nå kjøkkenbenken i de fleste vindrikkende husholdninger. Interessen for nye produkter i denne kategorien virker uuttømmelig, og spesielt når det er snakk om skikkelige kupp. Som denne portugiseren som er perfekt til sesongens utebespisni
    28. Mai 2003