Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 11 April 2003 - 01:01

    Bedre og billigere enn i boks

    Når du går lei av å bære hjem firkantet emballasje fra polet og å drikke den samme vinen over en lengre periode, er ukens vin et godt alternativ. Enten du skal være i lav- eller høylandet i påsken. Rimelig og god og mye stiligere enn boks.
    11. april 2003
  • 04 April 2003 - 10:14

    Spennende nykommer

    Italienske Masi er kjent for de fleste, og en produsent som respekterer tradisjonene til fulle. Men ukens vin er noe helt nytt og som, til tross for at den ikke akkurat er billig, er vel verd å prøve for den som vil utvide sin vinhorisont.
    04. april 2003
  • 03 April 2003 - 13:00

    Jernhånd i silkehanske

    Vinene fra Castello di Fonterutoli er det aller lekreste av det beste fra Chianti Classico. Stor grad av eleganse kombinert med imponerende kraft gjør dem hardtslående og myke på samme tid, eller rett og slett uimotståelige.
    03. april 2003
  • 02 April 2003 - 11:20

    Kvalitet med ugress

    Familiebedriften og burgundprodusenten Faiveley har overlevd seks generasjoner og en rettstvist med selveste Parker. Det til tross; renomméet styrkes stadig. Forklaringen er blant annet å finne i filosofien om vinproduksjon, nemlig lavt utbytte.
    02. april 2003
  • 31 Mars 2003 - 15:06

    Gul søt og fristende

    En gylden gulrotsuppe med kjøttboller får følge av gulrotbrød og viner i den prisklassen som passer deg best. Hvilken vin som passer maten aller best får du også svar på.
    31. mars 2003
  • 30 Mars 2003 - 14:16

    Ny stjerne er født

    21 år gamle Robert Lie imponerte så vel dommere som publikum under finalen i NM for vinkelnere i Stavanger, og det så mye at han gikk seirende ut av konkurransen som for øvrig er den beste noensinne.
    30. mars 2003
  • 30 Mars 2003 - 14:13

    Dan Lystad fikk Apéritifs stipend på 20 000

    F or å stimulere interessen for kunnskapen om å skape den perfekte match mellom mat og drikke blant de som arbeider innenfor hotell- og restaurantbransjen, har Apéritif besluttet å dele ut et årlig stipend på kroner 20 000. Vinkelner Dan Lystad ved Le
    30. mars 2003
  • 28 Mars 2003 - 14:20

    Kraftkar til lavpris

    En så smakskraftig vin til under hundre kroner som den vi anbefaler denne uken, skal du lete lenge etter. Dessuten er den som skapt for måltidet, men da må du nok stille opp med noe annet enn kylling og pasta.
    28. mars 2003
  • 25 Mars 2003 - 15:45

    Deilig hvit og fet

    Kveite er en av våre flotteste matfisker og kokkenes favoritt. Den bør bli din også, for den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne vinfølge til. Du som ennå ikke har smakt kveite, har garantert noe godt i vente.
    25. mars 2003
  • 24 Mars 2003 - 15:01

    Et pust av vår

    Nå på tampen av vinteren og i vårens startgrop er torskerognas absolutte høysesong. Vi nyter den på en litt annen måte, lettrøykt med tilbehør i grønne og gule toner som gir vårlige assosiasjoner. Og da må vi følge opp med viner i glasset som snakker samm
    24. mars 2003
  • 21 Mars 2003 - 11:10

    Prisgunstig toscaner

    Når våren lurer rundt hjørnet, vekkes drømmene om sommer og sol. For å stimulere tankeflukten ytterligere, anbefaler vi denne uken en sjarmerende og anvendelig toscansk vin til under den magiske hundrelappen.
    21. mars 2003
  • 18 Mars 2003 - 01:01

    Solgul fisk

    En solgul fiskesuppe bringer løfter om lysere tider og er hyggelig å servere enten du skal ha noen venner på besøk eller for å gjøre litt ekstra for familien. Lettvint og ukomplisert, og ikke minst godt. En frisk hvitvin til er obligatorisk følge.
    18. mars 2003
  • 14 Mars 2003 - 11:16

    Mer godt fra slottet

    I august i fjor kunne vi glede deg med ekte slottsvin i boks. Nå har det samme slottet tappet enda bedre vin i denne for så mange kjære emballasjen. En rik boksevin som er svært anvendelig enten du nyter den til mat eller alene.
    14. mars 2003
  • 10 Mars 2003 - 13:00

    Cabernet er konge i Victoria

    Brown Brothers har vært en aktør i australsk vinbusiness så lenge at de kan by på en historisk reise med cabernet sauvignon som guide. Og der i gården er ingen i tvil, cabernet er konge.
    10. mars 2003
  • 09 Mars 2003 - 21:45

    Sett av den 17. mars til norske skalldyr

    En provokasjon vil mange si, men kveldens foredragsholder forsker Stein Mortensen fra Havforskningsinstituttet har svært godt belegg for denne påstanden. En lærerik kveld hvor du vil bli lettet for noen myter om norsk sjømat samtidig som du får nyttig kun
    09. mars 2003
  • 08 Mars 2003 - 13:00

    Bli en vinkelnervenn

    Den Norske Vinkelnerforening tilbyr vennemedlemskap til bedrifter og privatpersoner som ønsker å bidra til at det vinfaglige miljøet i Norge styrkes. Særlig for å sørge for rekruttering til konkurranser som er en viktig måte å demonstrere det vinfaglige n
    08. mars 2003
  • 07 Mars 2003 - 09:51

    Spis mer fisk

    For mange er et forsøk på å mane til å spise mer fisk like nytteløst som skremselspropaganda mot røyking. Men det finnes metoder for å få fiskeanorektikerne til å mildne sine innstilling. Her finner du en løsning. Og med noen gode vinforslag er du straks
    07. mars 2003
  • 06 Mars 2003 - 01:01

    Rimelig i begge kulører

    Mange har vendt ryggen til Bulgaria som kilde til den daglige rødvinen. Og det er dumt for dette landet er fortsatt kilde til svært rimelige viner. Enten du ønsker noe å nippe til foran peisen eller sammen med mat.
    06. mars 2003
  • 05 Mars 2003 - 18:39

    Arrangementet er utsatt

    Av flere årsaker må dessverre det tidligere annonserte arrangementet utsettes til høsten . Vi beklager og vil selvsagt informere om ny dato når denne foreligger. Søndag 9. mars skulle åtte unge lovende sommelierer (vinkelnere) i vinden på Hotel Continen
    05. mars 2003
  • 04 Mars 2003 - 13:01

    Vinterlig delikatesse

    Selv om det stunder mot vår, nyter vi av vinterens gode grønnsaker. Når vi kombinerer dem med nydelig kalvefilet, blir det litt vårlig likevel. Og vinene vi drikker til følger opp denne følelsen.
    04. mars 2003
  • 28 Februar 2003 - 09:40

    Varmt for kalde dager

    Ingenting er så velkomment som en varm suppe på en sur og kald dag. Selvsagt tar det lang tid å lage god suppe helt fra grunnen, men her får du tips til å korte inn på tilberedningstiden uten at du må gå via pose. Dermed kan du raskt nyte en velsmakende s
    28. februar 2003
  • 27 Februar 2003 - 09:28

    100 prosent rent

    Selv om du har brukt kroppen din som søppelplass gjennom mange tiår, er det aldri for sent å snu. Her er tips til det beste av det reneste, nemlig gode økologiske viner, både for deg som holder budsjettet og deg som nyter livet i fulle drag.
    27. februar 2003
  • 21 Februar 2003 - 15:01

    VM-mat

    I disse VM-tider har vi lett for å ty til raske retter som hamburger, pizza og Cola. Hva med noe lettlaget men like fullt kalorifattig, som for eksempel ostefylt kyllingbryst, lun kyllingsalat, fiskesuppe eller pasta med pesto. Bare forsyn deg.
    21. februar 2003
  • 20 Februar 2003 - 07:43

    Toscansk trøst i vintermørket

    Hvis du må tilbringe vinterferien i byen, kan du koste på deg noen velsmakende drømmer om lysere tider. Ukens vin er den beste trøst for den som lengter til lysere tider eller et bedre liv. Ikke behøver den noe avansert kjøkken for å komme til sin rett he
    20. februar 2003
  • 14 Februar 2003 - 01:01

    Fisken som står til gull

    Som opptakt til VM på ski passer det godt med en annen VM-vinner, norsk oppdrettsørret. Denne gangen i en krydret utgave som stiller spesielle krav til drikkefølget.
    14. februar 2003