Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 17 Desember 2004 - 15:34

    Hoi sin tok ribba

    Ribbe med smak av Kina tok teten blant de mange innsendte forslagene til alternativ vri på julematen. 10 av de innsendte oppskriftene var med i finalen som naturlig nok hadde overrepresentasjon av ribbe som tema.
    17. desember 2004
  • 16 Desember 2004 - 11:22

    Sagolik jul

    Denne julen lar vi riskremen få en liten pause, men er ikke mindre tradisjonsbundet av den grunn. Bestemors sagopudding duger fortsatt - også på selveste julaften. Og passende drikke skal vi selvsagt ha.
    16. desember 2004
  • 15 Desember 2004 - 01:01

    Rimelig bordeaux til jul

    Ukens vin gir deg utrolig mye ekte smak av Bordeaux for pengene. En ultratradisjonell vin som skapt for årstiden - og for kjelleren. Samt kanskje til glede for en vinelsker nå i disse juletider.
    15. desember 2004
  • 13 Desember 2004 - 14:55

    Konkurranseryttersken

    For Nord-Norges beste kvinnelige kokk, Kari Innerå, er det å konkurrere blitt en del av livsstilen. Og ikke bare dét, også arbeidsøkter på utenlandske restauranter har det blitt tid til.
    13. desember 2004
  • 09 Desember 2004 - 13:57

    Mens vi venter på ribba

    Ingen tøyser med ribba på julaften. Men siden akkurat ribbe er manges favoritt, er det jo fristende å servere den flere ganger i løpet av adventstiden. Gjerne med uvante smaker. Og da kan du nyte den sammen med noe helt annet til enn den vanlige duoen øl
    09. desember 2004
  • 08 Desember 2004 - 14:04

    Julecookies aller best

    Mathias (6 ½) og Jørgen (4 ½) sine cookies med røde og grønne nonstop er perfekt juleknask i følge den barnesterke juryen. Den var også én av de oppskriftene vi presenterte underveis i konkurransen.
    08. desember 2004
  • 08 Desember 2004 - 01:01

    Kompromissløs julevin

    Denne uken nyter vi en for mange gammel kjenning som vil gjøre rent bord både til sesongens gode mat som under juletreet. Deilig å drikke nå og en kandidat for noen års lagring.
    08. desember 2004
  • 02 Desember 2004 - 16:58

    En velsmakende start

    Ved å legge litt flid i det du serverer gjestene dine som velkomst, kjøper du deg ekstra tid til å legge siste hånd på verket før alle går til bords. Og faktisk smaker det så godt at du rett og slett kan kombinere fordrinken med forretten.
    02. desember 2004
  • 01 Desember 2004 - 01:01

    Superkjøp fra Sør-Italia

    Vi får ikke nok av italienske viner kan det synes som, og denne ukens vin har potensial i seg til å bli en ny favoritt. I hvert fall for den som setter pris på italienske viners fortreffelighet ved matbordet.
    01. desember 2004
  • 24 November 2004 - 11:16

    Tina til Chile

    Tina Jakobsen fra Engø Gård på Tjøme overbeviste med sitt valg av treretters meny til utvalgte viner fra den chilenske vinprodusenten Santa Rita i årets Santa Rita Gourmet Cup.
    24. november 2004
  • 24 November 2004 - 01:01

    Godbiter på tilbud

    En rød burgunder på tilbud er ikke dagligdags. Ukens vin er dessuten en av landets aller rimeligste i øyeblikket, og perfekt moden. Nyt den til lyst kjøtt eller en passe moden brie.
    24. november 2004
  • 17 November 2004 - 10:35

    Troisgros neste

    Jørgen Kolderup som stakk av med seieren i landets ferskeste kokkekonkurranse, Linie Award, ser frem til fullbyrdelsen av premien som er et to ukers opphold på en av verdens beste restauranter, nemlig Troisgros i Roanne i Frankrike.
    17. november 2004
  • 17 November 2004 - 01:01

    Årets første vindråper

    Kombiner muligheten til å smake årets blodferske vin med å lage en tre- eller fireretters meny som nytes sammen med beaujolais fra så vel årets avling som mer vellagrete saker.
    17. november 2004
  • 15 November 2004 - 12:00

    Best i Norden

    Robert Lie sikret Norge den første seier i det sjuende nordiske mesterskap for vinkelnere. En seier som er intet mindre enn en sensasjon siden han bare har to års konkurranseerfaring bak seg.
    15. november 2004
  • 10 November 2004 - 11:50

    På vei mot toppen

    Bak den milde fasaden til Emilia Nardi gjemmer det seg en analytisk og viljesterk kvinne som har som mål å bringe brunello di Montalcino dit den hører hjemme, nemlig som en av verdens desidert beste viner, men ikke for å få sitt navn skrevet inn i histori
    10. november 2004
  • 10 November 2004 - 01:01

    Formidable prisbomber

    Sentral-Spania er blitt en viktig leverandør av rimelige rødviner. Ukens to viner går utenpå det meste fra den kanten - og mange andre regioner også. Men så kommer de også fra en høyst spesiell bodega.
    10. november 2004
  • 03 November 2004 - 01:01

    Duft og smak av skjønnhetens øy

    Hvis du for lenge siden gjorde deg ferdig med Korsika som vinland, har du nå muligheten til å revurdere din beslutning. For denne uken nyter vi en vin som demonstrerer denne øyas unike karakter til fulle.
    03. november 2004
  • 27 Oktober 2004 - 01:01

    Strålende fra sør

    Denne uken nyter vi en vin fra Sør-Afrika med den unike kombinasjonen av eleganse, kraft og kompleksitet - og det til en overkommelig pris.
    27. oktober 2004
  • 21 Oktober 2004 - 14:34

    Bronse til trøst i Kokke-OL

    Det var nok to skuffete norske landslag som mottok sammenlagt-resultatene i Kokke-OL i Erfurt i Tyskland. Mens seniorene noterte en historisk svak 9. plass, kan juniorlandslaget i det minste trøste seg med en bronsemedalje for innsatsen.
    21. oktober 2004
  • 20 Oktober 2004 - 01:00

    Sommervarme i egen stue

    Ukens vin innehar kvaliteter som du ofte må betale minst en femtilapp mer for å få glede av. Et meget godt kjøp med andre ord som vil varme godt i kjølige høstkvelder.
    20. oktober 2004
  • 19 Oktober 2004 - 11:54

    Styreskifte i ASI

    Greske Kostas Touloumtzis overtar etter seks år med Giuseppe Vaccarini. Med seg har han et knippe rutinerte europeiske styremedlemmer.
    19. oktober 2004
  • 13 Oktober 2004 - 01:01

    Røverkjøp til viltet

    Ukens vin kommer fra et lite kjent hjørne av en feiret region, men i motsetning til dens mest berømte og kostbare viner, er vår langt mer oppnåelig. Aldri før har du fått tilsvarende vin så lavt priset.
    13. oktober 2004
  • 11 Oktober 2004 - 12:26

    Hos Quinta do Côtto i Douro lages viner på fransk manér

    Quinta do Côttos bånd til Frankrike er ikke bare i form av eierens etternavn, Miguel Champalimaud. Vinen har flere likhetstrekk med franske viner enn med sine kolleger i Douro.
    11. oktober 2004
  • 07 Oktober 2004 - 12:03

    Moro med fyll

    Litt gresskar, spinat og krabbe er alt som skal til for å ha det moro med fyll på kjøkkenet og skape en hjemlig konkurrent til nærmeste italienske restaurant. Vinfølge i prisklassen som passer din lommebok får du også forslag til.
    07. oktober 2004
  • 06 Oktober 2004 - 01:01

    Gastronomisk perle

    Ukens vin kommer fra et av de rikeste områdene i Frankrike - rent gastronomisk sett. Nær sagt selvsagt er den som skapt for det gode måltid. En god vin etter klassisk mønster som forsvarer sin halvannen hundrelapp med bravur.
    06. oktober 2004