Mat - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 15 November 2001 - 12:45

    Med smak av jul

    For å få julestemning behøver du slett ikke ty til verken ribbe, medisterkaker eller surkål. Lekker lammefilet med krydret rødvinssaus gjør jobben vel så godt. Og blir en suksess hvis du serverer noe godt å drikke til etter våre anbefalinger.
    15. november 2001
  • 12 November 2001 - 19:10

    Tirsdag 4. desember - Smak italiensk vin fra Piemonte

    Det finnes vel knapt et vinområde i Italia som har bedre renomme enn Piemonte. Alle har vi vel hørt om de kostbare Barolo- og Barbaresco-vinene. Hele 10 viner (pluss én skikkelig godbit av eldre årgang) er hva vi byr deg på når Prunotto skal vises frem. G
    12. november 2001
  • 11 November 2001 - 15:59

    Ny vin- og viltmiddag 3. desember - Et herlig alternativ til julebordet

    Det første arrangementet ble utsolgt på et blunk. Derfor inviterer vi nok en gang til Restaurant Fogo nå den 3. desember. Du skal oppleve det beste av norsk vilt satt i kombinasjon med supre viner fra Frankrike, Italia og Portugal. Lær samtidig hva slags
    11. november 2001
  • 05 November 2001 - 15:50

    26. november 2001 - Bli med Apéritif på vin- og viltmiddag

    Bli med Apéritif til Restaurant Fogo og opplev det beste av norsk vilt satt i kombinasjon med supre viner fra Frankrike, Italia og Portugal. En en stor fireretters meny og hele syv viner. Lær samtidig hva slags vin du skal kombinere med de forskjellige ty
    05. november 2001
  • 02 November 2001 - 12:49

    Mandag 5. november 2001 - Bli med på Apéritifs store akevittsmaking

    Når julebordsesongen setter inn stiger nordmenns interesse for akevitt betraktelig. Smak en rekke norske akevitter sammen med oss og lær hva de passer til. Hør et morsomt foredrag av landets eneste lovlige destillatør; Halvor Heuch fra Arcus Produkter. Et
    02. november 2001
  • 02 November 2001 - 04:12

    Bli med på en gastronomisk opplevelsestur til København

    Opplev det beste København har å by på av mat og drikke. Det København du sjelden finner frem til på egenhånd. Spis på topp restauranter, delta på spennende vinsmakinger. Apéritif og Select Tours har gått opp løypa og vi vet at du vil få en fantastisk tur
    02. november 2001
  • 01 November 2001 - 12:42

    Høsttakkefest

    Når du nå får tilgang til ferskt fasankjøtt, er det grunn til å tromme sammen til høsttakkefest. Hvilken vin du velger til, avhenger helt av budsjett og smak. Her får du rikelig med forslag.
    01. november 2001
  • 31 Oktober 2001 - 13:34

    Kakekunst til tusener

    Den britiske matfotografen Sarah Lukas er kjent for å gå nye veier, men hun vakte allikevel stor oppsikt da hun nylig åpnet utstillingen Cake i London. Tolv av hennes mest kjente fotografier ble presentert i kakeformat og solgt for 70 tusen kroner pr sett
    31. oktober 2001
  • 26 Oktober 2001 - 14:09

    Forheksende god mat

    Skrekk og gru - snart er det natt til 31. oktober igjen; årets skumleste natt. For barna er det nok godteriene som er det aller viktigste, men oppskriftene du får her bør friste hele familien - selv om drikkeforslagene er forbeholdt de voksne.
    26. oktober 2001
  • 23 Oktober 2001 - 14:06

    Dessert i flaske

    Fløtebaserte likører som Baileys er en dessert i seg selv og er en utmerket ingrediens i en rekke kaker og desserter. Her får du gode tips og varierte oppskrifter.
    23. oktober 2001
  • 18 Oktober 2001 - 02:36

    Finn enda flere spennende greske oppskrifter

    I våres gjestet Nikolaos Katsani Apéritif. Resultatet av det så du på NRK uke 42. Her kan du lese og lære mer om gresk mat av Nikolaos Katsani en ensom svale i gresk gastronomi. Med base i restauranten Sousourada - som for øvrig betyr linerle på gresk - e
    18. oktober 2001
  • 17 Oktober 2001 - 00:36

    Nilsson nummer 7

    Norgesmester Olav Nilsson, Grand Café, ble nummer 7 i årets VM i østersåpning, det 47. i rekken, som gikk i Galway, Irland i dagene 27.-30. september. Nilsson er ikke det minste skuffet over resultatet: - Bare å være der var en stor opplevelse. Helt topp,
    17. oktober 2001
  • 11 Oktober 2001 - 17:09

    Krydret kveldskos

    Denne uken serverer vi en litt uvanlig kombinasjon, nemlig en krydret salat med kyllinglever. En spennende og svært god rett som fortjener en god hvitvin eller kanskje en rød.
    11. oktober 2001
  • 08 Oktober 2001 - 12:06

    Deilig å være gourmet i Danmark

    Danmark er noe langt mer enn røde pølser, tivoli, snaps og bayer. Gourmetferie til de beste kroene utvalgt av danmarkvennen Terje Ness skal kapre den moderne og matglade forbruker og legge malen for en ny generasjon turister til vårt naboland i sør.
    08. oktober 2001
  • 05 Oktober 2001 - 15:44

    Tirsdag 6. november - Bli med på sprudlende Champagnemiddag

    James Bond omgir seg som kjent kun med kvalitetsprodukter, og hans favorittchampagne - Bollinger - er selvfølgelig intet unntak. Noe også du som leser av Apéritifs nettsider selv skal få sjansen til å erfare. Og også få oppleve hvorfor champagne er så for
    05. oktober 2001
  • 27 September 2001 - 12:00

    Gul og søt

    Nyhøstet mais blir til den deiligste suppe som metter mange for en liten penge. Fristende er det i alle fall å fylle sekken med gule søte, velsmakende og ikke minst næringsrike mais du selv har skåret. Da har du også råd til noe godt i glasset ved siden a
    27. september 2001
  • 23 September 2001 - 16:13

    Ta med en god kunde, de ansatte, ledergruppen

    Apéritif i samarbeid med Select Tours arrangerer spesialturer der mat og drikke står i høysetet. Ta med en god kunde til vakre Toscana og smak det aller beste hva området har å by på. Kombiner matlagingskurs med en ekte fransk chef i Cognac og spill golf
    23. september 2001
  • 21 September 2001 - 12:00

    Mandag 29. oktober 2001 - Bli med og smak skotsk whisky i toppklasse

    Salt, sjø, torv, friskt og komplekst; det er whisky fra Skottland - og single malt på sitt beste, med karakterer av Skottlands forskjellige regioner det dreier seg om. Og også hva vi byr deg på når vi denne kvelden skal gi deg en helt spesiell opplevelse;
    21. september 2001
  • 13 September 2001 - 13:19

    Lammende godt

    Starten på lammesesongen feires med en spennende krydret rett med litt uortodokse viner til. Har du egne preferanser for vinvalget, kan det jo være spennende med noe nytt? Oppskrifter og nye vinforslag følger med.
    13. september 2001
  • 12 September 2001 - 14:05

    Gullfugler

    Ikke bare har gullkokkene Terje Ness og Svein Erik Renaa skutt den berømte gullfuglen. Oro har også etablert seg med en profil som hovedstadens fuglerestaurant nummer én. Her får du servert superkokkenes egne oppskrifter:
    12. september 2001
  • 10 September 2001 - 03:11

    Beste østersåpner fra Grand i Oslo

    Ola Nilsson fra Grand Café i Oslo gikk til topps i NM i østersåpning. Med et rekordgodt resultat på 2,12 minutter var seieren i boks. Det hele skjedde søndag 9. september på Restaurant Sans i Oslo. Nå går turen til VM i Irland.
    10. september 2001
  • 06 September 2001 - 11:56

    Billig luksus

    Et nett med blåskjell fra fiskedisken blir sammen med en håndfull andre ingredienser til en smakskraftig gryte. Som fortjener tilsvarende drikke i glasset. Her får du forslag til begge deler.
    06. september 2001
  • 04 September 2001 - 12:20

    Kreativitet mellom tre dalfører

    Den som påstår at kreativitet og nytenking innen kokekunsten bare skjer i storbyene vet lite hva han snakker om. Tre oppegående kokkelærlinger midt i fjellheimen motbeviste nylig påstanden elegant. Få med de flotte oppskriftene.
    04. september 2001
  • 02 September 2001 - 14:00

    Ole Erik Løkken tok NM i kokkekunst

    Ole Erik Løkken heter den nybakte norgesmesteren i kokkekunst til daglig å finne hos Bølgen & Moi på Høvik utenfor Oslo. Overraskende ikke minst for ham selv etter som det bare er 13 måneder siden han tok fagbrevet. NM ble avviklet under matfestivalen i Å
    02. september 2001
  • 24 August 2001 - 17:59

    Egget frikjent

    Over hele verden har egget i en mannsalder blitt beskyldt for å være kolesterol-bombe nr.1. Også her i landet svarer annenhver person egg når de blir spurt om hva som øker kolesterolet. Er vi blitt så grundig lurt? Kan vi egentlig spise uhemmet av denne o
    24. august 2001