Juleinspirert satayspyd
Fremgangsmåte
Skjær opp ben- og fettfritt kjøtt av svin, i svært tynne skiver av 2x10 cm.
Bland alle ingrediensene til marinaden sammen. Hell over kjøttet og la ligge i kjøleskap natten over.
Tre kjøttbitene på trepinner. Stek spydene i smør, ca ett minutt på hver side.
Skyll godt og riv opp assortert salat, som lollo, rapid, frisé eller det du har for hånden. Legg det i en haug på tallerkene. Bland sammen alle ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper. Drypp vinaigretten over salaten.
Ha alle ingrediensene til dipsausen i en foodprosessor og kjør den sammen. Ha den i en kaserolle og gi den et oppkok, smak til med salt og rør i en klump smør.
Sausen fordeles i små skåler som settes på hver tallerken slik at spydene kan dyppes oppi. Skjær agurk i staver og rødløk i ringer.
Anrett som på bildet og server med jasminris hvis den skal brukes som hovedrett. Passer like godt som for- eller smårett.
En smaksrik rett og en motpol til svinekjøtt i ribbeform. Perfekt mat for den litt matleie.
Her finner du mye annet godt å servere til jul
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
Krydderstekt torsk med blåskjellsaus
Fremgangsmåte
Skjær fine serveringsstykker, à 200 g, av torskefileten. Behold skinnet på.
Vend fiskestykkene i en blanding av gammeldagse krydder som malt kummin, allehånde og koriander.
Stek fisken først med skinnsiden ned og litt på kjøttsiden. Kok mandelpoteter med skallet på og med mye salt i vannet.
Del de varme potetene i to, ikke skrell dem, salte og legg på en smørklump på hver potethalvdel. Fordel dem på tallerkener og legg fiskestykkene oppå. På den måten utveksler fisk og poteter aromaer.
Damp blåskjell med en klype safrantråder og sjalottløk i skiver. Når blåskjellene er klare, siles kraften fra, tilsettes 3 dl fløte og kokes inn til det tykner, smak til med pepper.
Hell sausen over fisken og potetene. Damp litt purreløk i skiver. Anrett purreløk og blåskjell på toppen av fisken.
Kok inn balsamico-eddik til siruptykkelse. Rør inn 2 ss smør. Hell sausen i en tynn stråle rundt fisketårnet.
Du kan godt utelate blåskjellene. Da må du lage en annen kjempegod saus: Kok opp 3 dl fløte med 1 finhakket sjalottløk og evt. en klype safrantråder. Rør inn 200 g smør. Smak evt. til med salt.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG