Drikke
Unik barolosjanse
Foto: (Borgogno)

Unik barolosjanse

Baroloprodusenten Borgogno finnes i en lang rekke vellagrete årganger, og de som følger godt med kan få tak i ekstra edel vare.
01 Mars 2007 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Nylig var baroloer fra 1961, 1974 og 1982 - alle legendariske - tilgjengelig i mikroskopiske antall i Norge i spesialbutikkene på Briskeby i Oslo og Valkendorfsgate i Bergen.

Meget gunstige priser
Selvsagt forsvant de som dugg for solen. Så var prisene (under 1200 kroner) også usedvanlig gunstige tatt alderen i betraktning.

Aase JacobsenFoto: Eva Brænd

Importøren arbeider med å få tak i flere slike partier, og da forhåpentligvis i noe større volum.

Men Borgogno barolo riserva finnes i alle årganger fra 1996 til 2000 og til priser som er intet mindre enn meget gunstige. De ligger på henholdsvis kroner 339 og 349 med unntak av spesialriservaen Liste 2000 som koster kroner 395.

Forsmak på 2001
Vellagrete viner som fortsatt tåler mange år i kjelleren - og særlig 1996, 1999 og nevnte spesialbarolo. Husets barbaresco i 2001-utgave er også et meget godt kjøp og en forsmak på denne fantastiske årgangen for nebbiolo fra Piemonte.

Nebbiolos sanne karakter
Borgogno er både en tradisjonsrik og tradisjonell produsent. Som en av de aller eldste, historien startet i 1761, tillates heller ingen nymotens påfunn som fransk eik eller lang uttrekkstid.

Kun 10.000 liters velbrukte slavonske fat som pusses opp hvert åttende år, evner å få frem nebbiolos parfymerte karakter, heter det der i gården, og som er så uttalt i Borgognos viner. Er du på jakt etter barolos sanne karakter, er Borgogno et fornuftig sted å starte.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her