Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 20 Oktober 2003 - 09:20

    Gastronomisk universitetsgrad

    Universitetet for de gastronomiske vitenskaper er et faktum, selvsagt i SlowFood-ånd og da like selvsagt med basis i Italia. Foreleserne kommer fra praktisk talt hele verden, alt fra forskere til produsenter. Søknadsfrist er 31. januar 2004, og studiestar
    20. oktober 2003
  • 17 Oktober 2003 - 12:16

    Nesten gratis mat

    Karene bak kokeboka Fanget - mellom to permer prøver å lokke oss ut i naturens matfat ved å gi litt dårlig samvittighet. Belønningen er imidlertid verdt anstrengelsen, 70 lekre retter som alle kan klare å gjennomføre.
    17. oktober 2003
  • 16 Oktober 2003 - 10:26

    Retro på kjøkkenet

    Nostalgi, populært benevnt retro, er i tiden og folk saumfarer loppemarkedene for elementer fra sitt yndlingstiår. Og kjøkkenutstyr er ekstra populært. Enten du samler på femti- eller sekstitallsserviser er kalvefrikassé den riktige maten å servere på det
    16. oktober 2003
  • 15 Oktober 2003 - 01:01

    Vin som vokser

    Denne uken har vi valgt en italiensk representant for de klassiske vinene. Viner som ikke går inn i historien på grunn av stor sjarmdose men på grunn av sine egenskaper på matbordet. Ikke for det, ukens vin er også deilig å drikke utenom de store måltiden
    15. oktober 2003
  • 14 Oktober 2003 - 14:47

    Dolcetto som er en statsminister verdig

    Det er ikke mange druesorter som kan takke en statsminister for sitt renommé. Det kan imidlertid dolcetto som siden Luigi Einaudis etablering i Dogliani for hundre år siden har skapt seg en velfortjent plassering blant Piemontes store viner.
    14. oktober 2003
  • 13 Oktober 2003 - 15:15

    Årets Hulda 2003

    Gunn Beate Helgås (25) fra Sandefjords kulinariske tempel Solvolds er vår første Hulda. Konkurransen som skal trekke frem i lyset landets dyktigste kvinnelige kokker.
    13. oktober 2003
  • 08 Oktober 2003 - 01:00

    Forførelseskunst på flaske

    Hvis du trodde at hvitvinen soave er det navnet antyder, nemlig bløt og mild og uten rom for ettertanke, har du ikke prøvd ukens viner som fortjener en plass blant kremen av hvitvin. Og det uten at prisen er avskrekkende, heller tvert imot. Usedvanlig for
    08. oktober 2003
  • 06 Oktober 2003 - 08:00

    Porsche i Soave

    Anselmi er den type vinprodusent som lar kvalitet gjenspeiles i alt han omgis av. Ikke bare innholdet i garasjen, men selv produksjonslokalene er elegante. Og står i stil med det han tapper på flaskene.
    06. oktober 2003
  • 02 Oktober 2003 - 15:36

    Norge nest best i verden

    Endelig har Norge bevist noe i østers-VM som gikk sist helg i Galway i Irland ved å bli nummer to, og det med svenske Ola Nilsson. Selv om gull også gikk til Sverige, smaker et norsk sølv svært så godt. I hvert fall når du har 13 nasjoner bak deg.
    02. oktober 2003
  • 02 Oktober 2003 - 09:43

    I Don Quijotes ånd

    Den innbilte ridderen fra La Mancha er høstens bokhelt og derfor tilegner vi en hel aften til denne fantastiske figuren. Både maten og vinen kommer selvsagt fra hans hjemtrakter.
    02. oktober 2003
  • 01 Oktober 2003 - 01:00

    Løp og kjøp-viner fra Portugal

    Stadig flere superviner dukker opp fra Portugals vinmessige bakevjer hvor kvalitetsskalaen stoppet på middels inntil for noe år siden. Denne uken får du ikke bare et meget prisgunstig tips til kjelleren, men også en aldri så liten perle, om enn i en høyer
    01. oktober 2003
  • 30 September 2003 - 11:28

    Høstlig rikdom

    Når høstmørket siger på, er tiden inne for skummende øl med masse smak. Tre belgiske klosterøl som alle er verd din fulle oppmerksomhet har i løpet av de siste månedene beriket bestillingsutvalgets beskjedne tilbud.
    30. september 2003
  • 25 September 2003 - 08:01

    Fett med røyk

    Det er røykt fet fisk vi har i tankene - og denne gangen uer. Prøv en østlandsk klassiker som er så god at den godt kan settes på festbordet. Selvsagt med gode drikkeforslag til.
    25. september 2003
  • 24 September 2003 - 01:01

    Spansk med fransk touch

    På grensen mellom Frankrike og Spania ligger et vinområde som er lite kjent men som lager gode nok viner til å få innpass på verdens beste restaurant. Best av alt er at de er tilgjengelige i Norge til en overkommelig pris.
    24. september 2003
  • 23 September 2003 - 12:44

    De store porsjoners rike

    Det portugisiske kjøkken er ikke for pyser. Romslige porsjoner, ofte det dobbelte av hva vi er vant til, mektig og smaksrikt. Her får du også med deg et par oppskrifter fra portugisiske kjøkkensjefer.
    23. september 2003
  • 18 September 2003 - 08:01

    Sherryvirvar?

    Alle de ulike betegnelsene for sherry gjør at du skal ha tunga rett i munnen ikke bare når du smaker men særlig når du skal kjøpe inn. Her er en liten guide til den rikholdige sherrymenyen.
    18. september 2003
  • 17 September 2003 - 10:32

    En prinsesse verdig

    Det vakre og varme høstværet forlenger hvitvinssesongen, selv om vi kanskje ønsker oss en vin med større fylde enn det vi velger mens sola står midt på himmelen. Ukens vin er perfekt for høstlige menyer enten de henter sine ingredienser fra hav eller land
    17. september 2003
  • 11 September 2003 - 08:57

    Høstens guleste

    Ingenting er som å gnage nykokte norske maiskolber med godt smør, men det finnes også alternative avnytelser av delikatesse. Som maislapper, og med litt kreolsk krydret tilbehør blir det fest midt i uka, som også ungene kommer til å sette pris på.
    11. september 2003
  • 10 September 2003 - 11:02

    Prisgunstig fra Nord-Spania

    Hvis du ikke har hørt om vinområdet Cariñena, har du noe til gode - i hvert fall hvis du er på jakt etter gode rødvinskjøp. For her kommer flere attraktive kandidater til høstkosen.
    10. september 2003
  • 04 September 2003 - 13:09

    Krydret ventetid

    Mens vi venter på årets ferske lammekjøtt, må vi nøye oss med det nestbeste, nemlig lammepølser, og det i en riktig så varmt krydret versjon. Ingen dårlig erstatning, spesielt ikke når du kan kose deg med en god rødvin til.
    04. september 2003
  • 03 September 2003 - 09:06

    Tidlig høst fra down under

    Ukens vin har det du ønsker deg på denne tiden av året, frisk nok til at den kan nytes på lune høstdager og varm nok til dagene hvor temperaturen blir faretruende lav. Dessuten er prisen på riktig side av hundrelappen.
    03. september 2003
  • 28 August 2003 - 10:21

    Sett klørne i krabbe

    Nå bugner fiskediskene med nykokt krabbe, og et ferdigrenset krabbeskall eller to blir til den deiligste kveldsrett til en overkommelig pris og uten for stort tidsforbruk. Heller ikke behøver du å bruke mye penger på drikkevarene som naturlig hører med.
    28. august 2003
  • 27 August 2003 - 09:02

    Saftig spansk til godpris

    En lun sensommerkveld fortjener en saftig og velsmakende rødvin. Denne uken kommer den fra Spania. Og den er like god om du velger å nyte den alene eller til grillmaten.
    27. august 2003
  • 24 August 2003 - 21:55

    Nordisk mesterskap for vinkelnere

    At Juha Lihtonen fra Finland er Nordens dyktigste sommelier ble ettertrykkelig stadfestet under mesterskapet i Oslo Spektrum den 24. august. Han vant hårfint foran fjorårets toer, svenske Bjørnstierne Antonsson.
    24. august 2003
  • 24 August 2003 - 21:53

    Årets beste bar- og vinkart

    Bakgården i Kristiansand og Credo i Trondheim stakk av med tittelen årets beste bar- og vinkart. Men ingen kan måle seg med Vossevangen Park Hotell i mengde, ei heller med Skytterkollen når det gjelder komposisjon.
    24. august 2003