Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 22 Mai 2003 - 11:46

    Sommerflørt til knallpris

    Tiden er inne for å rydde plass til sommerlige hvitviner og ukens vin er perfekt i så måte, ikke minst fordi den er usedvanlig prisgunstig. Dessuten deilig å drikke alene eller til sesongens retter.
    22. Mai 2003
  • 19 Mai 2003 - 10:58

    Klassisk eleganse fra Rioja

    Montecillo lager noen av de aller mest elegante vinene i Rioja. Den feminine kraften som utvikler seg og holder gjennom flere tiår skyldes kanskje at bodegaen har hatt en kvinne som vinmaker de siste 30 årene.
    19. Mai 2003
  • 15 Mai 2003 - 11:09

    Vin til en strålende 17. mai

    Forberedelsene til den store dagen er i full gang og turen er nok kommet til hva vinglassene skal inneholde. Ukens vin er derfor like rød som det røde i flagget, like frisk som vårlufta og svært anvendelig 17. mai-koldtbordet. Siden det er nasjonaldag, nø
    15. Mai 2003
  • 12 Mai 2003 - 15:30

    Det nye El Dorado

    Spansk gastronomi, både i flytende og fast form, er i vinden som aldri før, men økende priser på spanske prestisjeviner fra Rioja og Ribera del Duero leder oppmerksomheten på Spanias foreløpig uutnyttede og potensielle vineldorado, den enorme høyslettelan
    12. Mai 2003
  • 09 Mai 2003 - 09:25

    Klassisk til godpris

    Ukens to viner, en hvit og en rød, er klassiske i stilen men samtidig utypiske for sin opprinnelse. Hvilket skyldes innslaget av druer som til vanlig ikke forbindes med Portugal. Til glede for oss som forbrukere er vinene gunstig priset.
    09. Mai 2003
  • 08 Mai 2003 - 10:48

    Kaffe uten bismak

    Alt som er godt her i livet har en bakside. For kaffe, sjokolade og bananer er bismaken at de som dyrker råvarene knapt kan leve av det. Og dermed er incitamentet til å opprettholde kvalitet ikke til stede. De som skor seg godt er mellommenn og multinasjo
    08. Mai 2003
  • 07 Mai 2003 - 14:39

    Norges beste drikkevann 2003

    Det aller beste drikkevannet i Norge nytes av innbyggerne i Årdalstangen, innerst i Sognefjorden. Det ble resultatet av konkurransen Norges Beste Drikkevann i regi av Norsk Kommunalteknisk Forening.
    07. Mai 2003
  • 02 Mai 2003 - 13:15

    Nudelmania

    Nudler har inntatt en solid posisjon i de norske matvaner. Nudler er imidlertid så mye mer enn porsjonspakkene som stiller så mang en småsult. Nudler spiller hovedrollen i en uendelig rekke hovedretter. Som denne ukes japanskinspirerte rett som er perfekt
    02. Mai 2003
  • 02 Mai 2003 - 09:38

    Superitaliener på tilbud

    Denne uken kan du som har litt ekstra til overs på budsjettet nyte godt av et svært sjenerøst prisavslag. Men du må være raskt ute for det er ikke mange flaskene igjen av dette supertilbudet.
    02. Mai 2003
  • 25 April 2003 - 11:26

    Argentinsk prisbombe av dimensjoner

    Ukens vin er en usedvanlig vellykket vin til åtti kroner. Ingen grunn til å legge igjen kroner hos Systembolaget når du kan bestille så god vin hos ditt nærmeste pol.
    25. april 2003
  • 25 April 2003 - 09:41

    Blodig godt

    Du behøver ikke ha vampyrtendenser for å sette pris på blod. Men at blod, enten det er fra dyre- eller planteriket, gir ekstra god smak er ukens meny et meget godt bevis for. Selvsagt hører forslag til godt vinfølge med.
    25. april 2003
  • 24 April 2003 - 01:01

    Folkesjarmøren

    De hvite vinene fra Gascogne signert Yves Grassa har tatt det norske vinpublikum med storm med Tariquet, og dermed satt standard for hvordan en hvitvin skal smake: Fruktig, fruktig og atter fruktig og til en fornuftig pris.
    24. april 2003
  • 11 April 2003 - 01:01

    Bedre og billigere enn i boks

    Når du går lei av å bære hjem firkantet emballasje fra polet og å drikke den samme vinen over en lengre periode, er ukens vin et godt alternativ. Enten du skal være i lav- eller høylandet i påsken. Rimelig og god og mye stiligere enn boks.
    11. april 2003
  • 04 April 2003 - 10:14

    Spennende nykommer

    Italienske Masi er kjent for de fleste, og en produsent som respekterer tradisjonene til fulle. Men ukens vin er noe helt nytt og som, til tross for at den ikke akkurat er billig, er vel verd å prøve for den som vil utvide sin vinhorisont.
    04. april 2003
  • 03 April 2003 - 13:00

    Jernhånd i silkehanske

    Vinene fra Castello di Fonterutoli er det aller lekreste av det beste fra Chianti Classico. Stor grad av eleganse kombinert med imponerende kraft gjør dem hardtslående og myke på samme tid, eller rett og slett uimotståelige.
    03. april 2003
  • 02 April 2003 - 11:20

    Kvalitet med ugress

    Familiebedriften og burgundprodusenten Faiveley har overlevd seks generasjoner og en rettstvist med selveste Parker. Det til tross; renomméet styrkes stadig. Forklaringen er blant annet å finne i filosofien om vinproduksjon, nemlig lavt utbytte.
    02. april 2003
  • 31 Mars 2003 - 15:06

    Gul søt og fristende

    En gylden gulrotsuppe med kjøttboller får følge av gulrotbrød og viner i den prisklassen som passer deg best. Hvilken vin som passer maten aller best får du også svar på.
    31. mars 2003
  • 30 Mars 2003 - 14:16

    Ny stjerne er født

    21 år gamle Robert Lie imponerte så vel dommere som publikum under finalen i NM for vinkelnere i Stavanger, og det så mye at han gikk seirende ut av konkurransen som for øvrig er den beste noensinne.
    30. mars 2003
  • 30 Mars 2003 - 14:13

    Dan Lystad fikk Apéritifs stipend på 20 000

    F or å stimulere interessen for kunnskapen om å skape den perfekte match mellom mat og drikke blant de som arbeider innenfor hotell- og restaurantbransjen, har Apéritif besluttet å dele ut et årlig stipend på kroner 20 000. Vinkelner Dan Lystad ved Le
    30. mars 2003
  • 28 Mars 2003 - 14:20

    Kraftkar til lavpris

    En så smakskraftig vin til under hundre kroner som den vi anbefaler denne uken, skal du lete lenge etter. Dessuten er den som skapt for måltidet, men da må du nok stille opp med noe annet enn kylling og pasta.
    28. mars 2003
  • 25 Mars 2003 - 15:45

    Deilig hvit og fet

    Kveite er en av våre flotteste matfisker og kokkenes favoritt. Den bør bli din også, for den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne vinfølge til. Du som ennå ikke har smakt kveite, har garantert noe godt i vente.
    25. mars 2003
  • 24 Mars 2003 - 15:01

    Et pust av vår

    Nå på tampen av vinteren og i vårens startgrop er torskerognas absolutte høysesong. Vi nyter den på en litt annen måte, lettrøykt med tilbehør i grønne og gule toner som gir vårlige assosiasjoner. Og da må vi følge opp med viner i glasset som snakker samm
    24. mars 2003
  • 21 Mars 2003 - 11:10

    Prisgunstig toscaner

    Når våren lurer rundt hjørnet, vekkes drømmene om sommer og sol. For å stimulere tankeflukten ytterligere, anbefaler vi denne uken en sjarmerende og anvendelig toscansk vin til under den magiske hundrelappen.
    21. mars 2003
  • 18 Mars 2003 - 01:01

    Solgul fisk

    En solgul fiskesuppe bringer løfter om lysere tider og er hyggelig å servere enten du skal ha noen venner på besøk eller for å gjøre litt ekstra for familien. Lettvint og ukomplisert, og ikke minst godt. En frisk hvitvin til er obligatorisk følge.
    18. mars 2003
  • 14 Mars 2003 - 11:16

    Mer godt fra slottet

    I august i fjor kunne vi glede deg med ekte slottsvin i boks. Nå har det samme slottet tappet enda bedre vin i denne for så mange kjære emballasjen. En rik boksevin som er svært anvendelig enten du nyter den til mat eller alene.
    14. mars 2003