Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 20 August 2001 - 21:36

    Tirsdag 18. september - Smak Portugal på flaske - smak 100 år gammel vin

    Vi utvider smakingen til å omfatte hele 15 viner. Deriblant en Muscatel Setubal 1900 som koster hele 3168 kroner på polet. Alt fra Portugals mest suksessrike vinprodusent, José Maria da Fonseca Successores som ledes av to brødre hvis viktigste våpen i kam
    20. august 2001
  • 20 August 2001 - 12:31

    Nordnorske stjerner

    På kaipromenaden i Svolvær, med fasaden mot turistbåter og fiskebåter i fart mot feltet, ligger en restaurant som muligens har fått navn etter første gjesters utrop idet de tråkket over dørterskelen: Du verden!
    20. august 2001
  • 17 August 2001 - 13:12

    Krepsens siste skanse

    Walter Kieliger på Restaurant Blom vet å holde på tradisjonene og å markere sesongene. Når krepsen kommer, får denne ferskvannsdelikatessen all oppmerksomheten. Her får du gode tips om både tilberedning, servering og hva du skal drikke til.
    17. august 2001
  • 07 August 2001 - 13:42

    Vegetar er populært

    Vegetarretter får stadig oftere fast plass i restaurantenes menyer. Godt hjulpet av grøntgrossistene som sørger for å bringe nye råvarer til landet. Og ikke minst nybrottsarbeid hos norske gartnere. Her er gode ideer til å gjøre menyen grønnere - også i d
    07. august 2001
  • 06 August 2001 - 02:00

    Italiensk mesterkokk?

    Du har nå muligheten til å bli italiensk mesterkokk gjennom det SlowFood-støttete programmet Master Italian Cooking i pittoreske Jesi, beliggende midt i regionen Marche ved Adriaterhavskysten.
    06. august 2001
  • 02 August 2001 - 21:46

    Tirsdag 11. september - Stor cognacsmaking med Rémy Martin

    Vi elsker cognac og nå skal du smake virkelig kostbare dråper. Apéritif får nemlig besøk av Rémy Martin og dermed blir det stor cognacsmaking.  Du skal lære om hvordan den gylne drikk fremstilles og hva det er som kjennetegner Rémy Martin. Du skal ga
    02. august 2001
  • 02 August 2001 - 19:29

    Mandag 8. oktober: Bordeaux og mat - en deilig kombinasjon

    Klassiske Bordeaux har alltid hatt et godt grep på oss nordmenn. Nå skal du lære om hva som kjennetegner de forskjellige områdene og hva slags mat du skal spise til. Kjøkkensjef Rune Pal på restaurant Fogo satt sammen en femretters meny av vin og mat som
    02. august 2001
  • 02 August 2001 - 18:40

    Tirsdag 23. oktober - Fra bast til chianti i toppklassen

    Husker du bastflaskene med chianti? Melini er et av de mest kjente toscanske vinhusene som nå har forlatt denne emballasjen til fordel for normale flasker, samtidig som innholdet er kraftig oppgradert. Og listen over viner inneholder i dag alt fra normale
    02. august 2001
  • 01 August 2001 - 21:48

    Tirsdag 4. september - Rioja av edelt merke

    Bodegas Montecillo er kjent for sine vellagrede Rioja-viner med jevnt høy kvalitet, og Reserva samt Gran Reserva på etiketten. Denne septemberkvelden er en helt unik anledning til å stifte nærmere bekjentskap med disse noble vinene som har et lagring
    01. august 2001
  • 01 August 2001 - 12:14

    Hvitt kjøtt er inn - også ute i det fri

    Selv om hvitt kjøtt nylig ble opphøyet til ja-mat på grill - for øvrig sammen med fisk - trenger vi ikke nødvendigvis tenne opp i grillen for å være i tiden. Det vil du se av oppskriftene du får her - med tilpassede vinforslag.
    01. august 2001
  • 26 Juli 2001 - 16:09

    Olsokfest for små og store

    Det er lett å treffes og omgås med gode venner og familie ved en herlig sommerbuffet. Olsok skal kanskje markeres, eller det er bare hyggelig å lage i stand god mat til gode venner uten en spesiell anledning.
    26. juli 2001
  • 19 Juli 2001 - 11:00

    Ost med klang

    Det finnes oster som blir kalt parmesan, men det finnes kun en parmesanost; den heter Parmigiano Reggiano og lages i østre Italia. Les og  lær og få med deg to flotte oppskrifter.
    19. juli 2001
  • 16 Juli 2001 - 12:00

    Spekeskinke - ikke bare som i gamle dager

    Spekeskinka kan kanskje få en ny betydning etter at vi nå har lært å spise den med tilbehør som lenger sør i Europa. Vi viser deg hvordan du kan kombinere tradisjonell husmannskost som eksempelvis rømmegrøt med hva du har lært å sette pris på ved sydliger
    16. juli 2001
  • 10 Juli 2001 - 12:26

    Sommermaten er her!

    Nypoteter, Sommerkål og Norske Jordbær -  nå er de her! Bruksområdene kan være mange, men det enkle er ofte det beste. Prisene er faktisk moderate akkurat nå, så benytt deg av råvarene og oppskriftene du får her.
    10. juli 2001
  • 02 Juli 2001 - 12:28

    Deilige jordbær

    Jordbær - bare ordet setter oss i umiddelbar sommerstemning. Disse røde sensuelle bærene kan nytes nær sagt hvor som helst. Friske og flotte, og svært anvendelige i både skål og glass. Her får du tips til varierte sommerslagere for store og små.
    02. juli 2001
  • 14 Juni 2001 - 12:54

    Eggende sjeldenhet

    Siste sjanse til å forlyste seg med årets måseegg er nå. Vi kan jo ikke annet enn å anbefale Mackøl til, men det finnes altså andre muligheter også. Som et glass vin selv om tromsøværingene vil fnyse foraktelig over slik helligbrøde.
    14. juni 2001
  • 07 Juni 2001 - 16:12

    Fristende rødt

    Tomater er det perfekte tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. Men fungerer også utmerket alene, som en lett sommerrett til en varm ettermiddag eller en lun kveld. Ikke har vi noen problemer med å finne viner av begge kulører som passer til heller.
    07. juni 2001
  • 06 Juni 2001 - 16:15

    Grill en skikkelig filet

    Grill en skikkelig filet, marinerte lammekoteletter, noen saftige grillspydd, pølser med litt voksen smak, eller andre grilldelikatesser som du finner i butikken. Enkelt, raskt og bekvemt, og selvfølgelig forsyner Apéritif med vinforslag.
    06. juni 2001
  • 29 Mai 2001 - 19:30

    Sommersnadder

    Spekemat og ost er en flott kombinasjon i sommervarmen. Begge deler er lett å oppbevare og trenger lite forberedelse. Sett frem ost og skinke så hele som mulig og la gjestene skjære opp og kombinere med frukt og grønt som er for hånden. En smakfull pesto
    29. Mai 2001
  • 29 Mai 2001 - 16:31

    Som en jomfru

    Extra virgin olive oil (huile vierge d'olive) er betegnelsen på oljen av kaldpressede olivener. Ordet kaldpressing er sentralt fordi det skiller denne type olivenolje fra ordinær olje hvor frukten varmes opp før den presses. Men dette er langt i fra alt s
    29. Mai 2001
  • 21 Mai 2001 - 18:22

    Skankefest

    Be venner på en gryte pakket med smak av sørlige strøk. Nemlig osso bucco som høres mer spennende ut enn kalveskank, men det er faktisk det det er! Og til skankene kan du boltre deg i gode viner fra så vel osso buccoens hjemland som andre steder.
    21. Mai 2001
  • 16 Mai 2001 - 19:11

    Rødmende norske tomater

    Når tomatene nå bare blir bedre og bedre serverer vi lekre og fristende retter passende for årstiden. Tomater og vin er ikke alltid den enkleste kombinasjonen for et vellykket måltid, men vi våger oss likevel på noen forslag.
    16. Mai 2001
  • 11 Mai 2001 - 18:06

    Tirsdag den 29. mai - Bli med på chablis-smaking

    Når sommeren nærmer seg, er det høysesong for chablis. Jeanne Moreau fra produsenten med samme navn gir deg en dyptgående innføring i det sammensatte produktet chablis. Og ikke minst lar deg smake sju meget gode viner fra det berømte området. Deriblant he
    11. Mai 2001
  • 08 Mai 2001 - 22:31

    Den første grilldagen

    Noen griller pølser over bålet hele året, andre starter grillsesongen allerede i påsken, mens andre igjen venter til Sankthansaften. Når griller man egentlig første gang? Les videre for gode grilltips og vintilbehør.
    08. Mai 2001
  • 03 Mai 2001 - 19:10

    Slik avslutter du torskesesongen med bravur

    Når kalenderen viser mai, er det slutt på torskesesongen. Et siste farvel for denne gang med denne elskede og fleksible råvare er riktig så smaksrik. En torskerett slik de fleste vil ha den med andre ord, og dertil smaker det godt med rødvin.
    03. Mai 2001