Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 08 Desember 2003 - 11:34

    Garantert ren smak

    Ingenting er mer irriterende enn å åpne en god flaske vin for så å oppdage at den er ødelagt av en forurenset kork. Enda verre er det hvis du gir bort en slik flaske, og spesielt hvis mottakeren ikke er særlig kjent med fenomenet. Gode relasjoner kan ødel
    08. desember 2003
  • 05 Desember 2003 - 14:41

    Kunst på boks

    Magne Furuholmen - mest kjent fra popgruppa a-ha - men etter hvert også som billedkunstner med sans for store formater lanseres nå som vinboksdesigner. Og redefinerer dermed begrepet kunstnervin. Når både emballasjen er tidsriktig og innholdet overgår det
    05. desember 2003
  • 04 Desember 2003 - 12:36

    Ribbe som sier jul

    Prøv vår vri på ribba neste gang du serverer den. Mer julete går det knapt an å få den. Det viktigste er likevel at det smaker godt - faktisk himmelsk godt. Og da må du ha noe ekstra godt i glasset også.
    04. desember 2003
  • 03 Desember 2003 - 08:00

    Julegave som varer

    Ukens lagringsviner er signert en av Portugals dyktigste vinambassadører. Til tross for at vinene er i verdenstoppen, er prisene overkommelige. Hvilken du velger, avhenger av hvor lenge du eller den heldige mottaker vil vente.
    03. desember 2003
  • 01 Desember 2003 - 08:39

    Grensesprengende bokser

    I disse dager er vinboksene i ferd med å passere vinflaskene i salgsvolum. Det gjør Norge unikt i verdenssammenheng. Men er det en rekord vi er stolte av?
    01. desember 2003
  • 26 November 2003 - 01:01

    Bordeaux-look-a-like til superpris

    En rødvin fra Languedoc med assosiasjoner til Bordeaux men til en pris som ikke ligner, er en opplagt kandidat til ukens vin. Siden vi er inne i selskapssesongen og dette er en klar matvin, lønner det seg å ha noen ekstra flasker på lur.
    26. november 2003
  • 21 November 2003 - 19:20

    Ny til jul

    Enten du tilhører de mange samlerne, eller du bare er glad i god akevitt, bør du prøve årets juleakevitt som er fornyet både utvendig og innvendig.
    21. november 2003
  • 20 November 2003 - 14:41

    En hyllest til juleølet

    Aldri har vi kunnet kose oss med så mange ulike juleøltyper som i år. Og da er tiden inne for å utvide bruksområdet for denne sesongvaren. Denne gangen heller vi det både i gryta og i glasset. Men det er også gode råd for den som likevel foretrekker vin t
    20. november 2003
  • 20 November 2003 - 12:21

    Biodynamisk vin er ekte vin

    Den eksentriske vinbonden Nicolas Joly går så langt som å kalle økologisk vindyrking som å drepe med to i stedet for fem knivstikk. I følge han er det er kun gjennom biodynamisk jordbruk at du oppnår et ekte sluttprodukt.
    20. november 2003
  • 19 November 2003 - 01:00

    Yppig bærkompott

    Det er nesten for ille at det må et årlig markedsfremstøt til for å holde liv i en i utgangspunktet ultraklassisk vin. Det er enda verre at mange aldri har oppdaget at det finnes en verden bak denne årlige happeningen.
    19. november 2003
  • 17 November 2003 - 08:58

    Danske Tina og finske Pontus seiret

    Tina Jacobsen fra Engø Gård og Pontus Dahlstrøm fra Bagatelle hentet inn seieren i henholdsvis Young Chef og Young Sommelier 2003 i skarp konkurranse med unge kokke- og vinkelnertalenter. Nå er de klare til å nyte premien som er besøk hos champagnehuset M
    17. november 2003
  • 13 November 2003 - 09:00

    Hummer og hav for et måltid

    Et måltid med luksuriøse ingredienser og tilsvarende drikkevarer varer ekstra lenge i form av gode minner. Da kan vi glemme en liten stund at prisen ikke er spesielt budsjettvennlig. I verste fall tåler vi å leve på havrelefse i lang tid etterpå.
    13. november 2003
  • 12 November 2003 - 08:00

    Laget med hjerte

    Ukens vin er et ekte kjærlighetsprodukt, laget av en vinbonde med beina godt plantet i jorda som han elsker, men som til tross for at han er trofast mot en tradisjon holdt i hevd av generasjon etter generasjon, klarer å fornye seg, til glede for deg som f
    12. november 2003
  • 05 November 2003 - 01:01

    Prisgunstig toppvin

    Hvis du bare forbinder Languedoc med en utømmelig kilde for boksviner, gir ukens viner deg et innblikk det som er regionens virkelige perler, nemlig viner i toppklassen til svært akseptable priser.
    05. november 2003
  • 03 November 2003 - 17:25

    Mer enn appelsiner

    Etter at alle har gjort Barcelona til "sin" by er tiden inne for å oppdage Valencia som har langt mer å by på enn appelsiner. Vakre bygninger av historisk interesse samt imponerende arkitektoniske nyskapninger som demonstrerer Valencias ønske om å posisjo
    03. november 2003
  • 03 November 2003 - 12:20

    De beste britiske restaurantadressene

    Planlegger du en London-tur i høst, kan du krydre det med et besøk på Englands beste restaurant. St. John topper nemlig det velkjente magasinet Time Outs liste over rikets beste kulinariske adresser. Mer overraskende er det kanskje at London kun har fire
    03. november 2003
  • 03 November 2003 - 09:17

    Fra fjells til havs

    Det er ikke bare høyden over havet som er forskjellen for Jon og Anna Agas nye arbeids- og bosted. Etter å ha vært tilknyttet Geilos aktive og veletablerte hotell- og restaurantverden i mer enn 15 år, er overgangen til Vega Havhotell stor på samtlige måte
    03. november 2003
  • 31 Oktober 2003 - 16:43

    Julecognacen må du handle nå

    Det er for tidlig å tenke på julegaver nå, tenker du. Og det er vi helt enige i. Men hvis du vil ha julecognac på bordet i år, må du handle nå. Vi lover deg store smaksopplevelser.
    31. oktober 2003
  • 31 Oktober 2003 - 08:27

    Knepen seier til Pontus

    Vinkelner Pontus Dahlstrøm fra Bagatelle vant marginalt foran Dan Lystad i den norske uttakingen til Trophée Ruinart 2004, men må på grunn av sitt finske statsborgerskap bli hjemme når finalen går i Reims i juni neste år.
    31. oktober 2003
  • 30 Oktober 2003 - 13:35

    Nordafrikansk marinert kylling

    Prøv en ny og enkel vri på kyllingen eller lammekotelettene: En marinade som blir til en smaksrik saus er løsningen når du må prioritere effektivitet uten at det skal gå utover den hjemmelagde følelsen.
    30. oktober 2003
  • 29 Oktober 2003 - 01:00

    Garantert ren prisbombe

    At vi oversvømmes av gode spanske viner til behagelige priser, har vi ingenting i mot. Denne uken er det to av dem, av samme familie, og en av dem er sågar økologisk. At de varmer godt i tillegg, er et ekstragode vi med glede tar med oss nå når gradestokk
    29. oktober 2003
  • 24 Oktober 2003 - 12:01

    Den pureste frukt

    Et renere uttrykk for frukt i kombinasjon med jordsmonn enn chenin blanc fra Loire-appellasjonen Savennières skal du lete lenge etter. Når vinen i tillegg er laget med stor omtanke for naturen, får du dessuten en vin for guder.
    24. oktober 2003
  • 23 Oktober 2003 - 10:54

    Uhyggelig godt

    Kjøp et stort gresskar, og lag ekte halloweenstemning både på bordet og på tallerkenen. Gresskar smaker søtt og godt og bør kunne få tilhengere blant de yngste også - bare du ikke sier at det er sunt.
    23. oktober 2003
  • 22 Oktober 2003 - 01:00

    Fortsatt for folk flest

    Lindemans er kanskje det vinnavnet som aller flest drar kjensel på. Vinene derfra i de hverdagslige prisklasser selger fortsatt mye til tross for stor konkurranse. Nå tetter produsenten hullet i porteføljen og byr på tre nye velkomponerte viner i en forts
    22. oktober 2003
  • 20 Oktober 2003 - 09:45

    Ut på tur - aldri sur

    Lars Barmen nøyer seg ikke med å høste av naturens avling, men foretrekker også å tilberede maten ute. I kokeboka Koke ute gir han gode råd til deg som har lyst til å følge i hans fotefar.
    20. oktober 2003