Selv om du ikke er så opptatt av å markere frigjøringen fra svenskene, kan du ha stor glede av denne hundreårsvinen som selvsagt er priset til en hundrelapp.
Da Norge vant gull i cocktail-VM i 1973 var det en sensasjon. En av vinnerdrinkene var oppkalt etter datidens mest populære TV-kjendiser. Og som sin navnebror absolutt verd å hentes frem fra glemselen.
Brødrene Thierry og Eric Michon har med utgangspunkt i faren Patrices grunnarbeid skapt en vingård med kultstatus og det så langt utenom den franske vins allfarvei som mulig.
Hvis sparing preger ditt husholdningsbudsjett for tiden, og du begynner å bli lei den samme boksvinen, er ukens viner alternativer med et langt større raffinement, uten at det går utover prisen.
Hvis du ikke har handlet inn champagnen til nyttårsaften ennå, eller ikke vet hva du skal velge, får du noen gode råd her. Og da snakker vi om det du nyter til den vellagete maten.
Appelsiner er fortsatt selvfølgelige til jul, så hvorfor ikke la den aller mest klassiske juledesserten få litt smak av de søte gule. Det smaker dessuten fortreffelig med noe flytende gullgult ved siden av. God jul.
Årets siste flytende julegavetips er to viner født av svært lange vintradisjoner som gir umiddelbar tilfredsstillelse samtidig som de uten problemer kan legges til godgjøring i kjelleren.
Ribbe med smak av Kina tok teten blant de mange innsendte forslagene til alternativ vri på julematen. 10 av de innsendte oppskriftene var med i finalen som naturlig nok hadde overrepresentasjon av ribbe som tema.
Denne julen lar vi riskremen få en liten pause, men er ikke mindre tradisjonsbundet av den grunn. Bestemors sagopudding duger fortsatt - også på selveste julaften. Og passende drikke skal vi selvsagt ha.
Ukens vin gir deg utrolig mye ekte smak av Bordeaux for pengene. En ultratradisjonell vin som skapt for årstiden - og for kjelleren. Samt kanskje til glede for en vinelsker nå i disse juletider.
For Nord-Norges beste kvinnelige kokk, Kari Innerå, er det å konkurrere blitt en del av livsstilen. Og ikke bare dét, også arbeidsøkter på utenlandske restauranter har det blitt tid til.
Ingen tøyser med ribba på julaften. Men siden akkurat ribbe er manges favoritt, er det jo fristende å servere den flere ganger i løpet av adventstiden. Gjerne med uvante smaker. Og da kan du nyte den sammen med noe helt annet til enn den vanlige duoen øl
Mathias (6 ½) og Jørgen (4 ½) sine cookies med røde og grønne nonstop er perfekt juleknask i følge den barnesterke juryen. Den var også én av de oppskriftene vi presenterte underveis i konkurransen.
Denne uken nyter vi en for mange gammel kjenning som vil gjøre rent bord både til sesongens gode mat som under juletreet. Deilig å drikke nå og en kandidat for noen års lagring.
Ved å legge litt flid i det du serverer gjestene dine som velkomst, kjøper du deg ekstra tid til å legge siste hånd på verket før alle går til bords. Og faktisk smaker det så godt at du rett og slett kan kombinere fordrinken med forretten.
Vi får ikke nok av italienske viner kan det synes som, og denne ukens vin har potensial i seg til å bli en ny favoritt. I hvert fall for den som setter pris på italienske viners fortreffelighet ved matbordet.
Tina Jakobsen fra Engø Gård på Tjøme overbeviste med sitt valg av treretters meny til utvalgte viner fra den chilenske vinprodusenten Santa Rita i årets Santa Rita Gourmet Cup.
En rød burgunder på tilbud er ikke dagligdags. Ukens vin er dessuten en av landets aller rimeligste i øyeblikket, og perfekt moden. Nyt den til lyst kjøtt eller en passe moden brie.
Jørgen Kolderup som stakk av med seieren i landets ferskeste kokkekonkurranse, Linie Award, ser frem til fullbyrdelsen av premien som er et to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig Troisgros i Roanne i Frankrike.
Kombiner muligheten til å smake årets blodferske vin med å lage en tre- eller fireretters meny som nytes sammen med beaujolais fra så vel årets avling som mer vellagrete saker.
Robert Lie sikret Norge den første seier i det sjuende nordiske mesterskap for vinkelnere. En seier som er intet mindre enn en sensasjon siden han bare har to års konkurranseerfaring bak seg.