Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 02 Mai 2001 - 22:12

    Hurra!!!!!

    Nå er vi inne i fest- og høytidsmåneden fremfor noen, både med mange røde dager på kalenderen og lengre dager med sol og varme. Mai forbindes i stor grad med kaker, boller, is og brus. Her får du mange gode oppskrifter til dette.
    02. Mai 2001
  • 27 April 2001 - 18:54

    Sjokoladeoverraskelse

    Desserten er selvskreven i menyen på Le Canard og gjestene får gjerne to. Først en forfriskende kreasjon som skal rydde grunnen for kronen på måltidet, og veldig ofte er den laget av sjokolade formet som en kule fylt med en liten og søt overraskelse. Slik
    27. april 2001
  • 27 April 2001 - 17:39

    Luksuspoteter

    Denne uken flotter vi oss med poteter. Og det er verken norske overvintrede eller nypoteter fra Jæren det er snakk om. Til disse gode potetene er jo også like god vin en selvfølge.
    27. april 2001
  • 25 April 2001 - 18:55

    En høne til begjær

    Høns har mørt, magert og velsmakende kjøtt, noe som er et godt utgangspunkt for å lage en god suppe. Og skal suppa bli god, må det brukes friske ingredienser og legges omtanke i tilberedningen. Også drikketilbehøret er viktig, og alt dette får du her.
    25. april 2001
  • 25 April 2001 - 03:56

    Tirsdag 8.mai - Møt Hubert Trimbach og smak vinene hans

    Bli med på interessant og smaksrik smaking der du skal møte en av de store gutta i vinverden. En opplevelse du og vennene dine absolutt bør unne dere. For her er det vin å smake som du normalt aldri får stifte bekjentskap med, blant annet en vin det
    25. april 2001
  • 20 April 2001 - 15:15

    Fargerike wokretter med hvitt kjøtt

    Kineserne har over 3000 års erfaring med å lage mat i wok. For mange nordmenn derimot er wokpannen fortsatt et helt nytt redskap på kjøkkenet. Erfaring eller ikke - raske oppskrifter med tilhørende deilig drikke får du her.
    20. april 2001
  • 18 April 2001 - 14:25

    Vårmat

    Påsken er over, og snøen trekker seg tilbake slik den skal når våren er på fremmarsj. Vi serverer ekte vårmat - lett og ledig, både i tilberedning og ikke minst i magen. Kos deg med god mat og drikke - oppskrifter og drikkeforslag får du gratis.
    18. april 2001
  • 17 April 2001 - 16:17

    Cuisine sancerroise

    Det finnes vel neppe et mer egnet sted for en god restaurant enn der hvor naturen er på sitt mest generøse. Som hos Jean-Marc Bourgeois i Chavignol.
    17. april 2001
  • 10 April 2001 - 18:20

    Eggende retter til påske

    Påsken er definitivt den tiden på året hvor egg står øverst på ønskelisten - både som mat og som tradisjonsmessig skjulested for barnas påskegodt. Vi gir deg her tips til deilige, varierte og ikke minst eggende retter egnet for lettvint tilbered
    10. april 2001
  • 05 April 2001 - 18:11

    Tradisjon på vidda

    Lukten av nykokt kaffe og stekt fjellrøye siver mot oss. Vi er på Suolovuobme Fjellstue langt ute på Finnmarksvidda. I hele 40 år har vertskapet holdt driften på fjellstuen gående. På oppskriftene ser du at tradisjonen lever i beste velgående.
    05. april 2001
  • 03 April 2001 - 19:33

    Påske, sol og sitrus

    Alle forbinder påske, skiturer eller kos i hytteveggen med sol - og appelsiner. For barnas del betyr vel dette som oftest klissete fingre som nå og da stikkes i snøen. Vi fokuserer heller på noe mer behagelig og serverer et knippe påskeoppskrifter med app
    03. april 2001
  • 01 April 2001 - 15:06

    Apéritifs store påskemeny

    Fra å være en religiøs høytid er påsken i dag noe vi først og fremst forbinder med ferie, snø og hvite vidder og kanskje hagestell, båtpuss og oppussing. Uansett hvor du velger å tilbringe påsken gir vi deg hver eneste dag forslag til deilige måltider og
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 15:03

    Helstekt svinekam og epler i karamellsaus

    Palmesøndag feires både i de katolske- og i de protestantiske land som innledningen på påsken. Denne dagen blir i mange deler av Europa markert med opptog for å levendegjøre og minnes Jesu inntog i Jerusalem. Tiden mellom palmesøndag og påskeaften kaller
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 15:01

    Båndspagetti med gorgonzolasaus og Fruktsalat med mandelkrem

    Dagen etter Palmesøndag satser vi litt italiensk med tilhørende fransk drikke og kanskje hva vi tror er en urgammel norsk dessert - riktig nok med innslag av nyere fruktvarianter.
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:59

    Ris med reker Jambalaya og sitronfromasj

    Det nærmer seg feriedager for de av oss som fortsatt henger i stroppen. Vi satser derfor på Ris med reker Jambalaya og en litt syrlig dessert. Selvfølgelig mangler det heller ikke på forslag til godt drikke.
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:56

    Stekt breiflabb med peppersaus og semulepudding med bærkompott

    Askeonsdag er feilaktig blitt brukt om onsdagen før skjærtorsdag, men er egentlig onsdagen i fastetiden (fastelavnen). Kvelden før skjærtorsdag ble fra gammelt av regnet som en av årets farlige dager, og man ble oppfordret til å holde seg innendørs. Hvis
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:54

    Påskekylling og Tiramisù

    Skjærtorsdag avbrøt folk fasten, og tok et bad etter at de i hele fastetiden hadde gått i "sekk og aske". Badet skulle symbolisere sjelens renselse. På denne dagen skulle man spise mye grønt, helst ni forskjellige slag, dersom det fantes. Det ville beskyt
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:51

    Laks og grønt i butterdeig og tilslørte bondepiker

    Langfredag feires til minne om Jesu korsfestelse og død, og er fremdeles den dagen i påskeuken hvor det er dårlig tone å more seg eller gå på besøk til folk. Alminnelig var det at man ikke spiste noe før utpå kvelden denne dagen, og ofte var dagen preget
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:46

    Makedonsk lammelår og Irish Cream is-pai

    Påskeaften var dagen for farging av påskeeggene. Det ble brukt  plantefarger som løkskall til gule egg, rødbeter til lilla egg, kaffe til brune egg osv. I mange deler av Europa er dét å gi bort dekorerte egg symbolisert som ønske om vennskap. Med et
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:44

    Påskeskinke og suksessterte

    Fra Valdres kjenner vi skikken med å bite i en sten påskemorgen. Jo hardere du bet, desto mer garantert var du å sikre buskapen fri fra rovdyr. Denne dagen skulle vi la være å gi buskapen vann, ellers ville de bli urolige, og løpe vekk fra beite om sommer
    01. april 2001
  • 01 April 2001 - 14:40

    Foliebakt ørret med urter, påskedrøm og gule påskekyllinger

    2. påskedag er fra gammelt av kalt Halvor gardestaur. Det ble sagt at om noen fastende kom til å se på en gjerdestaur denne dagen, ville klærne henge på ham/henne som på en gjerdestaur. I vår sammenheng serverer vi uansett og er ikke fastende. Ei heller u
    01. april 2001
  • 31 Mars 2001 - 19:22

    Tirsdag 24. april - En fantastisk smaking

    Smak hele 12 toppviner fra Chablis, Sancerre og Pouilly-Fumé, fra de meget velrenommerte og  anerkjente produsentene Regnard og de Ladoucette. Blant vinene skal du også smake produkter som foreløpig ikke er tilgjengelige på polet. En helt spesiell kv
    31. mars 2001
  • 29 Mars 2001 - 12:50

    Rask laks

    Et stykke røykt laks av god kvalitet er et sikkert kort når du på kort tid skal lage noe ordentlig godt. Og det som skal være i glasset bør helst holde samme standard. Mat med røyksmak er ikke alltid like lett å sette drikke til, så her får du en rekke fo
    29. mars 2001
  • 28 Mars 2001 - 14:51

    Lammekjøtt som påskemat med internasjonal vri

    Fårikålsesongen hører høsten til, nå er tiden inne for å se hvilke muligheter lammekjøtt gir til påsken som står for døren. Enten det er tradisjonsrik lammestek, eller en utenlandsk variant; her får du spennende oppskrifter og drikkeforslag.
    28. mars 2001
  • 26 Mars 2001 - 13:52

    Lovlig luksus

    Akkurat da de siste boblene fra Champagnegaloppen pungterte dovent og draperte seg resignert nedover krystallglassenes kjølige struktur i kjølvannet av jappebølgen, er det igjen tid for luksus for underernærte puritanere på jakt etter nyoppdaget nytelse.
    26. mars 2001