Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 07 Juli 2004 - 01:01

    Ren smaksbombe

    At økologisk ikke er synonymt med høy pris er ukens vin et strålende bevis på. Spesielt siden den er en virkelig godbit for den som liker en kraftig hvitvin som til og med kan overta rollen til en rødvin. Kanskje en liten forsmak på sydenturen, eller det
    07. juli 2004
  • 30 Juni 2004 - 08:00

    Gode kjøp i Chablis

    Få vintyper gir samme sommerassosiasjoner som chablis. Kombinasjonen av sitrus, frisk frukt og havbris blir alltid vel mottatt enten den nytes alene eller til sesongens retter. For chablis er en av de mest fleksible matviner som finnes og må ikke nødvendi
    30. juni 2004
  • 23 Juni 2004 - 01:01

    Rimelige viner til sommerfesten

    Når du skal samle mange for å feire at sommeren er her, er det en klar fordel at vinene du serverer er tilpasset formålet, ikke bare menyen men også den uformelle atmosfæren og det forhold at de tåler å drikkes lett avkjølt.
    23. juni 2004
  • 21 Juni 2004 - 14:57

    Beskjeden revolusjonær

    Lavmælte Didier Séguier har velfortjent fått en stor del av æren for å ha transformert William Fèvres chablisstil. Forandringen er til dels dramatisk - fra en relativt hardt eiket praksis til en av de mer elegante i klassen. Det mest oppsiktsvekkende er a
    21. juni 2004
  • 16 Juni 2004 - 15:11

    Monopol for to

    Louis Moreau må dele på en av de mest prestisjefylte vinmarkene innen chablis grand cru med farens fetter Christian Moreau. Det gir oss som forbrukere en unik mulighet til å sammenligne to forskjellige variasjoner over det beste av chablis.
    16. juni 2004
  • 16 Juni 2004 - 01:01

    Perfekte sommerviner

    Solrike California er det perfekte utgangspunktet for å lage viner for den norske sommeren. Et stabilt og varmt klima sikrer god modning i druene som igjen gir mye sødme og relativt høy alkohol. Varme krydrete viner med nok friskhet til at de føles behage
    16. juni 2004
  • 11 Juni 2004 - 10:12

    Tyskland og Østerrike best

    I en blindsmaking av i alt 47 av verdens beste tørre rieslinger, tok Tyskland og Østerrike fullstendig innersvingen på andre ledende rieslingområder som Alsace. Blant de ti beste var sju fra Østerrike og tre fra Tyskland.
    11. juni 2004
  • 09 Juni 2004 - 01:01

    Gode kjøp til kjelleren

    Ukens viner tilhører en mer og mer sjelden rase - klassiske produkter med tydelig avtrykk av vekststed som er laget på tradisjonelt vis og skapt for å utvikle seg over tid. Det aller mest påtakelige er at de kommer fra den såkalte nye verden, nærmere best
    09. juni 2004
  • 03 Juni 2004 - 15:38

    Den reneste sødme

    Den tidligere industrilederen Olivier Decelle har som mål å løfte de søte mauryvinene opp i verdenstoppen, og for å nå målet har han gått meget grundig og samvittighetsfullt til verks og dermed gitt nytt liv til hele regionen.
    03. juni 2004
  • 03 Juni 2004 - 08:56

    Krydret lam på grillen

    Å marinere grillkjøttet selv er unnagjort på et kvarter kvelden i forveien. Prøv denne oppskriften.
    03. juni 2004
  • 02 Juni 2004 - 01:01

    Sjarmør for damene

    Ukens vin appellerer kanskje mest til damene, både på grunn av navnet og selve vinstilen som er myk og saftig, men vi er overbevist om at gutta også lar seg forføre. Både med og uten matfølge.
    02. juni 2004
  • 01 Juni 2004 - 11:52

    Banyuls er en ukjent eminense

    Banyuls er så mye mer enn en søt rød vin til sjokolade. Det er en av verdens mest komplekse hetviner som har et langt videre bruksområde enn desserter. At området også lager imponerende tørre rødviner er nok et godt argument for å bli bedre kjent med dett
    01. juni 2004
  • 27 Mai 2004 - 09:47

    Nesten gratis

    Laks er så billig at den nesten er gratis. Og laks er perfekt til grilling både fordi den aldri blir tørr og fordi den tåler mye smak i marinade og tilbehør, også i vinen som følger den.
    27. Mai 2004
  • 26 Mai 2004 - 01:01

    Topp kjøp fra øst

    Ungarn er storleverandør av hvitvin til norske forbrukere. Ukens vin hever seg høyt over masseproduktene fra øst. En karakterfull vin av topp kvalitet til gunstig pris som i tillegg tåler skikkelig kraftig matfølge.
    26. Mai 2004
  • 25 Mai 2004 - 10:44

    Dristig dame fra sør

    Marjorie Gallet er et friskt pust i Roussillons tradisjonsbundne vinverden. Mens de fleste vinbønder leverer druene sine til kooperativene for priser som ikke er til å leve av, har hun som mål å konvertere druene til vin det snakkes om.
    25. Mai 2004
  • 24 Mai 2004 - 09:13

    Gyllen sødme fra Østerrike

    Heidi Schröck er den best tenkelige ambassadør for den gamle østerriksk-ungarske tradisjonen med ausbruchviner. Som har en fremtredende plass blant verdens edleste søte viner.
    24. Mai 2004
  • 19 Mai 2004 - 01:01

    Perfekt sommervin

    Viner fra 2003-årgangen er den perfekte sommergave til det norske folk. Masse fyldig rund og søt frukt kombinert med bløte syrer. Ukens to viner er usedvanlige gode representanter for dette året. Og begge er behagelig priset under den magiske hundrelappen
    19. Mai 2004
  • 14 Mai 2004 - 10:00

    Raffinement fra Islay

    Fra den skotske whiskyprodusenten Caol Ila kommer fire spennende single malts - i skikkelig Islay-stil, hvilket betyr godt med røykt torvpreg - men likevel med stor grad av raffinement.
    14. Mai 2004
  • 12 Mai 2004 - 01:01

    Sprudlende 17. mai-fest

    Denne uken gleder vi oss over 17. mai-bobler som er så forførende fruktige og rimelige at alle og enhver lar seg sjarmere. Disse allsidige boblene kan selvsagt også serveres ved alle vårens begivenheter. Både med og uten noe å bite i.
    12. Mai 2004
  • 10 Mai 2004 - 09:12

    Flytende jordbær

    En jordbærduftende og -smakende musserende vin av god kvalitet kan du trygt nyte mens du venter på de norske jordbærene. Vår utvalgte vin er dessuten noen hestehoder foran andre viner innen sin klasse.
    10. Mai 2004
  • 06 Mai 2004 - 09:50

    Syndig salat

    Med dette inviteres du til å lage en Nice-salat helt fritt for alle synder og som vil få deg til bare å stole på din egen matlagingskunst i fremtiden - i alle fall for denne klassikerens del.
    06. Mai 2004
  • 05 Mai 2004 - 08:00

    Sommerlige prisbomber

    Ukens viner er en sjelden kombinasjon av lav pris og ok kvalitet. Under sytti kroner flasken er det normalt ikke noe å glede seg over, tvert imot bare sorgen. Så hvis ditt budsjett er begrenset til dette beløpet, vil trolig vårt tips gjøre neste poltur el
    05. Mai 2004
  • 03 Mai 2004 - 10:01

    Familieanliggender

    Ustoppelig streben etter kvalitet har løftet Casa Silva opp fra anonymitet til å bli en av Chiles ledende produsenter. Til tross for den kraftige veksten og suksessen, forblir alt i storfamilien. Samtlige bor på vingården, og hver søndag er det obligatori
    03. Mai 2004
  • 29 April 2004 - 10:05

    Svinesteikas frihetsdag

    Selv om du ikke identifiserer deg med arbeiderne og ei heller feirer deres kampdag, kan du ha glede av å nyte en skikkelig arbeiderfestmiddag - nemlig svinesteik med surkål og poteter. En fin måte å markere 1. mai på for alle.
    29. april 2004
  • 28 April 2004 - 11:40

    Norsk vin i Chile

    Vinene fra Odfjell Vineyards er formet etter klassisk fransk modell med tydelig tilsnitt av ny verden-teknologi og kunnskap. Så står også det en bergensk tankreder og arkitekt bak som har fått uvurderlig hjelp av en innflytelsesrik amerikaner. Men veien t
    28. april 2004