Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 04 Februar 2004 - 01:01

    Villige valpolicella

    Denne uken får du servert viner til en helaften - fra en og samme valpolicellaprodusent. Samtlige er svært prisgunstige representanter for sine segmenter og gir deg en fin anledning til å bli bedre kjent med vinene fra Veneto i Nord-Italia.
    04. februar 2004
  • 29 Januar 2004 - 11:24

    Ikke bare rått

    Østers er ikke like utilnærmelig når de serveres i en god saus sammen med asparges. Men de virkelige østersfantastene vil ha dem rå uten annet tilbehør enn brød og smør.
    29. januar 2004
  • 28 Januar 2004 - 01:01

    Australier til svenskepris

    Ukens vin lever opp til inntrykket vi europeere har av Australia, lett-å-like, rund og god, jovial, lite krevende men likevel med nok dybde til å vinne respekt. Dessuten er den svært rimelig. Faktisk til samme pris som den ville kostet i Sverige.
    28. januar 2004
  • 26 Januar 2004 - 15:20

    Salt er livets alt

    At salt ikke bare er salt, og det mest naturlige og nødvendige krydderet som finnes, er en erkjennelse som begynner å spre seg blant kokker og andre matkyndige. Og det beste havsaltet kommer fra Frankrikes vestkyst.
    26. januar 2004
  • 21 Januar 2004 - 01:01

    Best-i-boks i 2004

    Kvaliteten på bag-in-box-vinene blir stadig bedre. Denne uken tar vi for oss noen godbiter i boks. Og de finner du ikke blant de billigste utgavene. Legger du på en femtilapp eller så, får du nemlig så uendelig mye bedre vin for pengene. Og når du likevel
    21. januar 2004
  • 14 Januar 2004 - 01:01

    Lite kjent men god matvin

    Denne ukes vin kommer fra en lite område i Frankrike som alltid vil være i skyggen av mer berømte naboer. Trøsten er at mangel på status gir gunstig pris, og det er vi alltid åpne for. Når den i tillegg er en flott og svært allsidig matvin, er det bare å
    14. januar 2004
  • 08 Januar 2004 - 11:46

    Myk start på året

    Striskjorte og havrelefse erstattes av myke, fylte og fyldige pannekaker, så blir ikke overgangen fra god jul til godt nytt år så stor. Vi unner oss selvsagt noe godt å drikke til.
    08. januar 2004
  • 07 Januar 2004 - 01:01

    Myk start for lommeboka

    Årets første uke må ta til takke med en skikkelig rimelig vin, men det er ingen grunn til å rynke på nesen av den grunn for den holder godt mål og tåler ganske mye smak i maten.
    07. januar 2004
  • 17 Desember 2003 - 01:01

    Julevinen(e) 2003

    Årets røde julevin er en gammel kjenning som fortsatt selger i bøtter og spann med en solid plassering på 21. plass over de mest solgte vinene i landet. Et stort salg skygger ikke over det faktum at denne vinen gjør en super jobb overfor julens varierte m
    17. desember 2003
  • 16 Desember 2003 - 14:32

    Etter champagnemodell

    Edle bobler er ikke forbeholdt Champagne. Langlois-Chateau i Loire overbeviser med sine musserende viner som er helt på høyden med de som lages lenger øst, om enn i en litt annen stil. Familiebedriften nøyer seg ikke med det, men lager en lang rekke meget
    16. desember 2003
  • 11 Desember 2003 - 11:34

    Fire slag til jul

    Om du ikke har fisket fisken eller skutt viltet selv, kan du gi en ekstra personlig touch ved å røyke og grave selv. Overraskende lettvint og et godt grunnlag for et velsmakende måltid samtidig som det er en garantert kilde til beundring fra gjestene.
    11. desember 2003
  • 10 Desember 2003 - 01:01

    Magiske dråper

    Ukens viner er laget av en av Rhône-dalens mest utrettelige vinmisjonærer, som har møtt en del motbør for sin Parker-vennlige stil, men at han er en magiker med druer, er hevet over en hver tvil. Og selv den største motstander av det moderne Rhône vil bli
    10. desember 2003
  • 09 Desember 2003 - 10:57

    Troen på det beste

    Credo er ensbetydende med Calle Fegth i salen og Heidi Bjerkan på kjøkkenet. Og slik har det vært siden starten for fem år siden. En så sterk konstellasjon blir automatisk attraktiv for ambisiøse kokker og servitører som har lyst til å utvikle seg videre
    09. desember 2003
  • 08 Desember 2003 - 11:34

    Garantert ren smak

    Ingenting er mer irriterende enn å åpne en god flaske vin for så å oppdage at den er ødelagt av en forurenset kork. Enda verre er det hvis du gir bort en slik flaske, og spesielt hvis mottakeren ikke er særlig kjent med fenomenet. Gode relasjoner kan ødel
    08. desember 2003
  • 05 Desember 2003 - 14:41

    Kunst på boks

    Magne Furuholmen - mest kjent fra popgruppa a-ha - men etter hvert også som billedkunstner med sans for store formater lanseres nå som vinboksdesigner. Og redefinerer dermed begrepet kunstnervin. Når både emballasjen er tidsriktig og innholdet overgår det
    05. desember 2003
  • 04 Desember 2003 - 12:36

    Ribbe som sier jul

    Prøv vår vri på ribba neste gang du serverer den. Mer julete går det knapt an å få den. Det viktigste er likevel at det smaker godt - faktisk himmelsk godt. Og da må du ha noe ekstra godt i glasset også.
    04. desember 2003
  • 03 Desember 2003 - 08:00

    Julegave som varer

    Ukens lagringsviner er signert en av Portugals dyktigste vinambassadører. Til tross for at vinene er i verdenstoppen, er prisene overkommelige. Hvilken du velger, avhenger av hvor lenge du eller den heldige mottaker vil vente.
    03. desember 2003
  • 01 Desember 2003 - 08:39

    Grensesprengende bokser

    I disse dager er vinboksene i ferd med å passere vinflaskene i salgsvolum. Det gjør Norge unikt i verdenssammenheng. Men er det en rekord vi er stolte av?
    01. desember 2003
  • 26 November 2003 - 01:01

    Bordeaux-look-a-like til superpris

    En rødvin fra Languedoc med assosiasjoner til Bordeaux men til en pris som ikke ligner, er en opplagt kandidat til ukens vin. Siden vi er inne i selskapssesongen og dette er en klar matvin, lønner det seg å ha noen ekstra flasker på lur.
    26. november 2003
  • 21 November 2003 - 19:20

    Ny til jul

    Enten du tilhører de mange samlerne, eller du bare er glad i god akevitt, bør du prøve årets juleakevitt som er fornyet både utvendig og innvendig.
    21. november 2003
  • 20 November 2003 - 14:41

    En hyllest til juleølet

    Aldri har vi kunnet kose oss med så mange ulike juleøltyper som i år. Og da er tiden inne for å utvide bruksområdet for denne sesongvaren. Denne gangen heller vi det både i gryta og i glasset. Men det er også gode råd for den som likevel foretrekker vin t
    20. november 2003
  • 20 November 2003 - 12:21

    Biodynamisk vin er ekte vin

    Den eksentriske vinbonden Nicolas Joly går så langt som å kalle økologisk vindyrking som å drepe med to i stedet for fem knivstikk. I følge han er det er kun gjennom biodynamisk jordbruk at du oppnår et ekte sluttprodukt.
    20. november 2003
  • 19 November 2003 - 01:00

    Yppig bærkompott

    Det er nesten for ille at det må et årlig markedsfremstøt til for å holde liv i en i utgangspunktet ultraklassisk vin. Det er enda verre at mange aldri har oppdaget at det finnes en verden bak denne årlige happeningen.
    19. november 2003
  • 17 November 2003 - 08:58

    Danske Tina og finske Pontus seiret

    Tina Jacobsen fra Engø Gård og Pontus Dahlstrøm fra Bagatelle hentet inn seieren i henholdsvis Young Chef og Young Sommelier 2003 i skarp konkurranse med unge kokke- og vinkelnertalenter. Nå er de klare til å nyte premien som er besøk hos champagnehuset M
    17. november 2003
  • 13 November 2003 - 09:00

    Hummer og hav for et måltid

    Et måltid med luksuriøse ingredienser og tilsvarende drikkevarer varer ekstra lenge i form av gode minner. Da kan vi glemme en liten stund at prisen ikke er spesielt budsjettvennlig. I verste fall tåler vi å leve på havrelefse i lang tid etterpå.
    13. november 2003