Matskribenten Myrsini Lambrakis mål er å skaffe Kretas kjøkken en posisjon helt i teten av middelhavskjøkkenet. For det er her vi finner den aller sunneste dietten. Den som sørger for et langt liv med god helse. Og som øyas innboere er det beste bevis på.
Ukens viner passer så vel til den forestående St. Hans-feiringen som til enhver annen anledning med god mat i sentrum. Prisreduksjoner juli 2005 er nå tatt med.
I familiebedriften Weingut Eugen Müller har ønsket om å levere et ultrarent uttrykk for "der Forster riesling" førsteprioritet. Og det til svært gunstige priser.
Mens hele vinverdenens fokus er rødvin, går Danie de Wet den motsatte veien. Og hvis du trodde at ny verden-chardonnay var gått ut på dato, har du ikke smakt hans viner.
Sverdfisk er det nærmeste du kommer kjøtt, og dermed perfekt for familier med fiskevegring. Når du tilbereder denne eksklusive råvaren etter oppskriften blir det saftig og ikke minst vårlig friskt. Selvsagt med drikke til som passer så vel retten som årst
Enrique Dacosta som ble årets kokk 2001 i Spania lever etter en strengt disiplinert kreativitet og ekstrem grad av perfeksjon i kjøkkenet. Nå er han igjen blitt kåret til årets kokk av Gourmetour og til fremtidens europeiske kokk av det spanske gastronomi
At laks er nordmenns favorittfisk, er lett å forstå, for få fiskeslag er så villige på kjøkkenet som den. Den er imidlertid litt mer krevende hva vinvalg angår, og særlig når ingrediensene hentes fra andre verdensdeler.