Ukens viner kommer fra kanten på den italienske støvelen, og rettferdiggjør økt oppmerksomhet på denne mindre kjente delen av landet. Spesielt siden de gir høy kvalitet til en gunstig pris. Her får du fra Friuli-området servert en hvit og en rød, begge sv
Når det begynner å dryppe fra taket, settes også vårfornemmelsene i gang. Og det må vi feire med mat og drikke som gir de samme assosiasjonene. Ferskt og friskt i både duft og smak er fornuftige stikkord for denne ukens match.
Ukens viner kommer fra en av Australias mest profilerte vinprodusenter som til tross for suksessen fortsatt evner å gi folk det de vil ha, og det til akkurat den prisen de er villige til å betale. Wolf Blass skuffer sjelden.
Briten Christian Seely har tatt på seg en av Bordeaux-verdenens største utfordringer, nemlig å følge etter Jean Michel Cazes som i løpet av 15 år hadde gjort AXA Millésimes til en av de mektigste aktørene i denne regionen. Allerede har Seely satt tydelige
Tyske viner lider ennå under fordums synder. Og det er mest synd for de som fortsatt sliter med fordommene, for de går glipp av mange vinperler - og det til priser som internasjonalt sett er meget gunstige. Som ukens vin - to tiere over hundrelappen og du
Torskeleverboller heter kams og det høres mye bedre ut - i alle fall hvis du tilhører de mindre dristige - men godt smaker det uansett. I tillegg til at det er godt for både hode og kropp. Et glass vin til gjør måltidet til rene helsekosten.
Ukens vin er en utmerket kandidat til å skape varme i marskulden, enten du har tenkt å tilbringe helgen hjemme eller på hytta. Den er dessuten så rimelig at den danker ut det meste i boks ikke bare på pris men også kvalitet. Da orker du å bære med deg de
Abruzzo på Italias østkyst er blitt en storleverandør av vin til det norske publikum. Ukens vin går utenpå det meste fra den kanten, og det uten at det reflekteres i prisen. For dette er ingen enkel og ukomplisert vin. Heller tvert i mot.
Ingenting er så samlende for storfamilien som en steik på middagsbordet en høst- eller vintersøndag. Og ingenting er så takknemlig for kokken som en steik. Her er både oppskriften og forslag til gode viner som passer til.
Innimellom har du bare lyst å drikke vin som ikke nødvendigvis må ha mat ved siden av. En vin som er rund, myk og saftig og ikke så lite godteriaktig. Akkurat slik er ukens vin.
Catena Zapata er på kort tid blitt Norges viktigste innfallsport til Argentina ved hjelp av et knippe sjarmtroll av noen viner til meget gunstige priser. Men dette er bare nederste trinn på skalaen til denne ekstremt kvalitetsbevisste produsenten.
Når grønnsakene pakkes rundt kjøttet, slipper ingen unna. Og det er bra, for kål er så sunt og godt for deg at du heretter kan pælme hele kosttilskuddsarsenalet ditt. Med et glass vin til blir det den reneste fryd.
14. februar bør alle se rosa, eller i hvert fall forberede en romantisk stemning i heimen, for da er det Valentine's Day. Noen små luksusafrodisaka sørger for økt temperatur så vel rundt spisebordet som i forholdet.
Valentinsdagen den 14. februar må feires med rosa bobler. Om du velger champagne eller musserende vin avhenger av hvor mye du er villig til å investere i kjærligheten. Og har du ikke kjæreste, kan du likevel glede deg over boblene sammen med en god venn e
Denne uken får du servert viner til en helaften - fra en og samme valpolicellaprodusent. Samtlige er svært prisgunstige representanter for sine segmenter og gir deg en fin anledning til å bli bedre kjent med vinene fra Veneto i Nord-Italia.
Østers er ikke like utilnærmelig når de serveres i en god saus sammen med asparges. Men de virkelige østersfantastene vil ha dem rå uten annet tilbehør enn brød og smør.
Ukens vin lever opp til inntrykket vi europeere har av Australia, lett-å-like, rund og god, jovial, lite krevende men likevel med nok dybde til å vinne respekt. Dessuten er den svært rimelig. Faktisk til samme pris som den ville kostet i Sverige.
At salt ikke bare er salt, og det mest naturlige og nødvendige krydderet som finnes, er en erkjennelse som begynner å spre seg blant kokker og andre matkyndige. Og det beste havsaltet kommer fra Frankrikes vestkyst.
Kvaliteten på bag-in-box-vinene blir stadig bedre. Denne uken tar vi for oss noen godbiter i boks. Og de finner du ikke blant de billigste utgavene. Legger du på en femtilapp eller så, får du nemlig så uendelig mye bedre vin for pengene. Og når du likevel
Denne ukes vin kommer fra en lite område i Frankrike som alltid vil være i skyggen av mer berømte naboer. Trøsten er at mangel på status gir gunstig pris, og det er vi alltid åpne for. Når den i tillegg er en flott og svært allsidig matvin, er det bare å
Striskjorte og havrelefse erstattes av myke, fylte og fyldige pannekaker, så blir ikke overgangen fra god jul til godt nytt år så stor. Vi unner oss selvsagt noe godt å drikke til.
Årets første uke må ta til takke med en skikkelig rimelig vin, men det er ingen grunn til å rynke på nesen av den grunn for den holder godt mål og tåler ganske mye smak i maten.
Årets røde julevin er en gammel kjenning som fortsatt selger i bøtter og spann med en solid plassering på 21. plass over de mest solgte vinene i landet. Et stort salg skygger ikke over det faktum at denne vinen gjør en super jobb overfor julens varierte m
Edle bobler er ikke forbeholdt Champagne. Langlois-Chateau i Loire overbeviser med sine musserende viner som er helt på høyden med de som lages lenger øst, om enn i en litt annen stil. Familiebedriften nøyer seg ikke med det, men lager en lang rekke meget