Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 30 April 1999 - 16:51

    Ovnsbakt asparges

    Når vi tilbereder asparges på italiensk, søker vi utenom de klassiske asparges-vinene. Apéritif presenterer to brødre i ånden, men med helt forskjellig adferd og tester dem til ovnsbakt asparges og foliebakt artisjokk. Du får både testen og oppskriftene.
    30. april 1999
  • 22 April 1999 - 19:48

    Hanskens kaniner

    Kjøkkensjef Svein Erik Renaa ved Restaurant Hansken i Oslo har vakt begeistring hos yngre gjester med sine kreative kaninretter. Her får du de herlige oppskriftene og vinforslag på kjøpet.
    22. april 1999
  • 16 April 1999 - 21:30

    Vinn flott espressomaskin

    Nå har du sjansen til å skaffe deg årets kaffenyhet, en topp espressomaskin fra Wilfa til over 3 000 kroner. Send inn din favorittoppskrift. Om fjorten dager kan maskinen være din.
    16. april 1999
  • 25 Mars 1999 - 14:25

    Pikant filet

    Gi kyllingfileten og din egen gane noe å bryne seg på. Garam masala, tikka masala og karripasta løfter begge deler og gjør måltidet til en litt annen opplevelse. Her får du oppskriftene og vinforslag, blant annet til Saltimbocca di pollo.
    25. mars 1999
  • 10 Mars 1999 - 20:32

    Sei - hvor er du?

    Til tross for at Terje Ness bringer norsk sei opp på gullpallen under Bocuse d'Or 99 i Lyon, er ikke denne hverdagsfisken med gourmetambisjoner lett å fange i Norge. Han gir deg likevel noen tips til tilberedningen.
    10. mars 1999
  • 10 Mars 1999 - 20:27

    Spekemat på spansk maner

    Kle spekematen i Middelhavs-drakt. Glem rømmen og eggerøren, ikke for godt, men som avveksling.
    10. mars 1999
  • 24 Februar 1999 - 00:39

    Helst uten Salt og Pepper

    Det hender nok også at vi trår feil og vrikker foten, men ikke uten å merke det. Dagens Næringsliv løper bare videre mellom restaurantene med brukket fot og utbasunerer sin manglende kompetanse for all verden. Les Apéritifs kommentar denne måneden som tar
    24. februar 1999
  • 13 Februar 1999 - 13:26

    Hottere naturell

    Østers er hot i New York. Byen som vel har verdens eldste østersrestaurant, The Oyster Bar på Grand Central Station, får stadig flere spisesteder av lignende slag. Å innta et dusin østers ved baren er betraktelig mer cool enn en porsjon pommes frites, het
    13. februar 1999
  • 28 Januar 1999 - 02:40

    Ufortjent rått rykte

    Mange forbinder østers med en rå masse med sjøsmak til høy pris. Østers er så uendelig mye mer enn det. Følg tipsene og oppskriftene til Morten Schakenda og Håvard Ravn Larsen fra Gastronomisk Institutt, og du får garantert spennende opplevelser.
    28. januar 1999
  • 21 Januar 1999 - 15:55

    Mat fra Marche

    29-årige chef Sandro Frulla på Hotell Duchi della Rovere i badebyen Senigallia på Italias Adriaterhavskyst serverer mat av ypperste kvalitet. Her deler han to av oppskriftene sine med deg.
    21. januar 1999
  • 14 Januar 1999 - 12:33

    Spis og drikk som Kielland

    Gjennom utstillingen Jeg selv er den eneste, som skinner av festivitas - Alexander L. Kielland 150 år i regi av Nasjonalbiblioteket - får du oppleve en av landets største forfattere, og kanskje den aller beste stilisten, fra en annen side. Nemlig gjennom
    14. januar 1999
  • 31 Desember 1998 - 20:17

    Hvitt gull

    Risen som benyttes til risotto i Nord-Italia er ikke akkurat verd sin vekt i gull, men er høyt skattet og får følge av de mest eksklusive ingredienser som for eksempel trøfler.
    31. desember 1998
  • 27 Desember 1998 - 20:04

    Terje Ness OL-mester

    Terje Ness, soussjef hos Restaurant Bagatelle gikk til topps OL i kokkekunst, Bocuse d'Or 1999 som ble avsluttet i Lyon i onsdag kveld.
    27. desember 1998
  • 25 Desember 1998 - 20:17

    Vinner av frityrkonkurransen første runde

    Risikabelt er det absolutt å frityrsteke is, men juryen falt for dristigheten. Frityrstekt is og banan innsendt av Jan Egil Frøysland er altså vinner av første runde i Apéritif og Wilfas frityrkonkurranse. Premien er den flotte frityrgryten Kenwoods DF350
    25. desember 1998
  • 11 Desember 1998 - 20:17

    To jenter blant norske finalister

    Oslo (NW): Etter to dagers knivskarp konkurranse er de fem finalistene foran VM i kokkekunst endelig kåret. For første gang er to jenter med i teten. - Nivået er i internasjonal toppklasse. Jeg er rent rørt, sier mesterkokk og dommer Bent Stiansen.
    11. desember 1998
  • 10 Desember 1998 - 15:56

    Fransk kakekunstners fristelser

    Dette er historien om den unge franskmannen, Pascal Dupuy, som ble en av Norges desidert beste konditorer i løpet av få år. Og som til og med er belønnet med fransk konditors Oscar-parallell, medlemskap i Relais Dessert International. Nå baker ham for et
    10. desember 1998
  • 27 November 1998 - 02:23

    Apéritifs nyttårsmeny

    Apéritif foreslår en lettlaget nyttårsmeny med ingredienser som du får tak i så å si overalt. Vinene er plukket fra polets basisutvalg og bør derfor være lett tilgjengelige. Forslag til aperitiff og drikke til klokken tolv den 31. finner du her. Godt nytt
    27. november 1998
  • 25 November 1998 - 19:12

    Terje Ness klar for OL

    Terje Ness, soussjef hos Restaurant Bagatelle er Norges håp i OL i kokkekunst, Bocuse d'Or 1999 som foregår i Lyon den 26. og 27. januar. Har du lyst til å sitte ringside?
    25. november 1998
  • 19 November 1998 - 15:44

    Laks på nettet

    Fra Svanøy ytterst i havgapet i vest kan du få topp kvalitet lakseprodukter rett i din postkasse.
    19. november 1998
  • 19 November 1998 - 14:38

    Syltet laks og grav din egen fisk

    Sild har funnet sin plass på julebordet sammen med røykt og gravet laks og ørret. Men hvorfor ikke prøve å grave en sei eller sylte litt laks sammen med steinbit eller veite. Apéritif gir deg selvfølgelig drikkeforslag.
    19. november 1998
  • 10 November 1998 - 01:53

    Matkunstnerens jul

    Tre ganger Norgesmester i kokkekunst, Trond Moi, gleder seg til jul og all matlagingen den medfører. Her deler han to av sine favorittoppskrifter med deg.
    10. november 1998
  • 10 November 1998 - 01:43

    Bøker under treet

    Bøker som julegave går aldri av moten. Og bokelskere får heller aldri nok bøker. For de matinteresserte er utvalget dessuten større enn noen gang. Apéritif har plukket litt fra hyllene i bokhandelen og serverer deg noen julegavetips.
    10. november 1998
  • 31 Oktober 1998 - 00:05

    Flotte bransjekurs våren -99

    Har du lyst å lære mer om mat og drikke? Få nye idéer om matlaging, oppbevaring, anretning og kombinasjoner? Meld på til vårens bransjekurs på Gastronomisk institutt.
    31. oktober 1998
  • 30 Oktober 1998 - 23:58

    Gå på kurs hos proffene

    Gastronomisk Institutt arrangerer kurs for kokker og kelnere. Nå åpner instituttet dørene for deg som privatperson. Du møter de samme proffe lærekreftene som folket i restaurantbransjen, og det kreves ingen forkunnskaper fra deg som vil være med.
    30. oktober 1998
  • 22 Oktober 1998 - 13:58

    Skogens gourmeter

    Vesla og Fredrik Michelet overtar søndagsmiddagen til opptil 300 Oslo- og Bærumsfolk hver søndag året rundt på Skytterkollen. Og stadig flere unner seg dagens vinanbefaling, samt cognac og sigar som den perfekte avslutning på skogsturen. Bli ned på besøk
    22. oktober 1998