Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 Februar 2005 - 01:01

    Prisgunstig søritaliener

    Ukens vin er et kvalitets- og prismessig velkomment bidrag til tilbudet av søritalienske rødviner.
    02. februar 2005
  • 26 Januar 2005 - 01:00

    Vin i 100

    Selv om du ikke er så opptatt av å markere frigjøringen fra svenskene, kan du ha stor glede av denne hundreårsvinen som selvsagt er priset til en hundrelapp.
    26. januar 2005
  • 21 Januar 2005 - 15:24

    Titten Tei er også en drink

    Da Norge vant gull i cocktail-VM i 1973 var det en sensasjon. En av vinnerdrinkene var oppkalt etter datidens mest populære TV-kjendiser. Og som sin navnebror absolutt verd å hentes frem fra glemselen.
    21. januar 2005
  • 19 Januar 2005 - 01:01

    Billigchianti

    En smak av det gode selskap får du med denne ukes vin - og det til bare kroner 99,90!
    19. januar 2005
  • 18 Januar 2005 - 10:39

    Særpreget kultvin

    Brødrene Thierry og Eric Michon har med utgangspunkt i faren Patrices grunnarbeid skapt en vingård med kultstatus og det så langt utenom den franske vins allfarvei som mulig.
    18. januar 2005
  • 13 Januar 2005 - 11:23

    Lettere og bedre

    Selv om du satser på et lavkarbohydratliv etter julens mange eksesser, behøver du ikke velge bort alt som er godt. Tvert i mot.
    13. januar 2005
  • 12 Januar 2005 - 01:01

    To x superkjøp

    Hvis sparing preger ditt husholdningsbudsjett for tiden, og du begynner å bli lei den samme boksvinen, er ukens viner alternativer med et langt større raffinement, uten at det går utover prisen.
    12. januar 2005
  • 05 Januar 2005 - 01:01

    Billig trøst

    Selv om januarbudsjettet er skåret inn til beinet, og kontoen er nesten helt tom, har du råd til denne ukens vin som simpelthen er utrolig billig.
    05. januar 2005
  • 28 Desember 2004 - 01:01

    Fire x nyttårsbobler

    Hvis du ikke har handlet inn champagnen til nyttårsaften ennå, eller ikke vet hva du skal velge, får du noen gode råd her. Og da snakker vi om det du nyter til den vellagete maten.
    28. desember 2004
  • 23 Desember 2004 - 16:28

    Gul jul

    Appelsiner er fortsatt selvfølgelige til jul, så hvorfor ikke la den aller mest klassiske juledesserten få litt smak av de søte gule. Det smaker dessuten fortreffelig med noe flytende gullgult ved siden av. God jul.
    23. desember 2004
  • 21 Desember 2004 - 01:01

    En av hver til jul

    Årets siste flytende julegavetips er to viner født av svært lange vintradisjoner som gir umiddelbar tilfredsstillelse samtidig som de uten problemer kan legges til godgjøring i kjelleren.
    21. desember 2004
  • 17 Desember 2004 - 15:34

    Hoi sin tok ribba

    Ribbe med smak av Kina tok teten blant de mange innsendte forslagene til alternativ vri på julematen. 10 av de innsendte oppskriftene var med i finalen som naturlig nok hadde overrepresentasjon av ribbe som tema.
    17. desember 2004
  • 16 Desember 2004 - 11:22

    Sagolik jul

    Denne julen lar vi riskremen få en liten pause, men er ikke mindre tradisjonsbundet av den grunn. Bestemors sagopudding duger fortsatt - også på selveste julaften. Og passende drikke skal vi selvsagt ha.
    16. desember 2004
  • 15 Desember 2004 - 01:01

    Rimelig bordeaux til jul

    Ukens vin gir deg utrolig mye ekte smak av Bordeaux for pengene. En ultratradisjonell vin som skapt for årstiden - og for kjelleren. Samt kanskje til glede for en vinelsker nå i disse juletider.
    15. desember 2004
  • 13 Desember 2004 - 14:55

    Konkurranseryttersken

    For Nord-Norges beste kvinnelige kokk, Kari Innerå, er det å konkurrere blitt en del av livsstilen. Og ikke bare dét, også arbeidsøkter på utenlandske restauranter har det blitt tid til.
    13. desember 2004
  • 09 Desember 2004 - 13:57

    Mens vi venter på ribba

    Ingen tøyser med ribba på julaften. Men siden akkurat ribbe er manges favoritt, er det jo fristende å servere den flere ganger i løpet av adventstiden. Gjerne med uvante smaker. Og da kan du nyte den sammen med noe helt annet til enn den vanlige duoen øl
    09. desember 2004
  • 08 Desember 2004 - 14:04

    Julecookies aller best

    Mathias (6 ½) og Jørgen (4 ½) sine cookies med røde og grønne nonstop er perfekt juleknask i følge den barnesterke juryen. Den var også én av de oppskriftene vi presenterte underveis i konkurransen.
    08. desember 2004
  • 08 Desember 2004 - 01:01

    Kompromissløs julevin

    Denne uken nyter vi en for mange gammel kjenning som vil gjøre rent bord både til sesongens gode mat som under juletreet. Deilig å drikke nå og en kandidat for noen års lagring.
    08. desember 2004
  • 02 Desember 2004 - 16:58

    En velsmakende start

    Ved å legge litt flid i det du serverer gjestene dine som velkomst, kjøper du deg ekstra tid til å legge siste hånd på verket før alle går til bords. Og faktisk smaker det så godt at du rett og slett kan kombinere fordrinken med forretten.
    02. desember 2004
  • 01 Desember 2004 - 01:01

    Superkjøp fra Sør-Italia

    Vi får ikke nok av italienske viner kan det synes som, og denne ukens vin har potensial i seg til å bli en ny favoritt. I hvert fall for den som setter pris på italienske viners fortreffelighet ved matbordet.
    01. desember 2004
  • 24 November 2004 - 11:16

    Tina til Chile

    Tina Jakobsen fra Engø Gård på Tjøme overbeviste med sitt valg av treretters meny til utvalgte viner fra den chilenske vinprodusenten Santa Rita i årets Santa Rita Gourmet Cup.
    24. november 2004
  • 24 November 2004 - 01:01

    Godbiter på tilbud

    En rød burgunder på tilbud er ikke dagligdags. Ukens vin er dessuten en av landets aller rimeligste i øyeblikket, og perfekt moden. Nyt den til lyst kjøtt eller en passe moden brie.
    24. november 2004
  • 17 November 2004 - 10:35

    Troisgros neste

    Jørgen Kolderup som stakk av med seieren i landets ferskeste kokkekonkurranse, Linie Award, ser frem til fullbyrdelsen av premien som er et to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig Troisgros i Roanne i Frankrike.
    17. november 2004
  • 17 November 2004 - 01:01

    Årets første vindråper

    Kombiner muligheten til å smake årets blodferske vin med å lage en tre- eller fireretters meny som nytes sammen med beaujolais fra så vel årets avling som mer vellagrete saker.
    17. november 2004
  • 15 November 2004 - 12:00

    Best i Norden

    Robert Lie sikret Norge den første seier i det sjuende nordiske mesterskap for vinkelnere. En seier som er intet mindre enn en sensasjon siden han bare har to års konkurranseerfaring bak seg.
    15. november 2004